Výber routra do 100€ maxZdravím, potreboval by som poradiť s výberom routra. Internet mám od Telekomu 300/30 Mbps cez telefón, reálne podľa speed testu momentálne na wifi 11,7 Mbps (download) a biednych 0,6 Mbps (upload). Potrebujem ho do trojpodlažného domu (bude na strednom podlaží). Bolo by fajn, ak by router obsiahol aj spodné a vrchné poschodie, aspoň polovičnou rýchlosťou. Cez Wi-Fi je skoro nonstop pripojených 6-10 zariadení. Cena je maximálne 100€, prípadne aj menej, ak sa nájde niečo schopné Snáď stačia tieto špecifikácie. Budem vďačný za každú radu ASUS RT-N66U Ako pozerám, tak je už celkom dlho na trhu. Nebude problém s podporou? Alebo tým pádom nie je na trhu už aj niečo lepšie v tejto cene? Dikes. Prípadne aj za lepšiu cenu RT-AC66U B1 / RT-AC1200G+ /RT-AC53. Viete mi napísať aj nejaké pre a proti medzi nimi, keďže sa veľmi v nich nevyznám Pozri aj ASUS RT-AC58U.https://www.asus.com/sk/Product-Compare/?products=r4fqhXAPrMxenYoF,bxTwOb7yPOvOrbFH,assWQeKLLsXNBIXl,yPzWBuCHVPSIMA5k&b=0 Tak jasné RT-AC66U je asi najlepší.. ale celkom už drahý a potom ten RT-AC58U je asi druhý najlepší s fajn cenou, ale keby je to na vás a potrpíte si na rýchlom internete radšej by ste si priplatili za ten RT-AC66U? Čo máš od Telekomu ,Huawei HG8245H ? Do nedávna som mal Vigor 2700, ale pokazil sa, tak momentálne len z núdze mám ADB VV3212 + ešte na poschodí mám repeater Linksys WRT54GL Píšeš ,že máš Internet mám od Telekomu 300/30 , ja že máš optiku a vlastne máš iba VDSL ? Presne tak, preto som písal, že cez telefón // Spojený príspevok Ned 13.08.17 21:56Inak občas máme problém aj s vypadávaním internetu. V telekome nám tvrdili, že pravdepodobne je preťažený a na to nám povedali, že si môžme zadovážiť súkromnú linku. Jedni tvrdili že nám to pomôže a iní v telekome, že nie. Čo myslíš ty? Tak si zober na skúšku RT-AC53.Akurát má iba 2x Lan, ak Ti to postačuje.Ak vypadne net , tak sa pozri či kontrolka VDSL bliká alebo svieti.Ináč , ak je problém , tak reklamuj. Bolo by fajn aspoň 3 porty, ale asi by sa to dalo prežiť. Tým pádom ak mám VDSL tak tento RT-AC66U je zbytočný? Môžeš si k AC53 dokúpiš switch.Pripadne , ak nepotrebuješ 5GHz , tak https://www.asus.com/sk/Networking/RTN18U/.Je to na Tebe , čo si kúpiš.Ale ak padá linka, tak lepší router to nevyrieši. Popravde neviem, či potrebujem 5GHz ,ak dobre chápem zmenu routrov, tak je to preto, že VDSL asi nedosahuje také rýchlosti, však? A v podstate teraz som ešte viacej domýlený z toho aký vybrať. ...
Výber routra do 100€ max |