[ Príspevkov: 7 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.01.09
Prihlásený: 19.11.17
Príspevky: 363
Témy: 178 | 178
Bydlisko: BB

Výver posledného uploadnutého súboru z dir?

Ako by som ho zobrazil ?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Výber posledného uploadnutého súboru z dir?

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96

urob si array:
Kód:
array(
  'filename1' => 'datum_poslednej_zmeny_ako_unix_timestamp',
  'f2' => 1234567890,
  ...
);
a potom to zoraď
No ale každopádne by sa ti šikla databáza a v tabulke info o tých súboroch


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Výber posledného uploadnutého súboru z dir?

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno

Ja som toto raz potreboval vyriesit a vytvoril som txt subor, kam sa zapisal nazov posledneho uploadnuteho. Jednoduche a ucinne.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Výber posledného uploadnutého súboru z dir?

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE

rooobertek píše:
urob si array:
Kód:
array(
  'filename1' => 'datum_poslednej_zmeny_ako_unix_timestamp',
  'f2' => 1234567890,
  ...
);
a potom to zoraď
No ale každopádne by sa ti šikla databáza a v tabulke info o tých súboroch
Neoptimálne, stačí preliezť zoznam súborov a hľadať najnovší timestamp.
Kód:
if ($handle = opendir('/path/to/files')) {
    echo "Directory: $handle\n";

    $time = 0;
    $file = "none";
    while (false !== ($file = readdir($handle))) {
        if (is_file($file) && filemtime($file) > $time) {
            $time = filemtime($file);
            $name = $file;
        }
    }
    closedir($handle);
    if ($file != "none") {
        echo "Najnovší súbor je ".$file." (upravený ".date("d. m. Y H:i:s", $time).")";
    } else {
        echo "Priečinok neobsahuje súbory."
    }
}
?>


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Výber posledného uploadnutého súboru z dir?

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96

Aj tak sa mi to nepáči


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Výber posledného uploadnutého súboru z dir?

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno

p360t: hypoteticka situacia, co keby sa posledny upraveny subor volal none? Do $file by som dal na zaciatku false, a potom kontrolovat if ($file !== false) a je to dobre.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Výber posledného uploadnutého súboru z dir?

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32

treba si informacie o poslednom uploadnutom subore niekde uchovavat... nie je dobre pri kazdom spusteni skriptu hladat vo velkej kope suborov jeden najnovsi... zober si pripad, ze najnovsi subor bude uplne prvy v adresari - aj ked je najnovsi, ty ides kontrolovat zvysok obsahu adresara...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
 [ Príspevkov: 7 ] 


Výber posledného uploadnutého súboru z dir?



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Meno posledneho uploadnuteho suboru v zlozke?

v PHP, ASP

3

168

31.03.2010 19:12

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

koncovka uploadnuteho suboru

v PHP, ASP

2

225

07.04.2010 14:48

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmena nazvu uploadnuteho suboru

v PHP, ASP

19

564

13.09.2010 19:27

rover218

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP skript, vyber udajov z TXT suboru

v PHP, ASP

6

705

10.12.2009 19:39

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

kontrola uploadnuteho obrazka javascriptom

v PHP, ASP

14

451

01.09.2007 20:48

wotan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vymazanie posledneho zaznamu

v Databázy

7

499

29.08.2009 12:55

pogo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

id posledného záznamu

v Databázy

6

447

10.05.2010 19:45

coldak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Načítanie .png z uploadnutého php ...

v PHP, ASP

13

371

12.01.2009 6:59

d0.0b

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

phpBB2 - mod na upravu LEN posledneho prispevku

v Redakčné systémy

2

445

20.06.2009 13:52

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

cakat na vstup & zmazanie posledneho znaku

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

5

381

22.11.2008 22:14

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Oficiálne video "posledného dňa" Billa Gatesa v

v Novinky

2

225

08.01.2008 19:56

eXistenZ

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

dlink dir 120

v Siete

0

92

15.08.2012 15:12

p4tooo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

DLink dir 600

v Siete

1

470

21.05.2011 21:34

karlos372

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Dlink dir 615

v Siete

3

189

09.02.2012 17:21

KoskO

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

D-Link Dir 615

v Siete

4

507

31.12.2011 12:07

niXo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

D-Link DIR-300

v Siete

2

295

19.03.2012 23:08

blazej44800



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF