[ Príspevkov: 16 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Viacnásobné odoslanie formuláru

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
NapísalOffline : 03.09.2011 14:41 | Viacnásobné odoslanie formuláru

Mám pár formulárov urobených takýmto štýlom:

odoslať -> spracovať + vypísať OK.. -> pomocou meta refresh presmerovať.

Myslel som že to bude fungovať, ale nefunguje. Pred tým než to prerobím na header(location) by som chcel vedieť, či to naozaj cez ten meta refresh nepôjde.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Viacnásobné odoslanie formuláru

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 03.09.2011 14:45 | Viacnásobné odoslanie formuláru

tazko zistit, co od nas chces.. skus inak. nazov temy voebc nezodpoveda obsahu.


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Viacnásobné odoslanie formuláru

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 03.09.2011 14:48 | Viacnásobné odoslanie formuláru

No chcem zabrániť viacnásobnému odoslaniu formulára. Myslel som že to pôjde aj cez html meta refresh, ale zdá sa, že nie.
Nejako to nechápem...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Viacnásobné odoslanie formuláru

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 03.09.2011 16:03 | Viacnásobné odoslanie formuláru

co znamena viacnasobne odoslanie formulara? ked niekto po odoslani formu stlaci f5 alebo sa vrati spat?


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188
NapísalOffline : 03.09.2011 17:36 | Viacnásobné odoslanie formuláru

Refresh pomocou meta ti predsa znova formular neodosle. Chybu mas inde.


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Viacnásobné odoslanie formuláru

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 03.09.2011 18:26 | Viacnásobné odoslanie formuláru

camo píše:
No chcem zabrániť viacnásobnému odoslaniu formulára. Myslel som že to pôjde aj cez html meta refresh, ale zdá sa, že nie.
Nejako to nechápem...
Nechapem to ani ja. Nepouzivam sice <meta http-equiv=refresh>, ale normalnu HTTP hlavicku Refresh, a vyzera to tak, ze aj ked po uplynuti casu stanoveneho hlavickou Refresh vytvori Firefox GET request, odniekial vyhrabe tie POST data a snazi sa ich pri obnoveni stranky opatovne odoslat. Chyba sa neprejavuje, ked v HTTP hlavicke Refresh pouzijes parameter URL s hodnotou inou ako je sucasna adresa. Internet Explorer sa chova u mna spravne vo vsetkych pripadoch.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188
NapísalOffline : 03.09.2011 19:33 | Viacnásobné odoslanie formuláru

<meta http-equiv="refresh"> mi vo ff blbne ale takto to funguje uplne normalne:

Kód:
<html>
<head>
<?php
if( isset( $_GET['spracuj'] ) ) {
   echo "<meta http-equiv=\"refresh\" content=\"2;url=\">";
}
?>
</head>
<body>
<?php
echo print_r( $_POST );
?>
<form action="?spracuj" method="post">
<input type="name" name="hodnota">
<input type="submit">
</form>
</body>
</html>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Viacnásobné odoslanie formuláru

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 03.09.2011 19:37 | Viacnásobné odoslanie formuláru

emer:
Presne tak.

Ďuri:
Takže to je chyba FF. Ako vypisuješ hlášky o spacovaní formulára? Posielaš to ako get v URL, alebo inak?

Skúsil som to riešiť tak, že som do toho refreshu dal inú URL a na tej novej URL som to presmeroval na tu starú URL. Vyzerá, že to funguje.

Len mi trochu vadí, že kým sa zobrazuje tá "OK" hláška(kým to nerefreshne), tak sa ten form dá odoslať viac krát. Som si dal na tých hláškach záležať a nerád by som to prerábal. Ale asi to tak musí byť...


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Viacnásobné odoslanie formuláru

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 03.09.2011 19:45 | Viacnásobné odoslanie formuláru

camo
Toto som zbuchal. Odosli formular, po odoslani dorazi ta hlavicka Refresh, pockas 5 sekund, ono sa to presmeruje na seba same. To presmerovanie robi kazdy prehliadac GET requestom, cize POST data z predosleho requestu by mali byt davno prec, ale ak si skusis stlacit F5, vo Firefoxe vyskakuje to okienko, aby si potvrdil znovuodoslanie POST dat (pricom tam nemaju byt nijake).
Preco nechces pouzit hlavicku Location?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Viacnásobné odoslanie formuláru

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 03.09.2011 20:07 | Viacnásobné odoslanie formuláru

Ďuri:
Nechce sa mi do toho headeru, lebo som tie hlášky moc prešpekuloval. Majú ešte aj vlastnú šablonu...

A ešte mám voči tomu headeru jednu takú vec. Ono to neposiela session id ak sú zakázané cookies. Je to síce len malá pravdepodobnosť, ale stále mám pri tom takú nechuť k tomu.

1daemon1:
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=357
Na konci to máš vysvetlené.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 03.09.2011 21:08 | Viacnásobné odoslanie formuláru

To, že sa neposiela session id nie je problém (keď sa cookie nezmení, tak sa posielať nemusí, prehliadač ho predsa pozná).


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Viacnásobné odoslanie formuláru

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 03.09.2011 21:36 | Viacnásobné odoslanie formuláru

No ale keď žiadne cookie nastavné neni tak ani žiadne nepozná, nie?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 03.09.2011 21:39 | Viacnásobné odoslanie formuláru

Kto nepozná?

Prehliadač bude cookie posielať počas celej platnosti a server zvyčajne cookies posiela len keď sa cookie zmení, keď chce cookie vymazať (a teda sa zmení čas expirácie)...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Viacnásobné odoslanie formuláru

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 03.09.2011 21:43 | Viacnásobné odoslanie formuláru

No však, ale keď sú od samého začiatku cookies zakázané, tak prehliadač žiadne nenastaví ani nepošle. Veď SID sa musí vždy najprv nastaviť. A keďže sa to serveru neporadí, tak posiela SID v URL. Až kým nenarazí na ten header() o ktorom sa bavíme.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 03.09.2011 21:53 | Viacnásobné odoslanie formuláru

Nie je problém pridať SID do url "ručne".


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Viacnásobné odoslanie formuláru

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 03.09.2011 21:57 | Viacnásobné odoslanie formuláru

To je pravda.... Asi mám predsudky...


 [ Príspevkov: 16 ] 


Viacnásobné odoslanie formuláru



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odoslanie formularu do funkcie php

v PHP, ASP

1

194

17.01.2011 18:19

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

viacnasobne problemy s pocitacom.

v Bezpečnosť a firewally

10

1104

25.08.2009 10:28

citizen

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Jak na viacnasobne otvorenie aplikacie ?

v Operačné systémy Microsoft

9

112

22.12.2012 14:46

hamilton

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

outlook 2007 - viacnasobne prijimanie mailov

v Sieťové a internetové programy

1

376

27.01.2010 18:59

ToLas

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SPRACOVANIE FORMULARU

v PHP, ASP

5

712

02.07.2006 21:50

Freelan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyplňování formulářů

v Grafické programy

5

327

25.02.2011 14:10

Willi1

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Stylovanie formularu

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

228

28.07.2010 20:25

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Tvorba Objednávkového Formuláru

v PHP, ASP

12

769

13.03.2008 8:23

wotan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Minimalizovanie formuláru (Delphi)

v Delphi, Visual Basic

17

427

02.04.2012 17:04

jucho29

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ukladanie formularu do suboru

v Delphi, Visual Basic

2

335

15.04.2010 12:28

coldak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Data z formularu + vysledok

v PHP, ASP

12

315

23.08.2008 0:11

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nacitanie formularu z db

v PHP, ASP

2

290

22.07.2008 21:25

funny102

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

spracovanie formularu pred odoslaním

v PHP, ASP

15

469

26.06.2010 20:41

coldak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ulozenie formularu pred odoslanim

v PHP, ASP

2

154

23.12.2011 7:54

Han5vk

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Presúvanie formuláru za hociktorú časť

v Delphi, Visual Basic

7

706

23.12.2007 10:53

audiotrack

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

data z formularu do .csv

v PHP, ASP

2

298

23.01.2009 11:25

neopagan



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF