[ Príspevkov: 5 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Vytiahnutie zo suboru urcite data

Registrovaný: 30.11.06
Prihlásený: 22.12.09
Príspevky: 785
Témy: 30 | 30
Bydlisko: ratnovce so...
NapísalOffline : 25.08.2007 21:46 | Vytiahnutie zo suboru urcite data

No nebudem sa tu na nic hrat, s php este len zacinam, zopar funkcii uz poznam aj sa mi nieco uz podarilo no potreboval by som spravit akysi last.fm chart posledne hranych skladieb. Napadlo ma ze to spravim pomocou pridania suboru http://ws.audioscrobbler.com/1.0/user/i ... tracks.txt takto:
Kód:
          <?php
$file = fopen("http://ws.audioscrobbler.com/1.0/user/imnotwhafo/recenttracks.txt","r") or exit ("Nepodarilo sa načítať hudobný rebríček");
while(!feof($file))
  {
  echo fgets($file). "<br />";
  }
fclose($file);
          ?>

A chcel by som vediet ci a ako sa da z daneho suboru "vytiahnut" napr. len prve tri riadky alebo ci sa da vobec nejako dany subor dalej upravit napr. do tabulky.
Dufam ze ste ma pochopili.
THX


_________________
The Apollo programme was a HOAX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Vytiahnutie zo suboru urcite data

Registrovaný: 02.07.06
Prihlásený: 18.08.14
Príspevky: 1696
Témy: 137 | 137
Bydlisko: Slovakia - ...
NapísalOffline : 25.08.2007 22:10 | Vytiahnutie zo suboru urcite data

skus http://www.pcforum.sk/aktualny-kurz-vt19670.html + http://ws.audioscrobbler.com/1.0/user/i ... tracks.xml

//myslim ze by to malo ist


_________________
Zivot je jednoduchy , staci sa rozhodnut a neobzerat sa spat. Poriadok je pre blbcov, inteligent zvlada chaos.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Vytiahnutie zo suboru urcite data

Registrovaný: 02.07.06
Prihlásený: 18.08.14
Príspevky: 1696
Témy: 137 | 137
Bydlisko: Slovakia - ...
NapísalOffline : 26.08.2007 14:35 | Vytiahnutie zo suboru urcite data

tak som sa kusok nudil ak ti to este stale treba, uz treba len upravit css podla tvojho stylu
Kód:
<?php
$xml = simplexml_load_file("http://ws.audioscrobbler.com/1.0/user/imnotwhafo/recenttracks.xml");
?>
<table border="1">
<tr><td>Artist</td><td>Name</td><td>Album</td></tr>
<?php
foreach($xml->track as $track) {
echo '<tr><td>'.$track->artist.'</td><td>'.$track->name.'</td><td>'.$track->album.'</td></tr>';
}
?>
</table>


_________________
Zivot je jednoduchy , staci sa rozhodnut a neobzerat sa spat. Poriadok je pre blbcov, inteligent zvlada chaos.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Vytiahnutie zo suboru urcite data

Registrovaný: 05.10.06
Prihlásený: 03.08.17
Príspevky: 1906
Témy: 148 | 148
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 30.08.2007 12:17 | Vytiahnutie zo suboru urcite data

Kód:
<?php
$xml = simplexml_load_file("http://ws.audioscrobbler.com/1.0/user/kamahl19/recenttracks.xml");
?>
<div id=lastfm>
<table border="1">
<?php
foreach($xml->track as $track) {
echo '<tr><td class=>'.$track->date.'</td><td class="interpret">'.$track->artist.'</td><td class="name">'.$track->name.'</td></tr>';
}
?>
</table>
</div>

tak som si to trochu upravil ale neviem ako zadat aby vybralo iba poslednych 5 riadkov..


_________________
Notebook Dell 7537, 24" BenQ BL2411PT, Logitech Illuminated keyboard, Razer DeathAdder, Razer Goliathus, Koss Porta Pro
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Vytiahnutie zo suboru urcite data

Registrovaný: 02.07.06
Prihlásený: 18.08.14
Príspevky: 1696
Témy: 137 | 137
Bydlisko: Slovakia - ...
NapísalOffline : 30.08.2007 14:23 | Vytiahnutie zo suboru urcite data

Kamahl píše:
tak som si to trochu upravil ale neviem ako zadat aby vybralo iba poslednych 5 riadkov..


som si vedomy ze to nie je idealny kod a ze sa to dalo pravdepodobne vyriesit jednoduchsie, len sa kusok ponahlam cize ak sa nekomu chce to moze potom upravit

Kód:
<?php
$xml = simplexml_load_file("http://ws.audioscrobbler.com/1.0/user/javo19/recenttracks.xml");
if(empty($xml->track)){
echo 'Prave nie su prehravane ziadne skladby';
}else{
echo '<table border="1">
<tr><td>Artist</td><td>Name</td><td>Album</td></tr>';
foreach($xml->track as $track) {
if($i<5){
$i++;
 echo '<tr><td>'.$track->artist.'</td><td>'.$track->name.'</td><td>'.$track->album.'</td></tr>';
}
}
echo '</table>';
}
?>


_________________
Zivot je jednoduchy , staci sa rozhodnut a neobzerat sa spat. Poriadok je pre blbcov, inteligent zvlada chaos.
 [ Príspevkov: 5 ] 


Vytiahnutie zo suboru urcite data



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pc zostava - určité komponenty

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PC zostavy

38

1187

20.08.2011 20:57

Dweight

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

urcite scripty padaju na subdomene

v Webhosting a servery

2

400

02.02.2010 13:53

pilná lama glama

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

skok na urcite miesto webu

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

289

10.07.2009 13:27

Roko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Update new data to dmi ... AMD data change

v AMD čipové sady

4

515

11.04.2010 8:52

petos

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako zalohovat len urcite typy suborov?

v Ostatné programy

7

418

20.12.2008 16:36

som3body

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s pripojenim na urcite stranky,provider?

v Siete

1

239

02.04.2012 17:09

pekov

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Software ktorý zachytí určité body vo videozázname

v Ostatné programy

0

126

07.04.2017 22:29

Mike_99

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nechut citat z disku urcite (dobre) sektory

v Pevné disky a radiče

4

234

27.01.2011 17:56

phodinux

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vytiahnutie retazcov

v PHP, ASP

6

277

29.09.2011 1:08

roach189

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chcem kupit notebook,urcite to bude hp pavilion...

v Notebooky a netbooky

16

711

12.06.2007 12:17

Asti

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vytiahnutie 3D mapy

v PHP, ASP

8

347

03.12.2008 9:14

capricorn7

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vytiahnutie hovoreného slova

v Audio programy

1

184

02.10.2012 12:18

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vytiahnutie usb z pc

v Operačné systémy Unix a Linux

4

290

07.08.2011 14:45

derdis

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vytiahnutie premennej cez GET

v JavaScript, VBScript, Ajax

4

696

01.12.2009 14:51

pilná lama glama

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vytiahnutie udajov na dialku

v Sieťové a internetové programy

11

237

17.02.2012 16:20

KoskO

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vytiahnutie dat z HDD

v Pevné disky a radiče

6

857

30.07.2007 21:23

maugggly



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF