[ Príspevkov: 5 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
vypisanie poctu suborov v priecinku a v podpriecinkoch spolu

Registrovaný: 28.02.09
Prihlásený: 16.12.15
Príspevky: 241
Témy: 56 | 56

cafte ako to upravit aby to pocitalo nie podpriecinky ale subory aj v podpiecinkoch zadaneho adresara?
Kód:
<?php
            $dir = "./images"; //tvoj adresar
             
            $count = 0;

            if (is_dir($dir)) {
                if ($dh = opendir($dir)) {
                    while (($file = readdir($dh)) !== false) {
                        if($file != "." && $file != "..") $count++;
                    }
                    closedir($dh);
                }
            }

            echo "počet: " + $count;
            ?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.08.09
Prihlásený: 30.04.12
Príspevky: 22
Témy: 4 | 4

Vrati ti pocet suborov a aj velkost danej zlozky.
Kód:
<?php
function num_files($dir, $recursive=false, $searchext, $counter=0, $totalsize=0) {
    static $counter;
    static $totalsize;
    if (is_dir($dir)) {
      if ($dh = opendir($dir)) {
        while (($file = readdir($dh)) !== false) {
          if ($file != "." && $file != "..") {
              $fileChunks = array_reverse(explode(".", $file));
              $ext = $fileChunks[0];
              if (is_file($dir."/".$file)&&(strtolower($ext) == strtolower($searchext))) {
                  $counter++;
                  $totalsize = $totalsize + filesize($dir."/".$file);
              }
              else if (is_dir($dir."/".$file)) {
                  num_files($dir."/".$file, $recursive, $searchext, $counter);
              }
          }
        }
        closedir($dh);
      }
    }
    return array($counter,$totalsize);
}
?>

Vrati ti to takyto vysledok:

Kód:
<?php
print_r(num_files("//fileserver/share", true, "avi"))
/*
returns array(
    0 => int(number of files),
    1 => float(total size in bytes)
    )
*/
?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
vypisanie poctu suborov v priecinku a v podpriecinkoch spolu

Registrovaný: 28.02.09
Prihlásený: 16.12.15
Príspevky: 241
Témy: 56 | 56

uf tak tomu nerozumiem kde tam mam dopisat nazvo mojho adresaru?...do toho druheho kde mas //fileserver/share a namiesto "avi" dat "*" ???....a odkial su premenne dir a file? :? :loony:


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.08.09
Prihlásený: 30.04.12
Príspevky: 22
Témy: 4 | 4

Takze este raz ti sem dam trosku upraveny sposob:
Kód:
function num_files($dir, $recursive=false, $counter=0, $totalsize=0) {
    static $counter;
    static $totalsize;
    if (is_dir($dir)) {
      if ($dh = opendir($dir)) {
        while (($file = readdir($dh)) !== false) {
          if ($file != "." && $file != "..") {
              if (is_file($dir."/".$file)) {
                  $counter++;
                  $totalsize = $totalsize + filesize($dir."/".$file);
              }
              else if (is_dir($dir."/".$file)) {
                  num_files($dir."/".$file, $recursive, $counter);
              }
          }
        }
        closedir($dh);
      }
    }
    return array($counter,$totalsize);
}


Jedna sa o funkciu, ako som uz spomenul, ktora vracia pocet suborov v danej zlozke a tiez velkost danej zlozky v bytoch.

Funkcia pouziva 2 hlavne parametre:
    $dir - cesta k danemu adresaru
    $recursive - bud true/false. Ak je "true", tak funkcia zahrnie do vysledku aj jednotlive subory v podadresaroch, ak je "false", tak subory v podadresaroch bude ignorovat


Ty to vo svojom kode pouzijes napr. takto:
Kód:
$dir = "./images"; //tvoj adresar
$info = num_files($dir, true);

echo "pocet suborov:".$info[0];
echo "velkost adresara:".$info[1];


Je ti to uz jasne?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
vypisanie poctu suborov v priecinku a v podpriecinkoch spolu

Registrovaný: 28.02.09
Prihlásený: 16.12.15
Príspevky: 241
Témy: 56 | 56

jo diiiiiiks...perfektne dal som tam este delenie na MB a zaokruhlovanie a super to vyzera.....diky...tie premenne som len nevedel ktore potrebujem :oops: :D :) :) :) ..vyriesene


 [ Príspevkov: 5 ] 


vypisanie poctu suborov v priecinku a v podpriecinkoch spolu



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Overenie min. poctu suborov

v PHP, ASP

4

316

29.03.2009 15:45

zaciatocnik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Tlačenie súborov v priečinku

v Ostatné programy

0

123

06.02.2012 9:23

bigzero

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Počet súborov v priečinku

v PHP, ASP

2

281

03.08.2007 21:08

pepek92

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

usporiadanie suborov v priecinku

v Operačné systémy Microsoft

0

182

19.12.2008 15:27

piaggio

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Windows 7 - zobrazenie skrytých súborov v priečinku...

v Operačné systémy Microsoft

2

287

01.04.2012 22:49

Disketa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nastavenie poctu riadkov a poctu znakov vo Word 2007

v Ostatné programy

0

1863

26.07.2009 17:57

fista1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypisanie

v PHP, ASP

4

243

16.08.2010 9:23

Pades

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako pridat zopar suborov do image *.nrg suborov?

v Ostatné programy

7

788

30.08.2007 12:33

paulix

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypisanie korenoveho adresara

v PHP, ASP

11

358

29.11.2007 20:38

vl4kn0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypisanie z databazy

v PHP, ASP

8

275

19.06.2009 11:55

jtomcik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypísanie znakov v C

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

261

18.04.2012 20:48

Fico

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

txt vyber-vybratie-vypisanie

v PHP, ASP

21

772

04.11.2008 20:33

dadmtb

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

phpBB3 vypisanie podpisu pri registraci

v Redakčné systémy

0

413

26.10.2009 19:28

php30

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] funkcia na vypísanie časti textu

v PHP, ASP

3

236

09.02.2009 15:13

Unlink

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C++ vypísanie string funkcie na konzolu

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

18

252

15.11.2014 22:13

matt1024

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

upload priecinku

v PHP, ASP

4

425

26.11.2007 15:45

p360t



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF