[ Príspevkov: 9 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
NapísalOffline : 19.06.2009 9:24 | Vypisanie z databazy

Ahojte mohol by mi niekto poradit prosim ?

mam
Kód:
tabulka 1 'vmenu'

IDvmenu nazov
1       HISTORIA
2       OU
3       SPORT

tabulka 2 'vpodmenu'
ID    IDvmenu   nazov
1      1              historia1
2      1              historia2
3      2              ou1
4      2              ou2
5      3              sport1
6      3              sport2



Ako s toho dostanem vypisany vystup :

Kód:
HISTORIA
-historia1
-historia2
OU
-ou1
-ou2
SPORT
-sport1
-sport2


poradte pls niekto fakt som bezmocny uz som skusal vsetko ... DAKUJEEEEEM


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Vypisanie z databazy

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 19.06.2009 9:46 | Vypisanie z databazy

napr. cez vnorene cykly, prvy na hlavne menu a druhy na submenu...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 19.06.2009 9:51 | Vypisanie z databazy

Ja som o tom nieco hladal a skusal som to, ale nejak tomu neroyumiem az tak daleko este niesom, mohol by si mi kodik ukazat aspon na tu prvu cast ? Bol by som ti velmi vdacny...


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Vypisanie z databazy

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 19.06.2009 9:58 | Vypisanie z databazy

nechcem ti tu davat rovno finalny kod, lebo by si sa nic nenaucil...

Zakladny kod, ktorym vypises hlavne menu moze vyzerat nasledovne:
Kód:
$res = @mysql_query("SELECT * FROM vmenu");
if($res) {
   while($kat = @mysql_fetch_assoc($res)) {
      echo $kat['nazov'].'<br>';
      //tu budes vyberat polozky pre submenu
   }
}


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 19.06.2009 10:10 | Vypisanie z databazy

Prave tu hlavnu polozku som este vedel vypisat ale tie submenu ... prelistoval som hadam 5 knih php a nikde som to nenasiel ... asi som unaveny abo co ... :-(

Inak dakujem urcite mi to pomoze, a este taku malicku napovedu? :-)


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Vypisanie z databazy

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 19.06.2009 10:24 | Vypisanie z databazy

co si prosim ta hladal v knihach? :) myslis si, ze vzdy, ked budes riesit nejaky problem, vsetko najdes v knihach? treba trosku pohnut rozmumom...

ok, tak hlavne polozky menu mas vypisane... v kazdej iteracii cyklu while sa ti ukladaju udaje o polozke menu do premennej $kat... tabulky mas prepojene prostrednictvom IDvmenu, co znamena, ze ak vies id hlavnej polozky menu, vies zistit aj jej subpolozky... id polozky hlavneho menu mas ulozene v $kat['IDvmenu'], cize nie je nic jednoduchsie ako vytvorit novy select nad tabulkou vpodmenu, kde vyberies riadky, ktorych hodnota v stlpci IDvmenu sa zhoduje s hodnotou $kat['IDvmenu']. Vysledok selectu vypises cez dalsi cyklus, podobne ako hlavne menu...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Vypisanie z databazy

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 19.06.2009 10:30 | Vypisanie z databazy

jtomcik, presne tak ako píše stenley... toto sa z kníh nenaučíš, to sa ti musí dostať do krvi ;) Pokiaľ sa nenaučíš myslieť programátorsky, môžeš to rovno zabaliť...


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 19.06.2009 10:32 | Vypisanie z databazy

No uz mi je to trosku jasnejsie, necham si poradit a nebudem vsetko len v knihach hladat :roll: ... ale potrapim si hlavicku :shock:, DAKUJEM velmi si mi pomohol.

PS: niekto sa uci rychlejsie a niekto pomalsie, dolezita je snaha nie sposob, netreba hned vsetko rovmo balit.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 19.06.2009 11:55 | Vypisanie z databazy

Mal si pravdu stacilo sa len zamylsiet ... DAKUJEEEEEEEEM

Kód:
<?php
echo "<ul>";
$res = @mysql_query("SELECT * FROM vmenu");
if($res) {
   while($kat = @mysql_fetch_assoc($res)) {
   echo "<li>".$kat['nazov']."</li>";
     $res1 = @mysql_query("SELECT * FROM vpodmenu WHERE IDvmenu = ".$kat['IDvmenu']."");
     if($res1) {
      while($podkat = @mysql_fetch_assoc($res1)) {
      echo "<ul><li>".$podkat['nazov']."</li></ul>";
}
}
}
}
echo "</ul>";
?>



 [ Príspevkov: 9 ] 


Vypisanie z databazy



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypísanie viet s hladanými slovami z databázy

v PHP, ASP

12

359

06.02.2008 19:49

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypisanie

v PHP, ASP

4

243

16.08.2010 9:23

Pades

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypisanie korenoveho adresara

v PHP, ASP

11

358

29.11.2007 20:38

vl4kn0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypísanie znakov v C

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

261

18.04.2012 20:48

Fico

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

txt vyber-vybratie-vypisanie

v PHP, ASP

21

772

04.11.2008 20:33

dadmtb

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

phpBB3 vypisanie podpisu pri registraci

v Redakčné systémy

0

413

26.10.2009 19:28

php30

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] funkcia na vypísanie časti textu

v PHP, ASP

3

236

09.02.2009 15:13

Unlink

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C++ vypísanie string funkcie na konzolu

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

18

244

15.11.2014 22:13

matt1024

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Program na vypísanie max a min cifre

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

145

18.12.2016 21:50

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mysql, vypisanie zaznamaov kde sa nachádza nieco

v Databázy

1

490

02.02.2009 20:07

djsulo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypisanie dat mysql, ak nepoznam nazvy stlpcov

v PHP, ASP

1

381

03.03.2011 22:55

venom2

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prosim o vypisanie dosiek s cipsetom nForce 2

v nVidia čipové sady

2

628

02.04.2008 16:09

mork4

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Java - vypísanie súčtu znakov (char) - vobec nechápem výsledok

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

5

177

18.08.2015 22:32

bebebrumik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[C# - Help] Načítanie + vypísanie so súboru text do textbox

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

8

459

14.11.2013 15:57

erik518

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vypisanie poctu suborov v priecinku a v podpriecinkoch spolu

v PHP, ASP

4

558

10.01.2010 23:26

DeeJay3

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Import databázy

v Databázy

2

593

10.05.2008 14:08

johny694



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF