[ Príspevkov: 5 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Vypis z databazi do dvoch stlpcov

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 21.11.2007 21:44 | Vypis z databazi do dvoch stlpcov

Mam spraveny napriklad upload obrazkov.. zada sa popis, obrazok a uploadne..

K obrazku sa priradi nazov podla ID v databazi..
To sa nacitava na stranku aj s popisom:
Kód:
<?php
include("config.php");
$query = "
  SELECT nadpis, id, pripona
  FROM bsupload
  ORDER BY id DESC
";
$result = mysql_query($query);
if ($result) {
   echo "
  <table width=\"100%\">
    <tr>
      <td width=\"100px\" valign=\"top\"><b>Náhlad<b></td>
      <td align=\"left\"><b>Názov</b></td>
    </tr><tr>
  ";
  while ($row = mysql_fetch_assoc($result)) {
     echo "
      <tr>
        <td><a href=\"obrazky/{$row['id']}{$row['pripona']}\" target=\"_blank\"><img src=\"obrazky/{$row['id']}{$row['pripona']}\" align=\"left\" width=\"100\"></a></td>
        <td valign=\"top\">{$row['nadpis']}</td>
      </tr>
    ";
  }
  echo "</table>";
} else {
  echo "
  SQL query: $query
  <hr>Status: ERROR
  <hr>".mysql_error()."
  <hr>
  ";
}
?>


Ale ja chcem, aby tie obrazky davalo do dvoch stlpcov..
Mozno to je dooost jednoduche, ale mna to proste nevie napadnut, ze ako :D


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.02.07
Prihlásený: 26.01.15
Príspevky: 257
Témy: 20 | 20
NapísalOffline : 22.11.2007 10:19 | Vypis z databazi do dvoch stlpcov

Dam ti len napad, chcelo by to osetrit (porobit na tom este), nie som si isty s podmienkou:

Kód:
if ($count == ($numRows - 1)) echo "</tr>\n";
else if ($count != 0 && $count % 2) echo "</tr>\n<tr>\n";


ale malo byt to fungovat, aby ti pri poslednom zazname hodilo uz len </tr>, avsak pozor, trebalo by to osetrit pri neparnom pocte obrazkov, aby dalo na posledne miesto prazdnu bunku <td>&nbsp;</td>

<?php
include("config.php");
$query = "
SELECT nadpis, id, pripona
FROM bsupload
ORDER BY id DESC
";
$result = mysql_query($query);

$numRows = mysql_num_rows($result);

if ($result) {
echo "
<table width=\"100%\">
<tr>
<td width=\"100px\" valign=\"top\"><b>Náhlad<b></td>
<td align=\"left\"><b>Názov</b></td>
</tr>
";

$count = 0;

while ($row = mysql_fetch_assoc($result)) {

if ($count == 0) echo "<tr>\n";
echo "
<td><a href=\"obrazky/{$row['id']}{$row['pripona']}\" target=\"_blank\"><img src=\"obrazky/{$row['id']}{$row['pripona']}\" align=\"left\" width=\"100\"></a></td>
<td valign=\"top\">{$row['nadpis']}</td>\n";
if ($count == ($numRows - 1)) echo "</tr>\n";
else if ($count != 0 && $count % 2) echo "</tr>\n<tr>\n";

$count++;


}
echo "</table>";
} else {
echo "
SQL query: $query
<hr>Status: ERROR
<hr>".mysql_error()."
<hr>
";
}
?>


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Vypis z databazi do dvoch stlpcov

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 22.11.2007 13:20 | Vypis z databazi do dvoch stlpcov

mozes este pouzit css namiesto tabuliek, je to ovela efektivnejsie riesenie...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Vypis z databazi do dvoch stlpcov

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 22.11.2007 15:53 | Vypis z databazi do dvoch stlpcov

A pomoocou css ako ?? tiez by som radsej css, mam to radsej..
Ale tipujem, ze to bude podobne, akurat ne s bunkami, ale s DIVmi..


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.02.07
Prihlásený: 26.01.15
Príspevky: 257
Témy: 20 | 20
NapísalOffline : 22.11.2007 16:11 | Vypis z databazi do dvoch stlpcov

jo, nahadzes ich rozumne do DIV a SPAN a pridas im float: left; napr a oni sa ti uz budu podla sirky rodicovskeho DIV (pripadne bunky) centrovat... :) -> jednoducho povedane...

Kód:
//css
div.image
{
float: left;
width: 200px;
height: 200px;
margin: 10px 10px 10px 0;
padding: podla uvazenia;
text-align: center;
}
DIV.image A
{
display: block;
}
DIV.image SPAN
{
nastylizuj si nadpis...
}

// html
<div class="image">
<a href=\"obrazky/{$row['id']}{$row['pripona']}\" target=\"_blank\"><img src=\"obrazky/{$row['id']}{$row['pripona']}\" align=\"left\" width=\"100\"></a>
<span>$row['nadpis']</span>
</div>


sirky, vysky a ostatne veci si uz ponastavuj... takisto php kod...


 [ Príspevkov: 5 ] 


Vypis z databazi do dvoch stlpcov



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zoradenie dvoch stlpcov + vypis len unikatnych riadkov

v Databázy

3

118

16.03.2014 17:17

killer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypis stlpcov bez kartezskeho sucinu

v Databázy

8

242

20.05.2016 13:55

karco

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Upload obrazku s vyuzitim databazi

v PHP, ASP

3

272

19.04.2009 20:50

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vyhladavanie v databazi - ako na diakritiku?

v PHP, ASP

1

577

23.05.2010 21:17

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vytah z databazi aj zo znakmi

v PHP, ASP

1

320

31.03.2007 15:49

suchy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

<IMG> z Databazi - PLS poradi niekto ?

v PHP, ASP

19

740

05.02.2009 13:51

jtomcik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Drupal - prechod na iný hosting - pripojenie k databázi

v Redakčné systémy

6

1304

12.10.2009 2:54

gxr

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Duplikácia stĺpcov

v Databázy

1

399

22.05.2011 21:46

emer

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Zarovnanie stlpcov tabuľky

v HTML, XHTML, XML, CSS

10

615

23.06.2010 21:02

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

update viacerych stlpcov

v Databázy

2

476

01.09.2008 22:19

m4r14n

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nedostatok stlpcov v exceli

v Ostatné programy

3

514

03.10.2007 11:02

mimkork

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spajanie rovnakych stlpcov tabulky..

v Databázy

11

794

05.02.2009 21:46

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zoradenie stlpcov po kliknuti

v JavaScript, VBScript, Ajax

6

370

22.02.2010 18:22

juho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Uzamknutie stĺpcov EXCEL 2007

v Ostatné programy

2

1752

09.08.2012 15:54

stefan-s

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Grid a názvy stlpcov

v Delphi, Visual Basic

0

273

02.12.2010 14:36

jasug

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Max.pocet stlpcov v tabulke

v Databázy

21

1383

20.08.2008 10:20

p360t



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF