[ Príspevkov: 12 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Vypisanie korenoveho adresara

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 14.11.2007 15:51 | Vypisanie korenoveho adresara

existuje nejaka funkcia na vipisanie korenoveho adresara v ktorom sa nachadza dany skript a dobre by biolo aj jemu nadriadene :) thx


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.02.07
Prihlásený: 26.01.15
Príspevky: 257
Témy: 20 | 20
NapísalOffline : 14.11.2007 16:35 | Vypisanie korenoveho adresara

skus jednu zo super globalnych premennych, ktora sa ti bude hodit:

Kód:
$_SERVER['DOCUMENT_ROOT'], $_SERVER['PATH_TRANSLATED'], $_SERVER['SCRIPT_FILENAME']


a pre aktualny adresar funkciu:

Kód:
getcwd();


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Vypisanie korenoveho adresara

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 14.11.2007 16:47 | Vypisanie korenoveho adresara

thx :D

//:(hmmm ale ja som myslel taku ktora vipise jej obsah :( (sry ze som to nenapisal :D)


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Vypisanie korenoveho adresara

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 14.11.2007 17:04 | Vypisanie korenoveho adresara

hm, uz som nieco nasiel ale problem je v tom ze mi to nefunguje, upravil som si to takto:
Kód:
echo $_SERVER['DOCUMENT_ROOT']."<br />".$_SERVER['PATH_TRANSLATED']."<br />";echo "<br />".getcwd();
$slozka=$_SERVER['SCRIPT_FILENAME'];
while($soubor=$slozka->read()) {
  if ($soubor=="." || $soubor=="..") continue;
  echo "<a href=\"$slozka/$soubor\">".$soubor."</a><br>\n";
}
$slozka->close();


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.02.07
Prihlásený: 26.01.15
Príspevky: 257
Témy: 20 | 20
NapísalOffline : 14.11.2007 17:14 | Vypisanie korenoveho adresara

nie to asi nie je ono, skus sa pozriet na funckie:

Kód:
scandir(); readdir();


na php.net je to pekne popisane a druhy raz sa snaz napisat hned v prvom prispevku, co vlastne chces vytvorit, s cim mas problem. Vsimol som si u viacerych prispevkov, ze ludia sa nevedia vyjadrit, co vlastne chcu (pripadne to poriadne nespecifikuju) a potom vznikaju nedorozumenia.

Dalsou vecou je, ze predtym, ako tu nieco pridas/posles, je dobre najprv otvorit google.com pripadne iny search engine a skusit si to najst sam. Az ked si naozaj strateny, skusim hladat pomoc na tomto, pripadne inych forach otvorenim noveho threadu...

Sorry, bez urazky, ber to ako radu...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Vypisanie korenoveho adresara

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 14.11.2007 17:15 | Vypisanie korenoveho adresara

ok , uz som to poriesil :D


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Vypisanie korenoveho adresara

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 18.11.2007 20:01 | Vypisanie korenoveho adresara

mohol by si napisat, ze ako si to poriesil?? :)
dik


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Vypisanie korenoveho adresara

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 18.11.2007 20:07 | Vypisanie korenoveho adresara

Kód:
<?
$slozka = dir("getcwd()");
while($soubor=$slozka->read()) {
  if ($soubor=="." || $soubor=="..") continue;
  echo "<a href=\"getcwd()/$soubor\">".$soubor."</a><br>\n";
}
$slozka->close();
?>

aspon myslim, ak to nepojde tak sa na to kuknem ale bude tam len mala chybicka v syntaxe niekde okolo
Kód:
getcwd()


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Vypisanie korenoveho adresara

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 29.11.2007 20:05 | Vypisanie korenoveho adresara

nejak to nejde.. nevies napisat funkcny kod??


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Vypisanie korenoveho adresara

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 29.11.2007 20:24 | Vypisanie korenoveho adresara

Kód:
$slozka = dir(getcwd());
while($soubor=$slozka->read()) {
  if ($soubor=="." || $soubor=="..") continue;
  echo "<a href=\"getcwd()/$soubor\">".$soubor."</a><br>\n";
}
$slozka->close();


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Vypisanie korenoveho adresara

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 29.11.2007 20:29 | Vypisanie korenoveho adresara

Kód:
Warning: dir(getcwd()) [function.dir.php]: failed to open dir: No such file or directory in /home/free/tym.sk/b/bs-web/root/www/obsah.php on line 10

Fatal error: Call to a member function on a non-object in /home/free/tym.sk/b/bs-web/root/www/obsah.php on line 11

asi problem, ze je to na ic.cz ze? :D


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Vypisanie korenoveho adresara

Registrovaný: 22.11.07
Prihlásený: 26.02.10
Príspevky: 253
Témy: 1 | 1
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 29.11.2007 20:38 | Vypisanie korenoveho adresara

neviem ci je mozne aby ic.cz neobsahovalo class dir :D:D kazdopadne odporucam nastudovat http://sk.php.net/manual/en/class.dir.php


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU NERESPEKTOVANIA PRAVIDIEL FORA!!!
Je povolených max. 5 riadkov s veľkosťou písma 9 (rozlíšenie 1280x1024px).
Sprava pre vedenie fora: ake nerespektovanie pravidiel. ved som mal v podpise citaciu na 2 riadky omg? lol? no a este jabber ale to neni moja chyba ze tu nemate input aj na jabber...
 [ Príspevkov: 12 ] 


Vypisanie korenoveho adresara



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypisanie

v PHP, ASP

4

243

16.08.2010 9:23

Pades

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypisanie z databazy

v PHP, ASP

8

275

19.06.2009 11:55

jtomcik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypísanie znakov v C

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

261

18.04.2012 20:48

Fico

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

txt vyber-vybratie-vypisanie

v PHP, ASP

21

772

04.11.2008 20:33

dadmtb

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vytvorenie adresára

v PHP, ASP

6

750

09.12.2009 16:39

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vypis adresara

v PHP, ASP

3

359

16.12.2009 22:25

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

phpBB3 vypisanie podpisu pri registraci

v Redakčné systémy

0

413

26.10.2009 19:28

php30

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmena prav adresara

v Operačné systémy Unix a Linux

2

343

30.05.2011 22:17

blazej44800

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP odstranenie adresara

v PHP, ASP

4

233

03.03.2012 17:49

phodinux

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

výpis obsahu adresára

v PHP, ASP

8

1345

29.04.2009 16:59

Draex

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Gnome - zasifrovanie adresara

v Operačné systémy Unix a Linux

0

169

28.02.2010 20:16

SkyHiRider

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C++ vypísanie string funkcie na konzolu

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

18

258

15.11.2014 22:13

matt1024

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] funkcia na vypísanie časti textu

v PHP, ASP

3

239

09.02.2009 15:13

Unlink

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nahodny obrazok z adresara

v PHP, ASP

3

308

06.05.2009 23:39

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] rekurzivny vypis adresara

v PHP, ASP

12

562

22.03.2009 22:45

Kiwwiaq

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vytvorenie adresara s právami

v PHP, ASP

3

379

11.10.2010 18:12

shaggy



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF