PC mi zahlasil "a disc read error accued, press ctrl alt del to restart".... Na ssd som mal system a na 2TB seagate data... nakoniec odisiel prave 2TB seagate a zobral so sebou cely system... Potrebujem preto novy HDD a chcem nieco co po 2ch rokoch neskape. Rozmyslam nad WD Black alebo Red. Jeden ma 5,4k a druhy 7,2K otaciek... je tam neaky rozdiel ? Resp. ktory pevny zisk zobral ako disk na bezne pouzivanie + obcasne hranie hier s dorazom na spolahlivost...
PC som dostal predinstalovany... kazdopadne disky boli neak prepojene...napr pri vypinani sa vzdy musel roztocit aj HDD... Ktory HDD by si teda bral ty na mojom mieste...?
Zobral som WD Black 2Gb. Vedel som ze bude hlucny, ale ten disk nehuci otackami ako bezne disky, ale neustale scvaka a buchoce pri zapisovani... je to normalne ?
Mam doma dalsie tri 3,5kove disky a kazdy z nich obcas "zachrume" zacvaka a neviem ako este to nazvat. Ale tento to hold pri zapise robi nonstop v par sekundovych intervaloch. Je to vyslovene zalezitostou daneho WB black disku, alebo preco to moj predchadzajuci ties 7200 ot. disk nerobil ? Zvykol som nechavat cez noc stahavanie...ale pri tomto na to asi mozem zabudnut...