[ Príspevkov: 3 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Valdiacia formularu - povinne/nepovinne udaje

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 3971
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...

zdravím,
som JS antitalent a potrebujem pomocť. Nejako som pomocou netu zbuchal validaciu formularovych poli. Ak je nejake pole nevyplnene tak nedovoli submitovat. To by slo. Ale ja mam vo formulary aj nepovinne polia...

Kód:
function valid(which) {
  var pass=true;
  for (i=0;i<which.length;i++) {
    var tempobj=which.elements[i];
    if(((tempobj.type=="text"||tempobj.type=="textarea")&&tempobj.value=='')||(tempobj.type.toString().charAt(0)=="s"&&tempobj.selectedIndex==0)){
      pass=false;
      break;
    }   
  }
  if (!pass) {
    shortFieldName=tempobj.title;
    alert("Pole "+shortFieldName+" je povinné.");
    return false;
  }else{
    return true;
    }
  }
}


nasiel som na nete aj funkciu ktora napodobnuje php funkciu isset() a doplnil som to o pole musinsert, a do podmienky som pouzil isset() ale nejak to nefunguje... moze te mi pls pomoct?

Kód:
function isset(varname)  {
  if(typeof( window[ varname ] ) != "undefined") return true;
  else return false;
}

function valid(which) {
  var pass=true;
  var mustinsert = new array();
  mustinsert['surname'] =  1;
  mustinsert['name'] = 1;
  for (i=0;i<which.length;i++) {
    var tempobj=which.elements[i];
    if(((tempobj.type=="text"||tempobj.type=="textarea")&&tempobj.value=='')||(tempobj.type.toString().charAt(0)=="s"&&tempobj.selectedIndex==0) && isset(mustinsert[tempobj.name])){
      pass=false;
      break;
    }   
  }
  if (!pass) {
    shortFieldName=tempobj.title;
    alert("Pole "+shortFieldName+" je povinné.");
    return false;
  }else{
    return true;
  }
}


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Valdiacia formularu - povinne/nepovinne udaje

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4062
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno

Ak ide len o to, ze ti nefunguje ta fcia isset(), tak pouzi toto, je to fcia, ktora vyhladava prvok pola. Ak najde, vrati true, ak nie, vrati false.

Kód:
Object.prototype.contains = function( needle )
{
   for (var key in this)
   {
      if (this[key] == needle)
      {
         return true; /* mozes pouzit aj return key, ak chces ako navratovu hodnotu prvy prvok s hladanou hodnotou */
      }
   }
   return false;
}
Potom sa da v poli vyhladavat jednoducho, vid dalsi kus kodu. Vlozit do svojho kodu by si mal zvladnut.
Kód:
var mustinsert = ['name', 'surname'];
alert( mustinsert.contains('name') ); //true
alert( mustinsert.contains('foo') ); //false


Vo svojom povodnom kode mas name a surname nie ako hodnoty v poli, ale ako indexy v poli. Je to zbytocne, ale ak by si chcel, prepisat to na ekvivalent phpckoveho array_key_exists je jednoduche.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Valdiacia formularu - povinne/nepovinne udaje

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1585
Témy: 96 | 96

isset pre javascript
Kód:
typeof premenna != "undefined"


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
 [ Príspevkov: 3 ] 


Valdiacia formularu - povinne/nepovinne udaje



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Stylovanie formularu

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

243

28.07.2010 20:25

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyplňování formulářů

v Grafické programy

5

341

25.02.2011 14:10

Willi1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SPRACOVANIE FORMULARU

v PHP, ASP

5

748

02.07.2006 21:50

Freelan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Minimalizovanie formuláru (Delphi)

v Delphi, Visual Basic

17

443

02.04.2012 17:04

jucho29

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Viacnásobné odoslanie formuláru

v PHP, ASP

15

608

03.09.2011 21:57

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Tvorba Objednávkového Formuláru

v PHP, ASP

12

795

13.03.2008 8:23

wotan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Data z formularu + vysledok

v PHP, ASP

12

332

23.08.2008 0:11

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

spracovanie formularu pred odoslaním

v PHP, ASP

15

560

26.06.2010 20:41

coldak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nacitanie formularu z db

v PHP, ASP

2

311

22.07.2008 21:25

funny102

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ukladanie formularu do suboru

v Delphi, Visual Basic

2

351

15.04.2010 12:28

coldak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ulozenie formularu pred odoslanim

v PHP, ASP

2

168

23.12.2011 7:54

Han5vk

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Presúvanie formuláru za hociktorú časť

v Delphi, Visual Basic

7

721

23.12.2007 10:53

audiotrack

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

data z formularu do .csv

v PHP, ASP

2

314

23.01.2009 11:25

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odoslanie formularu do funkcie php

v PHP, ASP

1

204

17.01.2011 18:19

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Načítanie hodnoty do premennej z formuláru

v PHP, ASP

14

765

08.07.2011 18:25

pkrajnak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

upravenie formularu na posielanie e-mailu

v JavaScript, VBScript, Ajax

4

1753

30.08.2007 17:43

juho



© 2005 - 2018 PCforum, edited by JanoF