[ Príspevkov: 15 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
vyber vsetkych typov

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 19.12.2007 13:16 | vyber vsetkych typov

cafte mam problem: potrebujem vybrat typ podla aktualne zvoleneho, to by nebol problem proste dam where typ='".$aktualne_zvoleny_typ."' problem je v tom ze ked nemam zvoleny ziadny typ tak chcem aby mi vybralo vsetky a neviem ako to mam spravit typ si volim pomocov premennej typ v url, dufam ze na to existuje nejake riesenie, tu prikladam aj nejaky ten kod:
Kód:
f(isset($_GET["typ"])){$typ=$_GET["typ"];}
$vyber_foto=MySQL_QUERY("SELECT * FROM vyrobky WHERE typ='".$typ."'");
while($vypis_foto=MySQL_FETCH_ARRAY($vyber_foto)):
dakujem :cheer:


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.11.06
Prihlásený: 31.12.07
Príspevky: 677
Témy: 9 | 9
NapísalOffline : 19.12.2007 13:20 | vyber vsetkych typov

Kód:
(isset($_GET["typ"])) ? $typ=$_GET["typ"]; : $typ='';
($typ!='') ? $vyber_foto=MySQL_QUERY("SELECT * FROM vyrobky WHERE typ='".$typ."'"); : $vyber_foto=MySQL_QUERY("SELECT * FROM vyrobky");
while($vypis_foto=MySQL_FETCH_ARRAY($vyber_foto)):


Offline

Užívateľ
Užívateľ
vyber vsetkych typov

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 19.12.2007 13:24 | vyber vsetkych typov

dik, takto ma to nenapadlo :)


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
vyber vsetkych typov

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 19.12.2007 13:28 | vyber vsetkych typov

este ma napadlo, treba este taku vec ze:
mam sipky na posuv k dalsiemu alebo predchadzajucemu typu ako to spravit aby to ked kliknem na nejaku sipku tak mi slo na dalsi typ? cize mam typ aaa a typ bbb aktualne sa mi zobrazuje aaa a kliknem na sipku tak mi prejde na bbb a ked znova kliknem na sipku tak na ccc atd thx :cheer:


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.11.06
Prihlásený: 31.12.07
Príspevky: 677
Témy: 9 | 9
NapísalOffline : 19.12.2007 13:46 | vyber vsetkych typov

no v tom prípade by som tie typy dal do pola... ale to neviem ako to tam máš robené


Offline

Užívateľ
Užívateľ
vyber vsetkych typov

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 19.12.2007 14:00 | vyber vsetkych typov

no mam tabulku v db a v nej mam typy a je to vlastne tak ze mam nejaky produkt a mam typ,nazov, foto... a potrebujem aby mi to nejako cybralo vsetky typi a nasledne ich usporiadalo nejako a ked kliknem na tu sipku tak zvoli nasledujuci typ, dufam ze je to dost zrozumitelne co som napisal :oops:


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Správca fóra
Správca fóra
vyber vsetkych typov

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 19.12.2007 14:23 | vyber vsetkych typov

a na predchadzajuci typ sa ako dostanes? hadam nie backspace-om :)
potrebujes vediet predchadzajuci (v tvojom pripade netreba), sucasny a dalsi typ, cize spolu 3 hodnoty, mozno okrem hranicnych poloh, kde ti stacia 2, ale mozes to menit cyklicky, takze aj tu mozu byt 3.
Do url si das nejaky parameter, ktoreho hodnota jednoznacne identifikuje ten-ktory typ a podla neho budes zobrazovat obsah...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.11.06
Prihlásený: 31.12.07
Príspevky: 677
Témy: 9 | 9
NapísalOffline : 19.12.2007 14:30 | vyber vsetkych typov

nepotrebuje si pamätať tri


Offline

Správca fóra
Správca fóra
vyber vsetkych typov

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 19.12.2007 14:52 | vyber vsetkych typov

ved hovorim, ze minimalne aktualny a dalsi, ked tam nechce mat predchadzajuci...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
vyber vsetkych typov

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 19.12.2007 15:04 | vyber vsetkych typov

no na predchadzajuci sa tiez samozrejme dostanem sipkou ale je to skoro podobny postup ako na nasledujuci, problem je v tom ze to tie typy niesu integer ale string, keby boli integer tak by som to vedel ale string neviem, pls help, mozete mi aj nejake kody napisat? lebo absolutne neviem


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.02.07
Prihlásený: 26.01.15
Príspevky: 257
Témy: 20 | 20
NapísalOffline : 19.12.2007 16:29 | vyber vsetkych typov

preco nie do pola?

Na kazdej stranke nacitam typy z databazy do pola typov.
V url pri prechode na dalsi/predchadzajuci typ bude posielat prislusny index pola, ktory potom dostanem cez methodu GET a pracujem s nim podla potrieb: zobrazenie produktov, zobrazenie navigacie dalsi/predchadzajuci atd.

Ak index == 0 tak viem, ze je to prvy, cize predcchadzajuci link uz nezobrazim, ak index == count(pola) posledny typ tak link dalsi uz nezobrazim. Podla mna by to mohlo fungovat, v rychlosti ma ine riesenie nenapadlo.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
vyber vsetkych typov

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 20.12.2007 13:01 | vyber vsetkych typov

no dobre lenze ja ani naodou neviem ako to ma byt cele, pls napiste mi nejaky skript pretoze vazne neviem ako to ma byt. dajme tomu ze mam v tabulke len tie typy a ako ich nabrat do toho pola a potom ich aj posuvat?? prosim hodte mi nejaky skript dakujem


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.02.07
Prihlásený: 26.01.15
Príspevky: 257
Témy: 20 | 20
NapísalOffline : 20.12.2007 16:29 | vyber vsetkych typov

Drako, tomu sa vravi lenivost na n-tu!!!

Tu ti davam rychly navod ako na to, musis sa s tym pohrat, osetrit si to a hlavne dokoncit atd, je to len zbezny nacrt: nemam to odskusane, pretoze to nie je dokoncene, takze nie je istota ci to bude bezat, ale skusit mozes:

Kód:
// zadefinuj pole
$poleTypov = array();

// vyber typy z db
$sqlTyp = "SELECT * FROM vyrobky";
$resultTyp = mysql_query($sqlTyp) or print mysql_error();
$numRowsTyp = mysql_num_rows($resultTyp);
if ($resultTyp && $numRowsTyp > 0)
  {
  while ($myRowTyp = mysql_fetch_array($resultTyp))
    {
    // nacitaj do pola
    $poleTypov[] .= $myRowTyp['typ'];
    }
  }
 
// zisti ci indexpole definovany v url, nazval som ho indexP
// to is numeric by chcelo osetrit lebo on prepusti aj desatinne cisla
if (isset($_GET['indexP']) && is_numeric($_GET['indexP']))
  {
  $aktualnyIndex = $_GET['indexP'];
 
  $aktualnyTyp = $poleTypov[$aktualnyIndex];
 
  // teraz si sprav query do databazy a vyber si vsetky produkty pre ten typ
  // a zobraz...
 
  // link na dalsi
  $dalsiIndexTyp = $aktualnyIndex + 1;
 
  // link na predchadzajuci
  $predchadzajuciInexTyp = $aktualnyIndex - 1;

  // $dalsiIndexTyp, $predchadzajuciInexTyp: tieto si potom odosielaj v url
  http://www.tvojadomena.sk?indexP=$predchadzajuciInexTyp
  http://www.tvojadomena.sk?indexP=$dalsiIndexTyp
 
  // avsak mal by si si to vsetko osetrit, podoplnat
  // ak aktualny typ == count($poleTypov) nemusis uz zobrazovat dlasi link
  // ak aktualny typ == 0 nemusis uz zobrazovat predchadzajuci link
  }


Offline

Užívateľ
Užívateľ
vyber vsetkych typov

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 20.12.2007 16:39 | vyber vsetkych typov

mondzo velke dik ale niesom lenivy len som naozaj nevedel ani zdaleka ako to ma byt, teraz uz viem, dik mas u mna :drink:


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.02.07
Prihlásený: 26.01.15
Príspevky: 257
Témy: 20 | 20
NapísalOffline : 20.12.2007 16:47 | vyber vsetkych typov

Ok skus to, neviem ci to je to spravne riesenie, ale nevidim v tom nic, preco by to takto nemohlo bezat (skus sa s tym pohrat). Ak budes mat problem pis...


 [ Príspevkov: 15 ] 


vyber vsetkych typov



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ktorý chladič z 2 typov na výber

v AMD - Advanced Micro Devices

1

217

08.04.2017 9:20

patro16

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Velkosti typov

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

5

274

12.04.2011 17:16

street_punk

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Veľkosť dátových typov

v Databázy

4

253

08.02.2013 21:51

Matus795

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

viacero typov uzivatelov pri vypise komentarov

v Databázy

2

451

18.01.2011 17:41

Feko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Recenzia typov sluchadiel do mp3/CD playera

v Ostatné

1

408

26.04.2007 22:33

Jeremi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zobrazovanie rôznych typov obsahov na jednej stránke

v Redakčné systémy

1

271

09.05.2012 20:25

programmer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

$_POST['pole']['item'] kombinácia viacerých typov inputov

v PHP, ASP

20

614

30.08.2011 19:46

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

5 typov internetových osobností. Otestujte sa, kam patríte.

v Novinky

5

241

12.10.2013 18:04

FanatiKKK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

overclocking pre vsetkych

v Biosy a ladenie výkonu

13

1056

05.04.2007 0:58

Jaro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Porovnanie všetkých CPU.

v Benchmarky a diagnostické programy

2

4846

05.02.2011 15:49

89Aquarius

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pocet vsetkych inzeratov

v PHP, ASP

4

353

06.11.2007 18:14

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Facebook - zmazanie vsetkych statusov

v Ostatné

2

2258

09.12.2010 16:11

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vypis vsetkych zaskrtnutych udajov

v PHP, ASP

2

266

24.03.2010 17:13

newboy1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Program na všetkych 10

v Ostatné programy

0

409

13.08.2007 16:05

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Porovnanie všetkých NVIDIA čipov

v nVidia grafické karty

14

7854

25.02.2013 13:02

Veveričiačik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Najhoršie filmy všetkých čias

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2, 3 ]

v Kultúra, umenie, filmy, hudba, história, média

72

2526

07.05.2016 20:44

haffen



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF