[ Príspevkov: 10 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
NapísalOffline : 07.01.2009 12:05 | Vyber udajov s jednym selectom...

Nazdarek. Chcel by som sa opytat na jednu vec. Mam select obrazkov z DB:
Kód:
$vyber = MySQL_Query("SELECT * FROM obrazky WHERE id_albumu='$album' order by ID ASC ");

Na zobrazenie nahladov mam pouzite:
Kód:
while ($udaje = mysql_fetch_array($vyber))
{
echo "
<a href=\"?site=skript2&id=$id\">
<img src=\"./nahlady/{$udaje['nahlad']}\" width=\"50px\" >
</a>
";
}
}


A na samotne zobrazenie obrazka po kliknuti na nahlad mam takyto skript:
Kód:
if (!empty($_GET["id"]))
{
$id = $_GET["id"];
$vyber_obrazka = MySQL_Query("SELECT obrazok FROM obrazky WHERE id='$id'");
$udaj = mysql_fetch_array($vyber_obrazka);

$obrazok = $udaj ['obrazok'];


echo "
<img src=\"./obrazky/$obrazok\" width=\"190px\"></br>
";
}


No a mna by zaujimalo, ci toto je jedina moznost ako zobrazit obrazok po kliknuti na nahlad. (Nemam na mysli JS) Ci sa neda zobrazit bez toho aby som musel pouzit dalsi vyber z DB (ako v tom poslednom kode). Ked uz som v prvom selecte v podstate "vsetko" vybral z DB.. Viem ze by sa to dalo este tak, ze by som si do adresy odkazu namiesto ID zadal nazov obrazka, ale to tiez nechcem.. Je teda este iny spôsob?? Alebo musim pouzit dalsi dopyt na DB..??


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Vyber udajov s jednym selectom...

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 07.01.2009 12:15 | Vyber udajov s jednym selectom...

ved neprenasaj cez url ID ale uz samotny udaj ['obrazok']... potom tam uz iba dolozis $_GET, a nemusis vyberat z db


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 07.01.2009 12:30 | Vyber udajov s jednym selectom...

Emer..Ak som ta spravne pochopil, tak to prave nechcem.. Mat nazov obrazka v URL.. Spominam to aj v prispevku..
Citácia:
Viem ze by sa to dalo este tak, ze by som si do adresy odkazu namiesto ID zadal nazov obrazka, ale to tiez nechcem.. J


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Vyber udajov s jednym selectom...

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 07.01.2009 12:41 | Vyber udajov s jednym selectom...

aha, som nejak prehlaidol :D
preco nemozes mat meno v url ? potom inu moznost asi nemas


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 07.01.2009 22:14 | Vyber udajov s jednym selectom...

No viac mi vyhovuje ID alebo poradie obrazka, kvoli tomu, ze sa mi jednoduchsie robi strankovanie.. Resp. moznosti "predchadzajuci" a "nasledujuci" :D Nie je to pre mna az tak moc dolezite prist na iny spôsob, len som proste zvedavy ci je este ina moznost.. Aby bolo tych selectov na DB v scripte co najmenej... Ale asi nie, tak to budem musiet nechat tak :roll: Dik za odpoved...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Vyber udajov s jednym selectom...

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 08.01.2009 16:42 | Vyber udajov s jednym selectom...

mozes rpenasat aj id aj nazov, potom bdues mat rovnako lahke strankovanie, a nemusis pouzit select

ak ti ide o to, aby url neboli zbytocne dlhe, ze nejake zlzite nazvy obrazkov, mozes rapvit tak, ze sa z db bude vyberat nazov iba ak nie je zadany v url...


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Vyber udajov s jednym selectom...

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 08.01.2009 17:50 | Vyber udajov s jednym selectom...

A náhľady zobrazuješ na rovnakej stránke ako samotný obrázok?


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 08.01.2009 18:17 | Vyber udajov s jednym selectom...

tak schválne by to šlo napr cez pole ... že by si všetko prešiel a ten nahľadový obrázok uložil do poľa (podľa toho kde to zborazuješ či hore podobrázky a dole náhľad ak opačne tak všetko do poľa a vypíšeš svoj náhľad a pak obrázky) teda určite sa to dá ...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 09.01.2009 17:38 | Vyber udajov s jednym selectom...

p306t. .. Ano..obrazky zobrazujem na tej istej stranke ako nahlady..
Tominatro..uprimne..neviem celkom ako to myslis.. Mas na mysli, ze by som si nechal do pola vypisat zo selecetu nazvy nahladov aj obrazkov??? Alebo ako?? a potom ako by vlastne vyzerala samotna adresa na ten obrazok po kliknuti na nahlad? Fakt teraz neviem ako to myslis...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 09.01.2009 17:46 | Vyber udajov s jednym selectom...

no tak teraz máš while a vieš čo hľadáš
takže do while pridáš podmienku
Kód:
if($array["ID"] == $ID){
$nahladovy_obrazok["URL"] = $array["URL"];
$nahladovy_obrazok["Nazov"] = $array["Nazov"];}
else {
// vypisujeme ako doteraz
}

##koniec while a teraz dáš:
echo "<img src='".$nahladovy_obrazok["URL"]."' title='"$nahladovy_obrazok["Nazov"]"' alt='obrázok'>";


 [ Príspevkov: 10 ] 


Vyber udajov s jednym selectom...



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP skript, vyber udajov z TXT suboru

v PHP, ASP

6

705

10.12.2009 19:39

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vyber udajov z DB z aktualneho roku

v Databázy

4

428

23.05.2010 20:30

don jebot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc s selectom

v JavaScript, VBScript, Ajax

0

294

07.06.2009 8:12

Achtan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc so selectom

v Databázy

19

1334

05.02.2008 17:07

asken

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

porovnavanie udajov a editacia udajov

v PHP, ASP

10

302

07.03.2008 20:45

Blackdevil

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypnutie funkcie jednym prstom

v Operačné systémy Microsoft

7

1857

23.04.2007 20:03

Dzimbo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

help s jednym scriptom !!!

v HTML, XHTML, XML, CSS

8

432

25.01.2008 14:06

pa3ck

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem s jednym skriptom

v PHP, ASP

2

323

26.09.2007 22:13

15miki15

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Schéma: Oscilátor s jedným tranzistorom

v Elektronika

0

1708

23.01.2007 5:04

Elektronic

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Viac monitorov s jednym PC

v Monitory, televízory a projektory

15

2707

11.12.2009 23:19

mimkork

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc s jednym prikladom v pascale

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

10

632

18.03.2007 13:22

audiotrack

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zmena pozadia v php jedným tlačidlom

v PHP, ASP

8

580

11.06.2009 20:18

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

RouterOS: obsluha 2 interface jednym DHCP serverom

v Siete

3

93

05.03.2014 7:56

mp3turbo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc s jednym prikladom v Pascale(grafika)

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

3

526

27.03.2007 22:37

audiotrack

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

5 kanalovy ovladac ventilatorov, s jednym spolocnym ovladani

v Modifikácie, návody a projekty

2

217

15.07.2014 17:16

Dulus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zahadny problem medzi jednym konkretnym PC a routrom

v Siete

5

229

08.09.2011 8:27

Daevid



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF