[ Príspevkov: 10 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.02.11
Prihlásený: 06.03.11
Príspevky: 5
Témy: 1 | 1
NapísalOffline : 01.03.2011 19:43 | vypis do obrazka z formulara

robim grafy funkcií v php a potrebujem hodnoty z formulara dostat na obrazok.
Problem je v tom, ze ked dam obrazok spolu s html kodom tak sa obrazok nezobrazi spravne.

V zjednodusenom priklade by to vyzeralo takto:
index.php:

Kód:
<?php
    if (isset($_POST['napis'])) $napis=$_POST['napis']; else $napis="";
  ?>
  <form action="#" method="post">
    <p>Zadaj:<input type="text" name="a" /></p>
    <p><input type="submit" name="napis" value="Nakresli" /></p>
  </form> 
  <?php
  if ($napis){
    if (isset($_POST['a'])) $a=$_POST['a']; else $a="";
  Header("Content-type: image/png");
  $obr=ImageCreate(100,100);
  $biela=ImageColorAllocate ($obr, 255, 255, 255);
  $cier=ImageColorAllocate ($obr, 0, 0, 0);
  ImageString($obr,5,50,50,"$a",$cier);
  ImagePNG($obr);
  ImageDestroy($obr);
   } ?>

Ako mám do toho obrázku vypísať hodnotu $a z formulara?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
vypis do obrazka z formulara

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 01.03.2011 19:59 | vypis do obrazka z formulara

no ved to je dost logicke, ze ked mas v jednom subore formular aj obrazo, tak sa nezobrazi spravne.

sprav si na to zvalst subor, napriklad img.php?string=asd

a pod formularom bdues uz len zobrazovat
Kód:
<img src="img.php?string=asd">


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.02.11
Prihlásený: 06.03.11
Príspevky: 5
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 01.03.2011 21:04 | vypis do obrazka z formulara

stale neviem ako to mam zobrazit spolu

index.php:
Kód:
  <form action="obr.php" method="post">
    <p>Zadaj:<input type="text" name="a" /></p>
    <p><input type="submit" name="napis" value="Nakresli" /></p>
  </form>


obr.php
Kód:
<?php
  if (isset($_POST['a'])) $a=$_POST['a']; else $a="";
  Header("Content-type: image/png");
  $obr=ImageCreate(100,100);
  $biela=ImageColorAllocate ($obr, 255, 255, 255);
  $cier=ImageColorAllocate ($obr, 0, 0, 0);
  ImageString($obr,5,50,50,"$a",$cier);
  ImagePNG($obr);
  ImageDestroy($obr);
    ?>


//zdrojak patri do code! (stenley)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
vypis do obrazka z formulara

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 01.03.2011 21:18 | vypis do obrazka z formulara

ved som ti to tam napisal...
Kód:
<img src="img.php?a=tvoj_lubovolny_text">

potrebujes dat <img> pod formular, nie ? ako sa zobrazuje obrazok na stranke? zaklady html...

dalej co potrebujes, je dostat tam ten text z formulara (namiesto toho "tvoj_lubovolny_text"), co je uz jahoda a urcite to zvladnes...

(v obr.php to uz nebude post, ale get)


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.02.11
Prihlásený: 06.03.11
Príspevky: 5
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 02.03.2011 9:34 | vypis do obrazka z formulara

ospravedlnujem sa za ten code a za moju sprostost, ale aj ked tam mam ten obrazok,
Kód:
<img src="obr.php?a=text">

a ked kliknem na submit nakresli tak ma to presmeruje na obr.php a formulár zmizne.

a s tym GET nezobrazi nič a este ma napadlo, ze budem potrebovat prenasat viacej hodnot, najmenej dve premenne: a,b.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
vypis do obrazka z formulara

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 02.03.2011 13:01 | vypis do obrazka z formulara

ach jaj, ved porozmyslaj nad sposobmi, ktorymi mozes prenasat premenne/hodnoty..

ked uz inac nedas, toto je jeden zo sposobov.

Kód:
<form action="" method="post">
    <p>Zadaj:<input type="text" name="a" /></p>
    <p><input type="submit" name="napis" value="Nakresli" /></p>
  </form>
<img src="obr.php?a=<?php echo isset($_POST['a']) ? $_POST['a'] : 'default_hodnota'; ?>">




obr.php
Kód:
<?php
  if (isset($_GET['a'])) $a=$_GET['a']; else $a="";
  Header("Content-type: image/png");
  $obr=ImageCreate(100,100);
  $biela=ImageColorAllocate ($obr, 255, 255, 255);
  $cier=ImageColorAllocate ($obr, 0, 0, 0);
  ImageString($obr,5,50,50,"$a",$cier);
  ImagePNG($obr);
  ImageDestroy($obr);
    ?>


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.02.11
Prihlásený: 06.03.11
Príspevky: 5
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 02.03.2011 18:35 | vypis do obrazka z formulara

medzitym som to vyriesil a mam to v jednom subore!! ale aj tak dik


Offline

Užívateľ
Užívateľ
vypis do obrazka z formulara

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 02.03.2011 21:25 | vypis do obrazka z formulara

no ukaz riesenie, nejak mi nenapada ziadne riesene, ktorym sa to da dat do jedneho suboru.

okrem subor.php

Kód:
<?php
  if (isset($_GET['a'])){ 
  Header("Content-type: image/png");
  $obr=ImageCreate(100,100);
  $biela=ImageColorAllocate ($obr, 255, 255, 255);
  $cier=ImageColorAllocate ($obr, 0, 0, 0);
  ImageString($obr,5,50,50,"$a",$cier);
  ImagePNG($obr);
  ImageDestroy($obr);
exit;
}
    ?>
<form action="subor.php" method="post">
    <p>Zadaj:<input type="text" name="a" /></p>
    <p><input type="submit" name="napis" value="Nakresli" /></p>
  </form>
<img src="subor.php.php?a=<?php echo isset($_POST['a']) ? $_POST['a'] : 'default_hodnota'; ?>">



_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.02.11
Prihlásený: 06.03.11
Príspevky: 5
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 02.03.2011 21:57 | vypis do obrazka z formulara

index.php
Kód:
<form action="" method="post">
    <p>Zadaj:<input type="text" name="a" /></p>
    <p><input type="submit" name="napis" value="Nakresli" /></p>
  </form>
<?php   
  if (isset($_POST['a'])) $a=$_POST['a']; else $a=""; 
  $obr=ImageCreate(100,100);
  $biela=ImageColorAllocate ($obr, 255, 255, 255);
  $cier=ImageColorAllocate ($obr, 0, 0, 0);
  ImageString($obr,5,50,50,"$a",$cier);
  ImagePNG($obr,"image.png");
  ImageDestroy($obr);
  echo "<img src='image.png'/>";?>

ulozim obrazok a potom ako sa zobrazuje obrazok na stranke cez php? zaklady php ;)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
vypis do obrazka z formulara

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 05.03.2011 16:36 | vypis do obrazka z formulara

no a ked pridu dvaja useri tak co? budu si menit obrazok navzajom?


_________________
Sorry za prelkepy
 [ Príspevkov: 10 ] 


vypis do obrazka z formulara



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kontrola textu z obrázka pred odoslaním formulára

v Ostatné

1

337

08.02.2008 14:56

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Upravenia formulara

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

311

17.02.2009 18:57

EmO_DQ

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odoslanie formulara

v JavaScript, VBScript, Ajax

4

183

26.07.2012 21:52

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Osetrenie formulara

v PHP, ASP

2

326

25.01.2010 16:36

Slappy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spracovanie formulára

v PHP, ASP

1

355

09.04.2008 10:28

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Farba formulara

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

379

15.08.2007 14:15

sento

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vytvorenie formulara

v Ostatné programy

0

75

16.09.2013 16:31

kati123

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spracovanie formulára

v Ponuka práce

0

297

28.10.2011 9:13

alwe

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Potvrdenie odoslania formulara

v PHP, ASP

26

1051

12.01.2011 18:40

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Tvorba formulara/ankety

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

165

07.08.2015 17:42

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prechadzat prvkami formulara

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

366

07.03.2009 11:23

tomast7

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

automatické odoslanie formulára

v JavaScript, VBScript, Ajax

5

984

12.01.2008 14:14

andreas

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Javascript overenie formulara

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

195

20.08.2012 11:51

Jame_s

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

captcha do formulara

v Ostatné

2

543

18.11.2007 12:47

kajbo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chybne odoslanie formulara

v PHP, ASP

0

212

21.09.2010 8:54

max-m

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ochrana registračného formulára

v PHP, ASP

7

186

15.09.2015 20:33

JustMe



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF