[ Príspevkov: 9 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.12.07
Prihlásený: 30.11.17
Príspevky: 453
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Bytča
NapísalOffline : 08.09.2008 22:44 | vyber cez formular z moznosti z db

prosim o pomoc, kamos mi poslal nieco, vraj je to OK, ale nejde mi to ...

v skratke: mam tabulku, kde mam len 2 stlpce id a nazov.

Povedzme ze ju mam naplnenu 5 polozkami (id=1 az id=5)

No a ja chcem dat na vyber uzivatelovi cez formular na vyber z tychto moznosti ...

kamos mi to spravil takto:

spojenie z DB:
Kód:
<?
include ("admin.php");
$pripojenie = mysql_connect("$db_host","$db_user","$db_password") or die("Chyba pri spojení s databází.");
mysql_select_db("$db_name") or die("Chyba pri výberu databáze.");

$sql=("Select nazov FROM $db_name_table_skolenia where ;");
$vysledok = mysql_query($sql);
$i=1;
 while ($link = mysql_fetch_array($vysledok) )
   {
    $skolenia[$i]["nazov"] = $link["nazov"];
   $i++;
   }
?>


a na webe ten vyber spravil takto:

Kód:
<form action="objednavka.php" method="post" >
      <fieldset><legend><b><font face="Verdana,Geneva,Arial,Helvetica,sans-serif" size="2" color="#000080">Výber nazvu</font></b></legend><br>
       <select name="nazov">
      <option value="none">
       <?
      
       // formular na vyber typu skolenia
      
      
      for ($i = 1; $i <= count($skolenia); $i++)       
      {
      echo "<option value=\"{$skolenia[$i]['nazov']}\">".$skolenia[$i]['nazov']."";
      }
      ?>
      </select><br><br>
      <input type="hidden" name="lacko" value="sakra">
      <input type="submit" name="Poslat" value="poslat" >
</fieldset>   </form>


vobec nerozumiem tomu jeho zapisu
Kód:
echo "<option value=\"{$skolenia[$i]['nazov']}\">".$skolenia[$i]['nazov']."";


resp tomu pri databaze
Kód:
za while ... $skolenia[$i]["nazov"] = $link["nazov"];


no najhorsie je to, ze mi to nejde ... proste mi tam neda ziadne hodnoty na vyber v tom selecte, aj ked v DB ich mam a ziadnu chybu nenapisalo ...

mozte sa na to pozriet a keby sa dalo, aj popisat strucne tie veci, co im nerozumiem. vdaka


Offline

Čestný člen
Čestný člen
vyber cez formular z moznosti z db

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 08.09.2008 23:08 | vyber cez formular z moznosti z db

pri tom vypise {$premenna} ide o smarty, pripadne iny templator. viac poradi google, alebo http://www.smarty.net/


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Správca fóra
Správca fóra
vyber cez formular z moznosti z db

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 09.09.2008 7:07 | vyber cez formular z moznosti z db

tak tento zapis nie je vobec zo smarty, ide o klasicke dvojrozmerne pole v php a jeho vypis. A nejde ti to preto, lebo mas chybnu syntax v sql poziadavke, cast pre podmienku "where" tam nema co hladat. Preto ti ani nic nevypise, lebo ten prikaz ti nezbehne uspesne...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Čestný člen
Čestný člen
vyber cez formular z moznosti z db

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 09.09.2008 7:56 | vyber cez formular z moznosti z db

jezis, sorry, to echo predtym som si tam nevsimol. videl som iba {$skolenia[$i]['nazov']} :D

//v smarty sa nepristupuje k asociativnym poliam nahodou cez bodkovu notaciu? :) (stenley)

//co si pametam, pri pouziti section sa pouziva aj []. suchy

//ano, ale tam sa nedavaju jednoduche uvodzovky a ide tam o nieco uplne ine (stenley)


Naposledy upravil suchy dňa 09.09.2008 8:09, celkovo upravené 1

_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.12.07
Prihlásený: 30.11.17
Príspevky: 453
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Bytča
Napísal autor témyOffline : 09.09.2008 8:05 | vyber cez formular z moznosti z db

stenley, sorry ..to where tam nema byt, ale nejde to ani tak :(

nevidis tam ziadnu inu chybu?

skusim to prepisat na ten moj priklad ...

moja tabulka:

Kód:
CREATE TABLE `osoba` (
  `id_osoby` mediumint(8) unsigned NOT NULL auto_increment,
  `typ_osoby` varchar(30) collate utf8_slovak_ci default NULL,
  PRIMARY KEY  (`id_osoby`)
) ENGINE=InnoDB  DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_slovak_ci AUTO_INCREMENT=1 ;


mam v nej taketo hodnoty:
Kód:
INSERT INTO `osoba` (`id_osoby`, `typ_osoby`) VALUES
(1, 'Podnikateľ'),
(2, 'Súkromná osoba');


no a teraz chcem dat na vyber cloveku, aby si vybral z tychto hodnot ... takze spravil som to presne podla toho od kamosa:

Kód:
<?
include ("admin.php");
$pripojenie = mysql_connect("$db_host","$db_user","$db_password") or die("Chyba pri spojení s databází.");
mysql_select_db("$db_name") or die("Chyba pri výberu databáze.");

$sql=("Select typ_osoby FROM osoba;");
$vysledok = mysql_query($sql);
$i=1;
 while ($link = mysql_fetch_array($vysledok) )
   {
    $osoba[$i]["typ_osoby"] = $link["typ_osoby"];
   $i++;
   }
?>


no a vypis:
Kód:
 <?
      
       // formular na vyber typu skolenia
      
      
      for ($i = 1; $i <= count($osoba); $i++)       
      {
      echo "<option value=\"{$osoba[$i]['typ_osoby']}\">".$osoba[$i]['typ_osoby']."";
      }
      ?>


co robim zle? a aka je tam vlastne logika?
pisali ste ze 2D pole, vo znamena v nom toto? (mozno som to zapisal uplne zle):
Kód:
$i=1;
 while ($link = mysql_fetch_array($vysledok) )
   {
    $osoba[$i]["typ_osoby"] = $link["typ_osoby"];
   $i++;
   }


resp. ako by sa to dalo inak spravit? mozno jednoduchsie ...


Offline

Správca fóra
Správca fóra
vyber cez formular z moznosti z db

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 09.09.2008 8:15 | vyber cez formular z moznosti z db

otestoval som to u seba, doplnil som len svoje parametre a ten skript ide v pohode (az na par drobnosti)...

nevypisuje ti to ziadnu chybu? mas spravne nastavene prihlasovacie udaje? mas ich ulozene v subore admin.php?

daj si niekde za cely ten while nasledujuci kod a uvidis, ci sa v premennej $osoba nieco nachadza:
Kód:
print_r($osoba);


Podla kodu, co si sem dal, by to malo obsahovat (ak je vsetko v poriadku) nieco taketo:
Kód:
Array
(
    [1] => Array
        (
            [typ_osoby] => Podnikateľ
        )

    [2] => Array
        (
            [typ_osoby] => Súkromná osoba
        )

)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.12.07
Prihlásený: 30.11.17
Príspevky: 453
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Bytča
Napísal autor témyOffline : 09.09.2008 8:29 | vyber cez formular z moznosti z db

no neviem, nic mi nevypisuje ...
mam to na localhoste, kde nemam heslo ...
admin.php:
Kód:
<?php
$db_host = "localhost";
$db_user = "root";
$db_password = "";
$db_name = "objednavka";
?>


a obj.php cely kod:
Kód:
<?
include ("admin.php");
$pripojenie = mysql_connect("$db_host","$db_user","$db_password") or die("Chyba pri spojení s databází.");
mysql_select_db("$db_name") or die("Chyba pri výberu databáze.");

$sql=("Select typ_osoby FROM osoba;");
$vysledok = mysql_query($sql);
$i=1;
 while ($link = mysql_fetch_array($vysledok) )
   {
    $osoba[$i]["typ_osoby"] = $link["typ_osoby"];
   $i++;
   }
   print_r($osoba); // na dobre miesto som to dal???
?>

<html>

<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<meta http-equiv="Content-Language" content="en-us">
<title>skuska</title>
<LINK href="style.css" type=text/css rel=stylesheet>
</head>

<body >

   <form action="objednavka.php" method="post" >
      <fieldset><legend><b><font face="Verdana,Geneva,Arial,Helvetica,sans-serif" size="2" color="#000080">Výber</font></b></legend><br>
       <select name="osoba">
      <option value="none">
   <?php
       
       // formular na vyber typu skolenia
       
       
      for ($i = 1; $i <= count($osoba); $i++)       
      {
      echo "<option value=\"{$osoba[$i]['typ_osoby']}\">".$osoba[$i]['typ_osoby']."";
      }
      ?>
      </select><br><br>
            <input type="submit" name="Poslat" value="poslat" >
</fieldset>   </form>
</body>

</html>




ked to spustim, ukaze sa mi len toto:

vyber cez formular z moznosti z db



//tak otestoval som to inde a ide to ...
takze je problem na mojom localhoste ... uf, ale aky ???


Offline

Správca fóra
Správca fóra
vyber cez formular z moznosti z db

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 09.09.2008 10:03 | vyber cez formular z moznosti z db

hmm, pozri si v prehliadaci zdrojak toho vystupu... nemas tam nahodou aj php prikazy?


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.12.07
Prihlásený: 30.11.17
Príspevky: 453
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Bytča
Napísal autor témyOffline : 09.09.2008 10:33 | vyber cez formular z moznosti z db

skopiroval som to este raz na localhost a uz to ide :-)
no zaujimave ...


 [ Príspevkov: 9 ] 


vyber cez formular z moznosti z db



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vkladanie udajov do tabuliek cez formular

v Databázy

1

392

28.10.2011 10:21

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

formular cez jquery kniznicu pomocou ajaxu a diakritika

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

511

25.02.2009 19:40

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

formular cez admin a zobrazenie dat na stranke

v Redakčné systémy

0

575

09.07.2009 21:00

frenkacik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C# - ako skryť aktívny formulár a otvoriť druhý formulár

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2, 3 ]

v Technológia .NET

67

1185

28.06.2013 22:08

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

wordpress kontaktný formulár a objednávkový formulár

v Redakčné systémy

1

133

22.08.2016 10:26

hatto13

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

lock moznosti

v Operačné systémy Microsoft

0

197

23.07.2008 15:10

exoomer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

možnosti spojenia

v Monitory, televízory a projektory

2

225

19.09.2011 18:54

majky358

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

možnosti ovladačov

v PC zostavy

1

284

14.07.2007 21:51

OmeGa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nezobrazuje mi možnosti

v Operačné systémy Microsoft

2

74

06.08.2014 23:05

focko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ake su moznosti?

v Sieťové a internetové programy

9

328

19.09.2008 22:53

BBUlet

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

moznosti prehravanie 3D filmov

v TV

1

1055

26.09.2011 21:31

majky358

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nova skladacka, moje moznosti?

v PC zostavy

6

194

27.11.2013 13:44

dark_globe

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php subor - dve moznosti

v PHP, ASP

3

290

22.10.2007 17:08

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ake mam moznosti OC ?

v Biosy a ladenie výkonu

16

496

04.09.2012 15:43

marxxxcel

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Upgrade PC - 2 moznosti

v PC zostavy

20

400

21.06.2017 22:44

faethia

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Viac možností operačných systémov

v Operačné systémy Microsoft

8

331

28.12.2007 13:36

Intelman



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF