[ Príspevkov: 5 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.04.11
Prihlásený: 14.08.14
Príspevky: 74
Témy: 31 | 31
NapísalOffline : 14.06.2011 17:59 | Vstup a vystup z databazy

Caute, chcel by som sa spytat skusenejsich, ako osetrujete vstup a vystup z databaze?
Pouzival som
Kód:
mysql_real_escape_string
pripadne
Kód:
addslashes
, problem vsak nastal, ked som si nechal do inputu nacitat data z databazy. Aj ked som pouzil stripslashes, tak v inpute mi to zobrazilo len po apostrof. Skusil som teda
Kód:
htmlspecialchars
a to vyriesilo moj problem ale hned sa objavil dalsi. Pri overovani odoslanych udajov pocitam znaky z jednotlivych poli a kedze mi z obycajneho apostrofu spravi 5 znakov, je to pre mna nevhodne... Urcite to mate nejako jednoducho vyriesenie, aby som nemusel vsade pouzivat rozne funkcie na vstup a vystup...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Vstup a vystup z databazy

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 14.06.2011 18:06 | Vstup a vystup z databazy

a co keby si najprv spocital znaky, a potom text osetril ?

// pridané po 52 sekundách od posledného príspevku

aha, to bude asi uz update udajov, nie insert... az terz mi doplo. v tom priapde pouzi funkciu htmlspecialchars_decode, spocitaj znaky a potom znova prebehni s htmlspecialchars


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.04.11
Prihlásený: 14.08.14
Príspevky: 74
Témy: 31 | 31
Napísal autor témyOffline : 14.06.2011 18:08 | Vstup a vystup z databazy

no to ma napadlo, ale jednoduchsie to nejde? a myslis, ze je dobre drzat v DB apostrofy ako znaky co mi spravi funkcia htmlspecialchars? je fajn, ze potom netreba osetrovat vystup ale zas ci nebude problem s vyhladavanim...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Vstup a vystup z databazy

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 18.06.2011 18:20 | Vstup a vystup z databazy

nechapem co ti zobrazilo po apostrof pri stripslashes?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.04.11
Prihlásený: 14.08.14
Príspevky: 74
Témy: 31 | 31
Napísal autor témyOffline : 18.06.2011 18:30 | Vstup a vystup z databazy

skus si string pretiahnut cez addslashes a ulozit do DB... Nasledne daj ten row vypisat do INPUT a sam uvidis...


 [ Príspevkov: 5 ] 


Vstup a vystup z databazy



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ext USB zvukovka 5.1 vystup a SPDIF vstup/vystup

v Zvuk

5

1137

20.01.2010 15:39

kolacek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Aké grafické karty majú výstup aj vstup pre TV

v ATI/AMD grafické karty

0

358

21.10.2010 12:33

Otec

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

HP pavilion dv5 1060ec - HDMI konektor - vstup alebo vystup?

v Notebooky a netbooky

0

254

05.03.2011 18:15

mmarekk11

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vystup na sluchadla Výstup pro sluchátka (1xS/PDIF)

v Notebooky a netbooky

1

288

29.06.2011 19:20

rhonin37

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vstup

v Redakčné systémy

3

542

15.11.2006 10:23

KillerSVK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

JAVA - vstup

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

14

397

15.10.2010 15:13

Johnnny

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Drupal - pouzivatelsky vstup

v Redakčné systémy

3

185

17.07.2013 16:54

intelygent

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vstup pro sluchátka...

v Zvuk

10

1052

08.11.2005 21:01

Whistler

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vstup do agemu

v Obchody, reklamácie a právo

14

1684

30.09.2007 16:42

Darth Anubis

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Java vstup funkcie

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

6

324

28.11.2011 23:49

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

lcd neprepne vstup

v Monitory, televízory a projektory

1

398

30.09.2009 17:31

Jaro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vstup na stranku

v PHP, ASP

5

325

25.09.2008 18:29

pepek92

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zniceny vstup na notebooku

v Notebooky a netbooky

6

307

17.08.2012 20:57

kikoo5

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vstup hodnot do TEdit

v Delphi, Visual Basic

2

156

02.11.2014 22:04

jasug

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[C] vstup z stdin

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

11

470

18.01.2009 17:38

Dudo5611

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nereaguje audio vstup na notebooku

v Zvuk

5

118

06.06.2015 11:19

likvidator



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF