[ Príspevkov: 7 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.06.13
Prihlásený: 05.01.14
Príspevky: 7
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 14.06.2013 11:40 | vyber z databazy bez opakovania

Ahoj, potreboval by som pomôcť s jedným mini programom. PHP rozumiem len okrajovo teda si s tym neviem rady. Ide o to že by som potreboval poradiť ako vyberať z tabulky v mysql nahodne zaznamy-po jednom ale bez opakovania. Vlstne taky generator nahodnych cicel v mojom pripade ID bez opakovania. Vďaka :)


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
vyber z databazy bez opakovania

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 14.06.2013 11:44 | vyber z databazy bez opakovania

A čo si zatiaľ skúsil? Ak potrebuješ "pomoc", je istý predpoklad, že by si mal vyvinúť nejakú snahu v prvom rade ty, aby ti vôbec bolo s čím pomáhať :) V opačnom prípade sa to volá "urobte to za mňa".
Generovanie čísiel je dobre zdokumentované všade na nete, vytvorenie poľa s už vybranými ID tiež nie je problém a jednoduché zistenie, ktoré ID sa v tabuľke nachádzajú zvládne hádam hocikto...


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.06.13
Prihlásený: 05.01.14
Príspevky: 7
Témy: 2 | 2
Napísal autor témyOffline : 14.06.2013 12:08 | vyber z databazy bez opakovania

no vyskusal so vyberat zaznamy s pouzitym order by rand() potom som si ID vybraneho zaznamu ulozil do inej tabulky a porovnaval ich. Jak tak to aj slo, no tabulku bolo treba premazavat a ked som pridal nove zaznamy do hlavnej tab bez premazania tej porovnavacej sa mi nezobrazovali. Ja viem je to dost trapne riesenie, preto som sem napisal ci by dakto neporadil nieco elegantnejsie co proste napisem a hotovo :) . skusim to cez tie polia ako radis ked narazim na problem napisem ...dikes zatial


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
vyber z databazy bez opakovania

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 14.06.2013 12:11 | vyber z databazy bez opakovania

Ako to chceš potom použiť? Rozmýšľam, čo by bolo pre teba najlepšie riešenie...


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.06.13
Prihlásený: 05.01.14
Príspevky: 7
Témy: 2 | 2
Napísal autor témyOffline : 14.06.2013 12:25 | vyber z databazy bez opakovania

Fuuu jak to chcem pouzit vpodstate nijak, povedzme mam 50 zaznamov stlacenim tlacidla vypisem nahodny zaznam dam next prejdem na dalsí, ďalej s tym nepotrebujem pracovat len zobrazenie v html dokumente.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
vyber z databazy bez opakovania

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 14.06.2013 12:38 | vyber z databazy bez opakovania

Hmm, no problém vidím v tom, že potrebuješ nejaký spôsob uloženia údaja, ktoré záznamy sa už zobrazili. Pokiaľ by si urobil v php pole, to by sa samozrejme resetovalo pri každom requeste, čo nemá zmysel. Napadá ma napríklad vytvoriť si pole, ale uložiť ho do session. Tam by si vždy porovnal, či sa dané náhodné ID už použilo a ak nie, vypísal by si záznam userovi a do session by si pridal nové id. Treba samozrejme počítať s takou situáciou, kedy vyčerpáš všetky ID (najjednoduchšie asi porovnať počet ID v poli vs počet prvkov v tabuľke). Vtedy asi pole v session premazať a začať zasa od nuly.

Toto samozrejme len vtedy, ak potrebuješ zaručiť neopakovanie sa prvkov... Keby na tom až tak nezáležalo, proste by si si zistil max ID, to použil ako interval 0-max pri generovaní náhodného čísla a len by si potom overil, či daný záznam existuje a ak áno, ukázať userovi. Ak nie, generovať nové.

Neviem no, aspoň takto narýchlo... Určite by som sa snažil vyhnúť vytváraniu nových tabuliek, lebo to by si potreboval vytvoriť jednu pre každého usera, čo je pochopiteľne blbosť. Príde ti 100 000 užívateľov, budeš mať 100 000 tabuliek?


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.06.13
Prihlásený: 05.01.14
Príspevky: 7
Témy: 2 | 2
Napísal autor témyOffline : 14.06.2013 12:47 | vyber z databazy bez opakovania

dakujem pokusim sa s tym nieco robit. ved preto som napisal, sam viem ze cez tie tabulky to proste nejde. To bolo len krajne riesenie bo na nic ine som neprisiel a aj tak nefungovalo 100%.


 [ Príspevkov: 7 ] 


vyber z databazy bez opakovania



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyber nahodnych cisel bez opakovania

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

3

469

08.03.2013 17:37

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyhľadavanie bez databazy

v PHP, ASP

4

139

22.06.2014 23:33

ziadnemena

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vyber z databazy

v Databázy

13

271

26.10.2012 8:37

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Diskusia bez pouzitia databazy

v PHP, ASP

4

428

10.11.2007 9:01

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nahodny vyber z databazy

v Databázy

3

619

03.05.2010 7:53

coldak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vyber z databazy mysql

v Databázy

9

453

15.11.2011 22:35

susedx

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vyber z databazy podla datumu

v Databázy

7

656

11.03.2010 21:38

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vyber z databazy po jednom prvku

v Databázy

2

93

07.03.2013 17:21

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

uuper - vyber z databazy a konvertovanie na velke pismena

v Databázy

14

758

30.12.2010 22:09

coldak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vyber medzi lcd s a bez dvi

v Monitory, televízory a projektory

5

477

05.10.2008 22:13

beast

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pc na hry bez taktovania 650-700e bez monitora bez OS

v PC zostavy

9

404

03.12.2012 19:52

brmbo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Herne PC do 600e bez periferii, bez OS, bez HDD

v PC zostavy

9

399

26.11.2011 15:59

Ondr00

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Počítač s monitorom, bez OS, bez Graf. karty. °° 700 €

v PC zostavy

10

431

13.12.2013 19:31

fpsdilema

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Skript bez bez PHP len s Thumbs.db

v Redakčné systémy

1

594

22.10.2008 20:14

mariachi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Herne PC do 800e (bez OS, bez monitora)

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PC zostavy

35

1168

18.02.2016 10:17

_jR

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s restartom ...po restarte bez pc bez videa a signal

v nVidia čipové sady

6

569

20.10.2007 23:42

Shit



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF