Výmena procesora Intel Pentium G6950Ahojte, mám starší serverový počítač HP PROLIANT ML110 G6 s procesorom Intel Pentium G6950 v sockete LGA1156. Podľa benchmarkov je tento procesor dosť slabý tak by som ho chcel vymeniť nakoľko je ten PC v dobrom stave. Chcem len lepší procesor a aby mal 4jadrá. Viete mi poradiť ktorý kúpiť aby fungoval v pôvodnej zostave,samozrejme asi kúpim už len používaný. Neviem či je treba aj procesor s integrovanou grafikou keďže G6950 ho má alebo aj bez a kúpim externú grafiku. Pozeral som po procesore Intel core i7-870,len neviem či bude fungovať v tej zostave. PC chcem využiť na chod virtuálnych PC. Ďakujem za pomoc. Podla tohto by som skusil zohnat radsej niektory z tych Xeonov.. Vzdy, ked som upgradoval nejaky znackovy PC alebo notebook, siel som podla datasheetu. Pri tom je velmi velka pravdepodobnost, ze ten procesor bude fungovat. Samozrejme, je tam minimalna moznost, ze medzi reviziami dosiek a BIOS-ov je podpora niektorych CPU vynechana, ale mne osobne sa to zatial nestalo..https://h20195.www2.hpe.com/v2/GetPDF.aspx/c04282718.pdfX3450 vychadza na eBay-i okolo 22-24 €, ked som zrovna nepozeral Cinu.. Tak som si nakoniec kúpil procesor Intel Xeon X3470 cez Aliexpress za 22€, prišiel mi do 14dni a všetko O.K. Bol podporovaný aj oficiálne v poslednom bulletine.Teraz by som chcel ešte kúpiť nejakú grafickú kartu aj používanú, lebo integrovaná už nemá driver pre 64-bit operačný systém. Stačí aby na nej išli základné veci ako napr. Youtube v HD atď. A taktiež nechcem meniť originál zdroj,aby stíhal pôvodný 300W. Tak stačí aj pasív chladenie. Poradíte mi akú kúpiť? Ďakujem. napr. nieco bazarove ako GT1030 a to zozenies aj s pasivom a na youtube staci ...
Výmena procesora Intel Pentium G6950 |