[ Príspevkov: 11 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
NapísalOffline : 08.11.2009 15:55 | Vypisuje kod na stranku

Ahojte vsetci do databazi ukladam kod v htmlspecialchars a ked ho dam vypisat tak mi vypise HTML kod ... hmm ako s toho urobim tak aby vypisalo stranku nie kod fyzicky na stranku.

1. data v kode htmlspesialchars($data) odoslane do DB
(klasika <font color='red'>nieco</font> akurat osetrena)
2. a ked dam obsah vypisat stranka vypise <font color='red'>nieco</font> a nie len cervene slovo nieco.

Viete mi poradit ?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Vypisuje kod na stranku

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 08.11.2009 16:16 | Vypisuje kod na stranku

Mozes pouzit htmlspecialchars_decode(). Ale nerozumiem, naco potom pouzivas htmlspecialchars().


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 08.11.2009 16:21 | Vypisuje kod na stranku

posielam to tymto kodom do DB

Kód:
if($_POST['postobsah']) {
              if ( isset( $_POST ) )
               $postArray = &$_POST ;    $_POST
              else
                $postArray = &$HTTP_POST_VARS ;use HTTP_POST_VARS

              foreach ( $postArray as $sForm => $value )
              {
                if ( get_magic_quotes_gpc() )
                $postedValue = htmlspecialchars( stripslashes( $value ) ) ;
               else
                $postedValue = htmlspecialchars( $value ) ;

              $sForm;
                 $postedValue;
              $spojenie = MySQL_Query("UPDATE $tbhmenu SET obsah = '$postedValue' WHERE IDhmenu = '".$_POST['IDhmenu']."'");
              if($spojenie) {
              $hlaska = 'OK';
              }
              }
              }


a ked dam obsah DB vypisat na stranke tak vypise sice obsah ale v HTML kode


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Vypisuje kod na stranku

Registrovaný: 10.02.08
Prihlásený: 15.05.17
Príspevky: 2270
Témy: 48 | 48
Bydlisko: Nitra
NapísalOffline : 08.11.2009 16:34 | Vypisuje kod na stranku

Načo to osetruješ ked to aj tak potrebuješ vypísať? htmlspecialchars() ti neoštrí odkazy na ruské porno a vírusy, takže ked to do DB vkladáš len ty a máš oštrený login tak htmlspecialchars() vyhoď. Asi by si si nedával schávlne na stránku vírusové kódy :roll:


_________________
WYSIWYMGIYRRLAAGW: What You See Is What You Might Get If You’re Really Really Lucky And All Goes Well.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 08.11.2009 16:40 | Vypisuje kod na stranku

To je jasne ... ale ja si rad komplikujem zivot :-D preto na takuto vec potrebujem riesenie da sa to vobec ??? Skusil som to aj cez tu funkciu htmlspecialchars_decode() ale pise mi chybu...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 08.11.2009 16:42 | Vypisuje kod na stranku

potrebujem kod v html osetreny htmlspesialchars() vypisat na stranke ako stranku nie ako kod ... ak viete odpoved dost mi pomozete, dakujem


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.04.08
Prihlásený: 05.07.15
Príspevky: 52
Témy: 13 | 13
Bydlisko: Dolny Kubin
NapísalOffline : 08.11.2009 16:53 | Vypisuje kod na stranku

Co robi htmlspecialchars?:
prevedie:
Kód:
<?php
$new = htmlspecialchars("<a href='test'>Test</a>");
echo $new; // &lt;a href='test'&gt;Test&lt;/a&gt;
?>


tj. zmaz ten prikaz a bude ti to vypisovat normalne


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 08.11.2009 16:57 | Vypisuje kod na stranku

Ale ja potrebujem aby v DB bol html kod ulozeny s funkciou htmlspecialchars()


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Vypisuje kod na stranku

Registrovaný: 10.02.08
Prihlásený: 15.05.17
Príspevky: 2270
Témy: 48 | 48
Bydlisko: Nitra
NapísalOffline : 08.11.2009 17:01 | Vypisuje kod na stranku

Načo? Zbytočne to komplikuješ. Pre ošetrenie vstupu do DB stačí addslashes()- vtedy sa nič nestane databázi. Pred výpisom to len ošetríš cez stripslashes() a máš. Netreba to htmlspecialchars() pretože by si ich potom aj tak zrušil. Stačí ti plne len to addslashes aby v DB neboli znaky ako ' či opačne lomitko.


_________________
WYSIWYMGIYRRLAAGW: What You See Is What You Might Get If You’re Really Really Lucky And All Goes Well.
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Vypisuje kod na stranku

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 08.11.2009 17:03 | Vypisuje kod na stranku

jtomcik píše:
Skusil som to aj cez tu funkciu htmlspecialchars_decode() ale pise mi chybu...
Zozen si vesticu. Aku chybu?
htmlspecialchars_decode je riesenie.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Vypisuje kod na stranku

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 08.11.2009 23:46 | Vypisuje kod na stranku

htmlspecialchars_decode je PHP 5 funkciu.. Takze tipujem ze ma PHP4 a chyba znie: Called undefined function htmlspecialchars_decode :D

Teoreticky by ti stacilo zamenit entity < a > naspat ..

Takze teoreticky by slo aj toto:
http://sk.php.net/manual/en/function.ht ... decode.php


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
 [ Príspevkov: 11 ] 


Vypisuje kod na stranku



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako ziskat kod videa na stranku

v HTML, XHTML, XML, CSS

6

941

24.07.2009 23:12

wotan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Senzor vypisuje nezmysly

v AMD čipové sady

3

146

20.03.2015 16:53

brmbo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kompilátor vypisuje chybu

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

3

133

15.06.2013 11:01

Oliver7

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pocas instalacie vypisuje chybu

v Operačné systémy Microsoft

6

256

14.12.2008 20:10

jsakac

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mozilla vypisuje nejaké blbosti

v Ostatné programy

2

298

07.07.2008 7:24

delo101

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vypisuje chybu pri napalovani

v Optické zariadenia

0

729

18.03.2008 16:40

ujobaris

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

monitor vypisuje no signal

v nVidia grafické karty

6

258

13.01.2015 15:07

jan931

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypisuje že nedostatok pamete.

v Biosy a ladenie výkonu

1

657

31.10.2006 18:42

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

avast stale vypisuje zablkovany virus

v Antivíry a antispywary

5

187

22.01.2014 19:27

4040

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem s forom vypisuje chybu

v Redakčné systémy

11

498

08.12.2006 9:32

Neo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Presatshop Mi Vypisuje Error (Help)

v Redakčné systémy

2

139

27.12.2015 18:26

Marek01

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

centrum.sk - vypisuje chybové hlášky

v Služby a webstránky

6

712

02.12.2010 10:38

ultimateman

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pri spustení vypisuje FF a nenabehne

v AMD čipové sady

6

96

06.01.2014 20:15

matus1002

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

notebook mi vypisuje bootmgr is missing

v Notebooky a netbooky

3

480

18.08.2011 22:05

Trty

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Gzinflate, nechápem ćo to furt vypisuje...

v PHP, ASP

3

388

20.12.2009 9:49

d0.0b

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Analog out of range mi vypisuje ...

v Ovládače

2

612

24.07.2008 13:07

Daron



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF