[ Príspevkov: 9 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.02.08
Prihlásený: 17.04.14
Príspevky: 108
Témy: 22 | 22
NapísalOffline : 13.07.2008 11:53 | Vybratie ciesiel z URL

Zdravim vas.
uvazoval som nad jednou vecou. ak mam link v tvare http://www.example.com/daco/12345, ako odtial vybrat tu ciselnu hodnotu a ulozit ju napr do premennej $cislo (podotykam, ze cisla sa v URL vyskytuju iba na konci, nikde inde, ani v texte daco)


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Vybratie ciesiel z URL

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 13.07.2008 11:58 | Vybratie ciesiel z URL

$uri_arr = explode(SEPARATOR, trim($_SERVER['REQUEST_URI'],SEPARATOR)); spravi pole hodnot z uri, oddelenych separatorom.


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Vybratie ciesiel z URL

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 13.07.2008 12:08 | Vybratie ciesiel z URL

Kód:
<?php
$url="http://www.example.com/daco/12345";
$a= parse_url($url);
$cislo = substr($a['path'], 6);
?>


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.02.08
Prihlásený: 17.04.14
Príspevky: 108
Témy: 22 | 22
Napísal autor témyOffline : 13.07.2008 12:25 | Vybratie ciesiel z URL

vdaka za rychle odpovede. pozrel som si co ste v kodoch pouzili a zostruhal som si toto... (kedze ciselnu hodnotu som bral ako viac-cifrovu a vzdy sa meniacu)

Kód:
<?php
$url = (explode('/', '$link', 5));
$cislo = $url[4];
?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Vybratie ciesiel z URL

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 13.07.2008 12:29 | Vybratie ciesiel z URL

to čo som ti poslal ja, tiež berie ohľad na to, že číslená hodnota môžem mať odlišný počet cifier :)
v tomto prípade $a['path'] obsahuje /daco/12345 a fuknciou substr s parametrom 6 sa vyberie z tade všetko od 6teho znaku, čiže iba číslo, a môže byť jednociferné, dvoj, troj aj desaťciferné

ale v podstate máš jedno čo použiješ, podľa toho čo sa ti najviac hodí


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.02.08
Prihlásený: 17.04.14
Príspevky: 108
Témy: 22 | 22
Napísal autor témyOffline : 13.07.2008 12:32 | Vybratie ciesiel z URL

jaj! jasnacka... to je tiez dobre. Som sa na to pravdepodobne zle pozrel a nepochopil som to dobre...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 16.09.2008 17:41 | Vybratie ciesiel z URL

no sice stara tema ale tyka sa mojej otazky...ako zistim z url nejaku cast...

mam taketo nieco

Citácia:
www.nieco.sk/?akcia=lol&akcia2=zmena&typ=nieco

no a to "nieco" potrebujem dat do premennej...akosisom v koncoch newem ako to mam spravit

//este ze to "nieco" budu sa tam striedat asi 3-4 typy a stale iny pocet znakov ak by bolo aj to potrebne...a dalej v scripte sa este za to "nieco" bude pridavat


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.02.08
Prihlásený: 17.04.14
Príspevky: 108
Témy: 22 | 22
Napísal autor témyOffline : 16.09.2008 17:59 | Vybratie ciesiel z URL

nieco taketo?
Kód:
$typ = @htmlspecialchars($_GET['typ']);


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 16.09.2008 18:14 | Vybratie ciesiel z URL

musim sa smiat sam sebe :D nenapadlo ma ze sa to da takto zjednodusene :D ja osm to vseliak komplikoval :D


 [ Príspevkov: 9 ] 


Vybratie ciesiel z URL



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Wordpress - vybratie url

v Redakčné systémy

2

92

06.08.2013 14:02

17mark

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SEF url alebo pekná url

v PHP, ASP

1

304

10.07.2011 14:31

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vybratie ventilatora

v Chladiče a všetky druhy chladenia

5

306

03.09.2011 19:30

89Aquarius

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vybratie časti stránky

v HTML, XHTML, XML, CSS

15

636

03.12.2011 10:04

killer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

txt vyber-vybratie-vypisanie

v PHP, ASP

21

772

04.11.2008 20:33

dadmtb

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vybratie dat z DB

v PHP, ASP

4

537

23.07.2006 13:11

javo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vybratie len podmazu z pesničky

v Audio programy

1

1933

08.08.2006 22:16

Cupi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vybratie počítača do 1000 eur

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PC zostavy

36

645

03.07.2012 13:14

GIGN1987

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vybratie Slovenčiny(MUI) z Win.7

v Operačné systémy Microsoft

14

4388

24.05.2009 7:53

Horalka

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vybratie urcitej casti retazca od zvoleneho znaku

v PHP, ASP

1

308

20.07.2009 15:21

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

URL

v Webhosting a servery

6

162

20.02.2013 12:48

codex089

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

generovanie url

v PHP, ASP

7

304

30.03.2012 23:04

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

cool url

v Ostatné

0

619

19.10.2009 11:38

Punker661

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

cool url

v PHP, ASP

3

184

26.01.2012 20:54

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prepisovanie url

v Ostatné

0

309

15.02.2010 13:31

Antuanet

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Url lokacia

v PHP, ASP

7

486

16.09.2009 20:27

rooobertek



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF