[ Príspevkov: 9 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
výpis obsahu adresára

Registrovaný: 27.11.08
Prihlásený: 08.07.17
Príspevky: 634
Témy: 98 | 98
Bydlisko: Veľký Krtíš...
NapísalOffline : 24.04.2009 20:01 | výpis obsahu adresára

Dobrý deň,

pouzivam kod:

Kód:
$path = 'priečinok/';
$dir_handle = @opendir($path) or die("Unable to open $path");
while ($file = readdir($dir_handle))
{
        if($file != '.' && $file != '..')
        {
                echo $file;
        }
}
closedir($dir_handle);


Ako zabezpecim aby sa ako prve vypisali adresare zoradene podla abecedy a po nich subory zoradene podla posledej zmeny suboru?

Ďakujem.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
výpis obsahu adresára

Registrovaný: 29.10.07
Prihlásený: 12.06.17
Príspevky: 1408
Témy: 28 | 28
Bydlisko: Bratislava
Vek: 36
NapísalOffline : 25.04.2009 21:30 | výpis obsahu adresára

adresare si uloz do jedneho pola (hint: is_dir)
subory do druheho kde nazov suboru bude kluc a cas zmeny bude hodnota
obe polia zorad (hint: asort)


_________________
PC: OS: Windows 10 (64bit) CPU: INTEL Core i5-4440 GPU: ASUS ATI R9280X RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz MB: MSI B85-G43 Gaming HDD: Seagate 1TB HDD Barracuda SSD: SAMSUNG 120GB HDD 840 EVO CASE: COOLERMASTER N400
Mobil: OS: Android 4.4.2 Model: LG G2 D802 16GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
výpis obsahu adresára

Registrovaný: 27.11.08
Prihlásený: 08.07.17
Príspevky: 634
Témy: 98 | 98
Bydlisko: Veľký Krtíš...
Napísal autor témyOffline : 26.04.2009 10:00 | výpis obsahu adresára

v php niesom az taky zrucny, prosim urobil by mi to niekto?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
výpis obsahu adresára

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 26.04.2009 10:22 | výpis obsahu adresára

za koľko? ;)

goodwill ti dal aj napovedu... is_dir a asort.. keby si si pozrel php dokumentaciu tak by si to urcite zvladol, je to jednoduche...

Kód:
$path = 'priečinok/';
$dir_handle = @opendir($path) or die("Unable to open $path");
while ($file = readdir($dir_handle))
{
        if(!($file == '.' || $file == '..'))
        {
           if(is_dir($path.$file)){
             $priecinky[] = $file;
           }else{
             $subory[$file] = date ("d. m. Y H:i:s.", filectime($filename));
           }
        }
}
closedir($dir_handle);

foreach($priecinky as $key => $nazov){
  echo $nazov.'<br>';
}
foreach($subory as $nazov => $poslednazmena){
  echo $nazov.' naposledy zmeneny '.$poslednazmena.'<br>';
}


neskusal som to ale malo by fungovat :)

a teraz, ako sa dohodneme na odmene? :D


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
výpis obsahu adresára

Registrovaný: 27.11.08
Prihlásený: 08.07.17
Príspevky: 634
Témy: 98 | 98
Bydlisko: Veľký Krtíš...
Napísal autor témyOffline : 26.04.2009 10:29 | výpis obsahu adresára

emer píše:
...keby si si pozrel php dokumentaciu tak by si to urcite zvladol, je to jednoduche...

neviem po anglicky :(
emer píše:
a teraz, ako sa dohodneme na odmene? :D

ked budes potrebovat a budem vediet tak ti pomozem :)
:D


a aby som nezabudol
Ďakujem vám

//edit:
vypisuje mi:
New Text Document...txt naposledy zmeneny 01. 01. 1970 01:00:00.
aj ked som ho prave zmenil

----------------------------------------
prosim a ako este zistim priponu suboru?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
výpis obsahu adresára

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 26.04.2009 10:45 | výpis obsahu adresára

Kód:
$pripona = substr(strrchr('nazov.suboru.php', '.'), 1);


Offline

Užívateľ
Užívateľ
výpis obsahu adresára

Registrovaný: 27.11.08
Prihlásený: 08.07.17
Príspevky: 634
Témy: 98 | 98
Bydlisko: Veľký Krtíš...
Napísal autor témyOffline : 26.04.2009 14:35 | výpis obsahu adresára

diki, a ta posledna zmena ?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
výpis obsahu adresára

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 26.04.2009 16:06 | výpis obsahu adresára

sorry, je tam chyba.... ma byt
Kód:
$subory[$file] = date ("d. m. Y H:i:s.", filectime($file));

zla premenna bola v filectime();


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
výpis obsahu adresára

Registrovaný: 27.11.08
Prihlásený: 08.07.17
Príspevky: 634
Témy: 98 | 98
Bydlisko: Veľký Krtíš...
Napísal autor témyOffline : 29.04.2009 16:59 | výpis obsahu adresára

nevadi, diki ale stale to nejde :(


 [ Príspevkov: 9 ] 


výpis obsahu adresára



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypis obsahu adresara podla regularneho vyrazu

v PHP, ASP

0

120

23.11.2012 17:52

quark

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vypis adresara

v PHP, ASP

3

359

16.12.2009 22:25

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] rekurzivny vypis adresara

v PHP, ASP

12

562

22.03.2009 22:45

Kiwwiaq

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

chyba v scripte na výpis adresára

v PHP, ASP

4

272

27.11.2009 21:17

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Výpis adresára cez PHP + Ochrana heslom

v Články

3

2455

27.04.2008 14:42

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypis obsahu z databazy - pole text

v Databázy

5

836

11.10.2009 15:12

kudzo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vytvorenie adresára

v PHP, ASP

6

750

09.12.2009 16:39

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypisanie korenoveho adresara

v PHP, ASP

11

358

29.11.2007 20:38

vl4kn0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP odstranenie adresara

v PHP, ASP

4

233

03.03.2012 17:49

phodinux

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmena prav adresara

v Operačné systémy Unix a Linux

2

343

30.05.2011 22:17

blazej44800

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Gnome - zasifrovanie adresara

v Operačné systémy Unix a Linux

0

169

28.02.2010 20:16

SkyHiRider

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nahodny obrazok z adresara

v PHP, ASP

3

308

06.05.2009 23:39

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zamedzenie pristupu do adresara

v Operačné systémy Microsoft

0

65

18.09.2014 23:22

Nanosonda

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vytvorenie adresara vo VB6

v Delphi, Visual Basic

5

491

03.03.2012 0:03

imrich

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vytvorenie adresara s právami

v PHP, ASP

3

379

11.10.2010 18:12

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

full acces do win7 adresara

v Operačné systémy Microsoft

1

156

05.09.2011 11:49

shiro



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF