[ Príspevkov: 7 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Určenie zobrazenia dátumu a času nahraného z databázy

Registrovaný: 02.08.09
Prihlásený: 29.12.16
Príspevky: 301
Témy: 81 | 81
Bydlisko: Liptovský H...

Ahojte Mám v databáze v stĺpci datum_cas uložený záznam
Kód:
2010-04-29 22:09:57

Ten nahrám týmto spôsobom
Kód:
$select_from_reakcia_datum = "SELECT predmet, datum_cas
                              FROM reakcia_datum
                              WHERE predmet = '" . $reakcia_predmet_id . "'";
                              
      $load_from_reakcia_datum = mysql_query($select_from_reakcia_datum)
                              or die(mysql_error());


Potom ho chcem extrahovať a zobraziť v našom formáte a to skúšam takto:

Kód:
while ($extract_from_reakcia_datum = mysql_fetch_array($load_from_reakcia_datum)) {
         extract($extract_from_reakcia_datum);
         $select_datum_sk = "SELECT DATE_FORMAT(" . $datum_cas . ", %d.%m.%Y. %H.%i.%S)";
         $load_datum_cas_sk = mysql_query($select_datum_sk);
         mysql_result($load_datum_cas_sk, 0, 0);
         echo $datum_cas . "<br>";
      }


Rozumiem tomu, čo ten kód robí, ale neviem si dať rady, ako zobraziť výsledok vrátený databázou, tzn. vypísať nahratý dátum v našom formáte. S funkaciami mysql_fech_array a mysql_return sa mi to moc nepodarilo.

Ďakujem.


_________________
Keď niekoho baví snowboard, povie sa, že je snowboardista. Keď niekoho bavia autá, povie sa mu, že je motorista. Keď niekoho baví tvorenie hudby, povie sa mu, že je hudobník. Keď niekoho baví programovanie a IT, povie sa mu, že je závislák.
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Určenie zobrazenia dátumu a času nahraného z databázy

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32

preco neselectujes spravny format datumu priamo uz v tom prvom selecte?


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Určenie zobrazenia dátumu a času nahraného z databázy

Registrovaný: 02.08.09
Prihlásený: 29.12.16
Príspevky: 301
Témy: 81 | 81
Bydlisko: Liptovský H...

Skúsil som to rovno v tom prvom selecte

Kód:
$select_from_reakcia_datum = "SELECT predmet, DATE_FORMAT('datum_cas', '%d.%m.%Y %H:%i:%s')
                              FROM reakcia_datum
                              WHERE predmet = '" . $reakcia_predmet_id . "'";
                              
$load_from_reakcia_datum = mysql_query($select_from_reakcia_datum)
                              or die(mysql_error());
                              
      
while ($extract_from_reakcia_datum = mysql_fetch_array($load_from_reakcia_datum)) {
   extract($extract_from_reakcia_datum);
   echo $datum_cas;
}


ale vypísalo mi to chybu o nedefinovanej premennej datum_cas, to asi preto, lebo data do nej neboli ešte načítaíné a funkcia s ňou nemohla preto pracovať.

Prosím Vás, poraďte mi, ktorou funkciou alebo akým spôsobom mám zobraziť výsledok, ktorý vráti funkcia DATE_FORMAT. S inými MySQL funkciami nemám problém so zobrazením ich výsledkov, iba s touto.


Naposledy upravil programmer dňa 01.05.2010 16:02, celkovo upravené 1

_________________
Keď niekoho baví snowboard, povie sa, že je snowboardista. Keď niekoho bavia autá, povie sa mu, že je motorista. Keď niekoho baví tvorenie hudby, povie sa mu, že je hudobník. Keď niekoho baví programovanie a IT, povie sa mu, že je závislák.
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Určenie zobrazenia dátumu a času nahraného z databázy

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32

Kód:
DATE_FORMAT('datum_cas', '%d.%m.%Y %H:%i:%s') AS datum_cas


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Určenie zobrazenia dátumu a času nahraného z databázy

Registrovaný: 02.08.09
Prihlásený: 29.12.16
Príspevky: 301
Témy: 81 | 81
Bydlisko: Liptovský H...

stenley, tak som to skúsil

Kód:
$select_from_reakcia_datum = "SELECT predmet, DATE_FORMAT('datum_cas', '%d.%m.%Y %H:%i:%s') AS datum_cas
                              FROM reakcia_datum
                              WHERE predmet = '" . $reakcia_predmet_id . "'";
                              
      $load_from_reakcia_datum = mysql_query($select_from_reakcia_datum)
                              or die(mysql_error());
                              
                              
      
      while ($extract_from_reakcia_datum = mysql_fetch_array($load_from_reakcia_datum)) {
         extract($extract_from_reakcia_datum);
         echo $datum_cas;
         echo "rrrrrrrrrrrrrrrr";
      }


a tento krát nevypísalo nič. Ani chybovú hlášku ani dátum a čas. To rrrrrrrrrrr v cykle som mal len na overenie, či cyklus prebehol. Prebehol.


_________________
Keď niekoho baví snowboard, povie sa, že je snowboardista. Keď niekoho bavia autá, povie sa mu, že je motorista. Keď niekoho baví tvorenie hudby, povie sa mu, že je hudobník. Keď niekoho baví programovanie a IT, povie sa mu, že je závislák.
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Určenie zobrazenia dátumu a času nahraného z databázy

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32

datum_cas nema byt v uvodzovkach, kedze je to nazov stlpca, nie hodnota...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Určenie zobrazenia dátumu a času nahraného z databázy

Registrovaný: 02.08.09
Prihlásený: 29.12.16
Príspevky: 301
Témy: 81 | 81
Bydlisko: Liptovský H...

Jooooooj, supeeer, ide mi to konečne. stenly, díky ti moc!


_________________
Keď niekoho baví snowboard, povie sa, že je snowboardista. Keď niekoho bavia autá, povie sa mu, že je motorista. Keď niekoho baví tvorenie hudby, povie sa mu, že je hudobník. Keď niekoho baví programovanie a IT, povie sa mu, že je závislák.
 [ Príspevkov: 7 ] 


Určenie zobrazenia dátumu a času nahraného z databázy



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Urcenie veku z datumu narodenia

v Ostatné programy

4

2074

29.09.2010 8:43

Logik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

overenie rozpatia datumu a casu

v PHP, ASP

1

164

03.02.2010 23:15

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmeny systémového času a dátumu

v AMD čipové sady

7

976

08.04.2010 14:26

server3

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Resetovanie času a datumu po zapnuti

v Pevné disky a radiče

7

324

16.10.2011 11:00

Winvik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vyber z databazy podla datumu

v Databázy

7

654

11.03.2010 21:38

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zapis datumu a mena do databázy

v PHP, ASP

7

190

01.06.2016 13:33

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

určenie auta

v Automobily, motorky

15

915

16.04.2011 9:57

majso

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

sposob zobrazenia obrazku

v HTML, XHTML, XML, CSS

8

440

31.05.2007 16:46

suchy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Jazyk zobrazenia v Exceli

v Ostatné programy

0

147

05.04.2012 18:08

Cirky

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pocitanie zobrazenia novinky v e107

v PHP, ASP

0

557

11.02.2007 14:49

SonnY

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

WordPress: forma zobrazenia výsledkov vyhľadávania

v Redakčné systémy

7

163

26.10.2014 9:09

capricorn7

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

AMXX plugin a uprava zobrazenia (set_hudmessage)

v Ostatné

0

472

03.04.2009 16:53

Unlink

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

random zobrazenia banneru (swf, png, gif,...)

v PHP, ASP

4

344

02.08.2009 16:33

esso82

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chyby zobrazenia pracovnej plochy Gigabyte HD 6850 1gb

v ATI/AMD grafické karty

12

764

09.03.2011 18:01

Fearris

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP&MySQL - Ako na najrychlejsi sposob zobrazenia zaznamov ?

v PHP, ASP

3

229

20.04.2012 19:28

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

formát dátumu

v PHP, ASP

8

313

15.01.2009 15:48

Tominator



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF