[ Príspevkov: 9 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.03.12
Prihlásený: 22.05.12
Príspevky: 7
Témy: 2 | 2

potrebujem prosim pomoct s vyberom z tohto pola http://dmtest2.kellys-bicycles.com/xml/ ... o-temp.php

potrebujem vybrat z tohto pola pre product_id hodnotu subccategories a categories_id.

dakujem


Offline

Užívateľ
Užívateľ
vyber hodnot z multidimenzionalneho pola

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 03.04.2012 19:08 | vyber hodnot z multidimenzionalneho pola

a v com konkretne je problem? k prvkom pristupujes pomocou operatora(?) "->".. porpiapdne si to prekonvertuj na klasicke pole

budes potrebovat dva cykly


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.03.12
Prihlásený: 22.05.12
Príspevky: 7
Témy: 2 | 2
Napísal autor témyOffline : 03.04.2012 19:17 | vyber hodnot z multidimenzionalneho pola

emer píše:
a v com konkretne je problem? k prvkom pristupujes pomocou operatora(?) "->".. porpiapdne si to prekonvertuj na klasicke pole

budes potrebovat dva cykly

vedel by si mi trosku s tym pomoct? Ja som v php zaciatocnik a potreboval by som trochu posunut chcem subcategorie_id categories_id pre dane product_id .trochu kodu by mi fakt pomohlo dik


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188

munkus_an píše:
potrebujem vybrat z tohto pola pre product_id hodnotu subccategories a categories_id.

Co je "pole pre product_id" ?
Ziadny nazov ani pole s tym nazvom sa tam nenachadza. Typujem ze myslis pole "products" v ktorom su hodnoty "products_id".

Vybrat hodnotu subccategories a categories_id.
V poli "products" take hodnoty ani kluce nie su. Asi chces hodnoty tych vlastnosti subccategories a categories_id "vonkajsieho" objektu stdClass Object v ktorom sa nachadza products.

Lenze subcategories tam ma vzdy hodnotu array tak co tam chces dostavat ?
Categories_id dostanes velmi jednoducho tak, ze pouzijes foreach na pole categories a id vo foreach ziskas ako $value->categories_id .



// Uz mi asi doslo co chces. Tak teda ako pisal emer. Akurat potrebujes 3x cyklus foreach:

Vytvoris prikaz foreach, ktory bude prechadzat pole 'categories'
--Urobis v nom premennu id, do ktorej ulozis 'categories_id'
--Das don dalsi foreach ktory bude prechadzat pole 'subcategories'
----Urobis dalsiu inu premennu id do ktorej teraz ulozis 'categies_id' z 'subcategories'
----Dalsi foreach bude prechadzat 'products'
------V nom si uz ulozis 'products_id' a id kategorie a podkategorie ktore si si odlozil vyssie ako potrebujes

Ak chces aspon trochu kodu tak daj kod pokial si schopny spravit a definuj trochu ktoru potrebujes.


_________________
CPU: Intel core i5 3470 GPU: Gigabyte N760OC-2GD MB: MSI B75A-G43 RAM: DDRAM3 8GB (2x4GB) TEAM RAM 1600MHz Elite Zdroj: Seasonic G Series 450W HDD: 500GB vybraty z notebooku Lenovo E531 i5-3230M N4IBPXS SSD:Samsung 840 Evo 250GB Case: Fractal Define R4 black pearl FAN: Cooler Master Hyper 212+ EVO DVD: SAMSUNG DVD±R/±RW/RAM SH-224DB SATA, černá, bulk OS: Ubuntu 12.04 64bit & Windows 7 Ultimate 64bit Monitor: Dell U2412m
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.03.12
Prihlásený: 22.05.12
Príspevky: 7
Témy: 2 | 2
Napísal autor témyOffline : 03.04.2012 21:12 | vyber hodnot z multidimenzionalneho pola

Dik a ked to chcem Prehladat na zaklade products_id mam totiz danu premenu do ktorej nacitavam product_id cize ak sa nachadza moja premenna v poli chcem jej kategoriu a subcategoriu


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188

Nerozumies tomu postupu, lebo ak by si rozumel, zistil by si sam odpoved na tvoju otazku.

Aplikujes presne ten postup ktory som napisal.
V posledkom cykle predsa ziskas 'products_id', kazdeho prvku pekne porade aj s kategoriou a podkategoriou. Staci ti ho porovnat (vnutri toho cyklu budes hladat prvok ktory bude zhodny) s tym, ktory mas ulozeny a snazis sa ho vyhladat.

Myslim ze ak by si nam objasnil co vlastne robis a co chces dosiahnut tak by sa nasiel aj elegantnejsi sposob ako riesit celu tu situaciu. Asi robis nieco co sa takto robit nema, nieco kde je vhodnejsie vyuzit databazu alebo dedicnost.

// Mimochodom nemusis to riesit len cez 3x foreach. Este elegantnejsie by bolo pouzit 1x foreach + rekurziu.


_________________
CPU: Intel core i5 3470 GPU: Gigabyte N760OC-2GD MB: MSI B75A-G43 RAM: DDRAM3 8GB (2x4GB) TEAM RAM 1600MHz Elite Zdroj: Seasonic G Series 450W HDD: 500GB vybraty z notebooku Lenovo E531 i5-3230M N4IBPXS SSD:Samsung 840 Evo 250GB Case: Fractal Define R4 black pearl FAN: Cooler Master Hyper 212+ EVO DVD: SAMSUNG DVD±R/±RW/RAM SH-224DB SATA, černá, bulk OS: Ubuntu 12.04 64bit & Windows 7 Ultimate 64bit Monitor: Dell U2412m
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.03.12
Prihlásený: 22.05.12
Príspevky: 7
Témy: 2 | 2
Napísal autor témyOffline : 05.04.2012 11:05 | vyber hodnot z multidimenzionalneho pola

Kód:
foreach ($result->categories as $tempone ){
   $cat=$tempone->categories_id;
   foreach ( $tempone->subcategories as $temptwo ) {
      $subcat=$temptwo->categories_id;
      foreach ( $temptwo->products as $tempthree){
         $prod=$tempthree->products_id;
         if ($product_id==$prod) 
         {
            break;
         }
      }
   }
}


toto som spravil podla tvojho navodu, len to nevracia spravne hodnoty ked to dam vypisat


Offline

Správca fóra
Správca fóra
vyber hodnot z multidimenzionalneho pola

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32

rekurzivna funkcia pre hladanie v klasickom multi-poli: http://www.php.net/manual/en/function.a ... .php#68424 - uz ti to staci len mierne upravit pre tvoje potreby...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188

Kod som mu uz opravil cez skype (problem v breaku). Cize vyriesene.


_________________
CPU: Intel core i5 3470 GPU: Gigabyte N760OC-2GD MB: MSI B75A-G43 RAM: DDRAM3 8GB (2x4GB) TEAM RAM 1600MHz Elite Zdroj: Seasonic G Series 450W HDD: 500GB vybraty z notebooku Lenovo E531 i5-3230M N4IBPXS SSD:Samsung 840 Evo 250GB Case: Fractal Define R4 black pearl FAN: Cooler Master Hyper 212+ EVO DVD: SAMSUNG DVD±R/±RW/RAM SH-224DB SATA, černá, bulk OS: Ubuntu 12.04 64bit & Windows 7 Ultimate 64bit Monitor: Dell U2412m
 [ Príspevkov: 9 ] 


vyber hodnot z multidimenzionalneho pola



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zadanie hodnot z klavesnice do pola

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

297

04.09.2011 12:11

Glaedelig

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

jquery - ukladanie hodnot z html tabulky do pola

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

133

17.11.2013 17:05

DeadOne

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Live zmena hodnot poli na zaklade ineho pola

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

380

17.09.2009 2:00

SonnY

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyber viacerych hodnot z tabulky

v Databázy

6

547

19.08.2008 9:35

pedrix

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zoradenie hodnot

v Databázy

2

606

11.08.2008 19:40

Speeder21

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

jQuery - porovnavanie hodnot

v JavaScript, VBScript, Ajax

0

171

15.04.2012 2:46

venom2

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

usporiadanie hodnot z tabulky

v PHP, ASP

7

373

17.05.2008 22:26

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spočítanie hodnôt v databáze

v Databázy

15

1355

25.08.2009 14:40

bmatias

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

UPDATE hodnot v mysql

v PHP, ASP

10

254

06.09.2013 7:00

Elrohir

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nacitanie hodnot v Jave

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

7

779

15.01.2012 9:58

Johnoo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C++ pole unikátnych hodnôt

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

142

24.10.2014 13:42

marian_r

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Suma hodnôt, excel/ calc

v Ostatné programy

1

1061

18.05.2009 10:22

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zapamatanie hodnot vo formulari

v PHP, ASP

14

376

16.10.2008 17:36

Roko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vstup hodnot do TEdit

v Delphi, Visual Basic

2

156

02.11.2014 22:04

jasug

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pridávanie nových hodnôt do url

v PHP, ASP

7

430

16.09.2008 16:25

masko32

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vypocet zisku z 2 hodnot

v Databázy

16

1854

03.09.2008 12:28

baumax



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF