[ Príspevkov: 12 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
useknutie textu v urcitom riadku

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
NapísalOffline : 17.01.2009 18:48 | useknutie textu v urcitom riadku

cize takto napadol ma v hlave taky plan. ono zoberme ze mame text, wordwrap automaticky zalamuje riadky po 30 znakoch, tak ze tam dá <br> no lenze v tom texte (to je skor div:) ) je miesto tak na 4 riadky a kusok s piateho. tak ma napadlo ze ked uvodny text moc rozpise na posledny riadok by som vlozil tri bodky defaultne pokracovanie (text...) no, vdaka tomu wordwrapu som na to siel tak ze if(eregi("(<br>){5}"){ tak 5 riadok prepise na "..." len teraz nastal problem:) ze akosi neviem ako zistit riadky...chapete potrebujem to vlozit na 5 tam to je idealne...v php sa ale musi nejak dat zistit pocet riadkov alebo nvm, a v pripade ze nie je viac ako 4 riadky textu tak netreba nic zalamovat.

co myslite?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
useknutie textu v urcitom riadku

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 17.01.2009 20:54 | useknutie textu v urcitom riadku

Ak tie riadky oddelujes pomocou <br>, mozes si vytvorit pole:
Kód:
$pole=explode("<br>",$text);

a v pripade ze array_key_exists(4, $pole) vrati true, teda ze existuje 5.riadok, rob si co chces.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
useknutie textu v urcitom riadku

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
Napísal autor témyOffline : 17.01.2009 21:58 | useknutie textu v urcitom riadku

zial to nefunguje, mam toto:

$popi=explode("<br>",$text);
if(array_key_exists(4, $popi)){
$pole[4] = "...";
}

a proste to nejde:( som napisal aj 50 riadkov a vesele to pokracuje dalej


_________________
Case: Corsair 650D Obsidian Series MB: ASUS TUF Sabertooth Z77 CPU: i5 2500k @ 4.8 GHz CPU Cooler: Noctua NH-D14 RAM: 8GB Kingston DDR3 1333 Mhz VGA: Nvidia Geforce 780GTX 3GB PSU: Super Flower 1000W Golden King SSD: Samsung 830 128GB HDD: Seagate Barracuda 7200.12 2TB LCD: 24" ASUS VE247H LED
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 17.01.2009 22:35 | useknutie textu v urcitom riadku

toto mi funguje:
Kód:
<?php
  $text = 'a<br>b<br>c<br>d<br>e';
  $popi=explode("<br>",$text);
  if(array_key_exists('4', $popi)){
    $popi[4] = "...";
  }
  echo $popi[0] . $popi[1] . $popi[2] . $popi[3] . $popi[4];
 
?>

ty si asi mal chybu, ze v IF mas $pole miesto $popi


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
useknutie textu v urcitom riadku

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
Napísal autor témyOffline : 18.01.2009 0:30 | useknutie textu v urcitom riadku

ono takto tvoj kod funguje lenze je tazsie to aplikovat na cyklus ktory selectuje data a zobrazuje tam vyuzivam premennu row. a teraz neviem ako to tam zaclenit...dopekla.
Kód:
  $popi=explode("<br>",$text);
  if(array_key_exists('4', $popi)){
    $popi[4] = "...";
  }


proste lenze ked dam cosi ako $row['text'] = $popi[4]; tak mi to prepise cely obsah ja iba potrebujem dodat na 5 riadok ach...neporadis nieco?
teraz v noci mi to uz nemysli


Offline

Správca fóra
Správca fóra
useknutie textu v urcitom riadku

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 18.01.2009 8:50 | useknutie textu v urcitom riadku

namiesto $text das $row['text'] a vypises to ako uviedol djsulo


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
useknutie textu v urcitom riadku

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
Napísal autor témyOffline : 18.01.2009 9:07 | useknutie textu v urcitom riadku

sice to ide aj som to vypisal tak jak djsulo lenze, sa to zobrazilo na poslednom riadku sakra...potrebujem aby to bolo presne na 5. neviete nic blizsie niekto? potrebujem piaty riadok doslova cely prepisat za ...


Offline

Správca fóra
Správca fóra
useknutie textu v urcitom riadku

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 18.01.2009 9:10 | useknutie textu v urcitom riadku

sak ten zdrojak to tak robi... piatu cast prepise bodkami... nechapem, v com je u teba problem...

tusim ti tam vo vypise chybaju <br> podla ktorych sa to rozdelovalo do pola...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
useknutie textu v urcitom riadku

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
Napísal autor témyOffline : 18.01.2009 9:22 | useknutie textu v urcitom riadku

tych <br> je tam praveze tusim 6...

teraz som si myslel ze som nasiel chybu v tom ze ja to tam vkladam ako <br> a prehliadac to zobrazuje ako <br/> lenze to nepomohlo zmenit...dopekla. fakt neviem v com je problem tu je ta cast kodu:

Kód:
  $row['text'] = wrapuj($row['text']);
  $row['text'] = bbcode($row['text']);
  $popi=explode("<br/>",$row['text']);
  if(array_key_exists('4', $popi)){
    $popi[4] = "...";
  }
  echo "<div class='newska'><span class='border'>Názov:".$row['name']."</span><p style='padding: 6px; overflow: hidden; overflow-x: hidden; overflow-y: hidden;'>Dátum vloženia:".$datumc."<br>Typ:".$type."<br>".$row['imgnew']."Autor:".$row['autor']."<br><br>".$row['text'].$popi[4]."</p></div>";
}


sorry ze furt otravujem ale na tomto som sa jaksi zasekol


Offline

Správca fóra
Správca fóra
useknutie textu v urcitom riadku

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 18.01.2009 9:27 | useknutie textu v urcitom riadku

a teraz mi prosim ta vysvetli, kde to vypisujes ako pisal djsulo? lebo ja tam toto nikde nevidim:
Kód:
$popi[0] . $popi[1] . $popi[2] . $popi[3] . $popi[4]


namiesto tvojho
Kód:
$row['text'].$popi[4]

daj
Kód:
$popi[0] ."<br>". $popi[1] ."<br>". $popi[2] ."<br>". $popi[3] ."<br>". $popi[4]


//ma to vsak zopar slabin, napr. ak je text kratky (malo riadkov), tak jednotlive casti pola nemusia existovat a teda ti moze zobrazit chybu...

Toto by uz malo byt spravne:
Kód:
$maxRows = 5;
$arrText = explode("<br>",$row['text'],$maxRows);
if(count($arrText)==$maxRows) {
   $arrText[$maxRows-1] = "...";
}
echo implode("<br>",$arrText);


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
useknutie textu v urcitom riadku

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
Napísal autor témyOffline : 18.01.2009 9:50 | useknutie textu v urcitom riadku

dakujem ti stenley velmi pekne! uz to ide presne ako som si predstavoval a nemusim ani saskovat s overflow...diky si super:) a tu temu overflow v html, css mi zmaz prosim uz vidim ako tak netreba

hej?! to je divne ja som teraz pisal aj dvoj riadkovy post a v pohode uplne...uplne pekne to ide. ten kod co si postol si myslim ze netreba lebo aj jednoriadkovy text a normalne to ide ziadne chyby


Offline

Správca fóra
Správca fóra
useknutie textu v urcitom riadku

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 18.01.2009 10:30 | useknutie textu v urcitom riadku

asi nemas zapnute zobrazovanie vsetkych chyb, lebo napr. pri texte "a<br>b<br>c<br>d" mi vypisalo chybu "Undefined offset: 4", cize presne to, co som pisal vyssie...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
 [ Príspevkov: 12 ] 


useknutie textu v urcitom riadku



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Čítanie premennej určitého na určitom riadku v txt súbore

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

255

10.11.2012 19:12

Denco1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zmeta textu op urcitom case.

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

201

15.02.2010 8:07

sejo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Rozdelenie textu po urcitom pocte znakov

v PHP, ASP

1

243

02.12.2008 17:29

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmena textu a zanechani pozice v textu

v PHP, ASP

4

348

01.08.2009 21:26

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zakázanie sťahovanie na určitom konte

v Ostatné programy

4

257

12.07.2011 11:41

Jeffo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zobrazenie objektu po určitom čase

v JavaScript, VBScript, Ajax

3

230

21.04.2012 13:25

vputin

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zakaz zapnutia pc v urcitom case

v Ostatné

9

578

17.03.2010 16:03

ac.milan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[RoR] vytvorenie popup okna v urcitom case

v Perl, Python, Ruby, CGI

1

145

04.02.2015 14:41

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Program, ktorý VYPNE PC o určitom čase:?

v Operačné systémy Microsoft

10

1601

28.12.2008 9:43

AReYco

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako obmedziť prístup na internet v určitom čase?

v Siete

8

278

25.02.2016 8:16

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako synovi obmedzit pripiojenie na net v urcitom case

v Siete

17

3644

29.04.2009 20:18

JohnyN

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Po určitom čase spadne výkon pc na pár sekúnd.

v Operačné systémy Microsoft

4

184

28.03.2016 10:00

alex_laco

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Program na Android pre odosielanie SMS v určitom čase.

v Ostatné programy

5

308

17.03.2013 14:27

galaxymini

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Deaktivácia riadku

v HTML, XHTML, XML, CSS

5

233

23.05.2016 4:37

McLovin

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zalomenie riadku

v PHP, ASP

10

1387

05.02.2008 18:12

etel

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zalomenie riadku

v Databázy

3

564

09.03.2008 20:20

djsulo



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF