[ Príspevkov: 12 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
upload + mail

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
NapísalOffline : 03.07.2009 15:18 | upload + mail

caute chalni. mam taky jednoduchy kodik na posielanie mailu s prilohou. Lenze po odoslani formulara sa upload nevykona.. moze mi s tym niekto PROSÍM poradit. dakujem.... http://pneumatiky.pn.funpic.de/


_________________
FCSpartak Trnava
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.06.09
Prihlásený: 15.04.17
Príspevky: 101
Témy: 15 | 15
Bydlisko: Prievidza
NapísalOffline : 04.07.2009 11:59 | upload + mail

používaj PHPmailer ;)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
upload + mail

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
Napísal autor témyOffline : 11.07.2009 18:05 | upload + mail

CAute. nechcem zakladat novu temu tak to davam sem:mam problem s uploadom. problem je v tom ze pri zobrazeni kodu z inputmi sa zaroven s nimi zobrazuje aj chybova hlaska s moznymi koncovkami obrazkov ktore je mozne nahrat na server. preco sa to zobrazuje, kde som urobil chybu? diky

Kód:
if(!in_array($_FILES['image'. $x]['type'], $types_array))
{
    echo "<font color=\"red\">Chyba: Povolené sú len obrázky z koncovkami <strong>*jpg</strong> a <strong>*jpeg</strong></font><br />";
    exit;


Kód:
<?php
    echo "<form name=\"image_upload\" enctype=\"multipart/form-data\" method=\"post\" action=\"$PHP_SELF\">\n";
   
    $fields = 4;
 
    for($x=0;$x<$fields;$x++){
        echo "<input name=\"image$x\" type=\"file\" id=\"image$x\"><br><br>\n";
   
    }
        echo "<input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Nahraj\">\n";
        echo "</form>";


if($_POST['submit'])
{

for($x=0;$x<$fields;$x++){

$file_name =  $_FILES['image'. $x]['name'];
$uploads = 'data';
$maxwidth = 1000;
$maxheight = 500;
$max_filesize = 202400;
$types_array = array('image/jpg','image/jpeg','image/JPG','image/JPEG');

$imagesize = getimagesize($_FILES['image'. $x]['tmp_name']);
$imagewidth = $imagesize[0];
$imageheight = $imagesize[1];
   
if($imagewidth > $maxwidth || $imageheight > $maxheight)
{
    echo "<font color=\"red\">Chyba: Povolené sú len obrázky s veľkosťou ".$maxwidth." x ".$maxheight." px.</font><br />";

    exit;
}
   
if($_FILES['image'. $x]['size'] > $max_filesize)   
{
    echo "<font color=\"red\">Chyba: Max. veľkosť obrázku je ".$max_filesize_kb." kb.</font><br />";
    exit;
}

if(!in_array($_FILES['image'. $x]['type'], $types_array))
{
    echo "<font color=\"red\">Chyba: Povolené sú len obrázky z koncovkami <strong>*jpg</strong> a <strong>*jpeg</strong></font><br />";
    exit;

}else{

$copy = copy($_FILES['image'. $x]['tmp_name'],$uploads.'/'.$file_name);
   
   
    if($copy){
    echo "<font color=\"green\">Obrázky boli úspešne nahraté na server! Ďakujeme ...</font><br />";
    }else{
    echo "<font color=\"red\">Obrázok <strong>$file_name</strong> sa nepodaril nahrať na server!</font><br />";
    }

}
}
}

?>


_________________
FCSpartak Trnava
Offline

Užívateľ
Užívateľ
upload + mail

Registrovaný: 31.05.09
Prihlásený: 02.06.17
Príspevky: 562
Témy: 37 | 37
Bydlisko: BegyBen
NapísalOffline : 11.07.2009 22:38 | upload + mail

Tak kod nic moc ale tvoja chyba spociva v tom, ze si nezratas kolko inputov bolo vyplnenych z tych styroch. Program ti potom robi to, ze sa snazi ulozit aj prazdny input a ten samozrejme nieje formatu JPG :lol: a tak da exit. Najlepsie spravis ak si spocitas kolko inputov bolo vyplnenych, napriklad staci ked spravis
nieco taketo (robim to len tak, tak si to potom uprav)
Kód:
<?php
    echo "<form name=\"image_upload\" enctype=\"multipart/form-data\" method=\"post\" action=\"$PHP_SELF\">\n";
   
$fields = 4;
    for($x=0;$x<$fields;$x++){
        echo "<input name=\"image$x\" type=\"file\" id=\"image$x\"><br><br>\n";
   
    }
        echo "<input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Nahraj\">\n";
        echo "</form>";


if($_POST['submit'])
{
$count = 0;
for($x=0;$x<$fields;$x++){
$file_name =  $_FILES['image'. $x]['name'];
if(!($file_name == ""))
 $count += 1;
}

for($x=0;$x<$count;$x++){

$file_name =  $_FILES['image'. $x]['name'];
$uploads = 'data';
$maxwidth = 1000;
$maxheight = 500;
$max_filesize = 202400;
$types_array = array('image/jpg','image/jpeg','image/JPG','image/JPEG');

$imagesize = getimagesize($_FILES['image'. $x]['tmp_name']);
$imagewidth = $imagesize[0];
$imageheight = $imagesize[1];


if($imagewidth > $maxwidth || $imageheight > $maxheight)
{
    echo "<font color=\"red\">Chyba: Povolené sú len obrázky s veľkosťou ".$maxwidth." x ".$maxheight." px.</font><br />";

    exit;
}
   
else if($_FILES['image'. $x]['size'] > $max_filesize)   
{
    echo "<font color=\"red\">Chyba: Max. veľkosť obrázku je ".$max_filesize_kb." kb.</font><br />";
    exit;
}

else if(!(in_array($_FILES['image'. $x]['type'], $types_array)))
{
    echo "<font color=\"red\">Chyba: Povolené sú len obrázky z koncovkami <strong>*jpg</strong> a <strong>*jpeg</strong></font><br />";
    exit;

}else{

$copy = copy($_FILES['image'. $x]['tmp_name'],$uploads.'/'.$file_name);
}   
   
    if($copy){
    echo "<font color=\"green\">Obrázky boli úspešne nahraté na server! Ďakujeme ...</font><br />";
    }else{
    echo "<font color=\"red\">Obrázok <strong>$file_name</strong> sa nepodaril nahrať na server!</font><br />";
    }


}
}

?>


_________________
"Ženy jsou jako domény. Ty nejlepší jsou zabrané, ale pořád můžete získat nějaké z exotických zemí."
Offline

Užívateľ
Užívateľ
upload + mail

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
Napísal autor témyOffline : 11.07.2009 22:56 | upload + mail

dakujem pekne, ide to bez problemu. a este ma hneva jedna vec. pri kazdom spravnom aj nespravnom uploade mi zobrazuje spravnu hlasku pre kazdy jeden input. ako to urobim aby mi to zobrazovalo len raz? myslim to ze obrazky boli nahrate, a to iste robi aj ked obrazok nenahra. pre kazdy jeden input mi vypise chybovu hlasku. diky moc


_________________
FCSpartak Trnava
Offline

Užívateľ
Užívateľ
upload + mail

Registrovaný: 31.05.09
Prihlásený: 02.06.17
Príspevky: 562
Témy: 37 | 37
Bydlisko: BegyBen
NapísalOffline : 11.07.2009 23:45 | upload + mail

skus nieco taketo:
Kód:
<?php
    echo "<form name=\"image_upload\" enctype=\"multipart/form-data\" method=\"post\" action=\"$PHP_SELF\">\n";
   
$fields = 4;
    for($x=0;$x<$fields;$x++){
        echo "<input name=\"image[$x]\" type=\"file\" id=\"image$x\"><br><br>\n";
   
    }
        echo "<input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Nahraj\">\n";
        echo "</form>";


if($_POST['submit']){
foreach($_FILES['image']['name'] as $key => $name) {
   $file_name[$key] = $name;
   $tmp_pole[$key] = $_FILES['image']['tmp_name'][$key];
   $size_pole[$key] = $_FILES['image']['size'][$key];
   $type_pole[$key] = $_FILES['image']['type'][$key];

if(!($file_name[$key] == "")){

$uploads = 'data';
$maxwidth = 1000;
$maxheight = 500;
$max_filesize = 202400;
$types_array = array('image/jpg','image/jpeg','image/JPG','image/JPEG');

$imagesize = getimagesize($tmp_pole[$key]);
$imagewidth = $imagesize[0];
$imageheight = $imagesize[1];


if($imagewidth > $maxwidth || $imageheight > $maxheight)
{
    echo "<font color=\"red\">Chyba:Obrazok ".$file_name[$key]." ma zly rozmer!</font><br />";
    continue;
}
   
else if($size_pole[$key] > $max_filesize)   
{
    echo "<font color=\"red\">Chyba: Obrazok ".$file_name[$key]." je proliz velky!</font><br />";
    continue;
}
else if(!(in_array($type_pole[$key], $types_array)))
{
    echo "<font color=\"red\">Chyba:Obrazok ".$file_name[$key]." ma zly format! Povolené sú len obrázky z koncovkami <strong>*jpg</strong> a <strong>*jpeg</strong></font><br />";
    continue;
} else {

$copy = copy($tmp_pole[$key],$uploads.'/'.$file_name[$key]);
}   
   
    if($copy){
    echo "<font color=\"green\">Obrázok ".$file_name[$key]." bol úspešne nahraté na server! Ďakujeme ...</font><br />";
    }else{
    echo "<font color=\"red\">Obrázok <strong>$file_name[$key]</strong> sa nepodaril nahrať na server!</font><br />";
    }
    }
}
}
?>


_________________
"Ženy jsou jako domény. Ty nejlepší jsou zabrané, ale pořád můžete získat nějaké z exotických zemí."
Offline

Užívateľ
Užívateľ
upload + mail

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
Napísal autor témyOffline : 12.07.2009 20:52 | upload + mail

asi sme sa nepochopili, ja by som potreboval aby ked zadam do 4 inputov 4 obrazky tak mi to vypise len jednu hlasku a sice obrazky su nahrate....diki moc


_________________
FCSpartak Trnava
Offline

Užívateľ
Užívateľ
upload + mail

Registrovaný: 31.05.09
Prihlásený: 02.06.17
Príspevky: 562
Témy: 37 | 37
Bydlisko: BegyBen
NapísalOffline : 12.07.2009 20:59 | upload + mail

Ja som to spravil tak, ze ak nahras napr. (1. dobry, 2.dobry, 3. zly, 4.dobry) tak ti to vypise, ze tie 3 si nahral dobre a ten jeden zle pravepreto aby uzivatel vedel, ktory sa mu na server nenahral. Ak chces aby sa namiesto tych troch dobrych zobrazila iba jedna spravna hlaska, staci ti jednoducha modifikacia


_________________
"Ženy jsou jako domény. Ty nejlepší jsou zabrané, ale pořád můžete získat nějaké z exotických zemí."
Offline

Užívateľ
Užívateľ
upload + mail

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
Napísal autor témyOffline : 12.07.2009 23:18 | upload + mail

no ja by som to prave chcel tak ze ked sa to nahra spravne napriklad zoberme si 4 obrazky a 2 mi nahra dobre a 2 mi nahra zle tak nech to vypise len raz. vies ja a php nejde moc dokopy a snazim sa to vsetko pochopit ale nejak to nejde, to chce len prax prax a prax. a dakujem ti za velku pomoc


_________________
FCSpartak Trnava
Offline

Užívateľ
Užívateľ
upload + mail

Registrovaný: 31.05.09
Prihlásený: 02.06.17
Príspevky: 562
Témy: 37 | 37
Bydlisko: BegyBen
NapísalOffline : 12.07.2009 23:29 | upload + mail

Chapem ale ide tam aj o to aby uzivatel vedel preco sa mu napr. 2. obrazok nenahral. Napis mi vypis aky by si si predstavoval napr. v sitacii:
1. OK
2. zly rozmer
3. OK
4. zly format

A ta priloha ti uz funguje(mail)?


_________________
"Ženy jsou jako domény. Ty nejlepší jsou zabrané, ale pořád můžete získat nějaké z exotických zemí."
Offline

Užívateľ
Užívateľ
upload + mail

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
Napísal autor témyOffline : 12.07.2009 23:34 | upload + mail

myslis si ze takto by to bolo lepsie? asi aj hej, aspon uzivatel bude vediet preco sa mu to nahralo a preco nie.diky ti moc. a co sa tyka toho mailu, chcel som to pouzit namiesto tohto multi uploadu. vies ze uzivatel mi posle zazipovany subor z obrazkami, ale potom som odtoho upustil, tak som sa rozhodol pre multi upload.


_________________
FCSpartak Trnava
Offline

Užívateľ
Užívateľ
upload + mail

Registrovaný: 31.05.09
Prihlásený: 02.06.17
Príspevky: 562
Témy: 37 | 37
Bydlisko: BegyBen
NapísalOffline : 12.07.2009 23:41 | upload + mail

Urcite ano, samozrejme male upravy urcite zvladnes sam ;) . Posielat to cez mail nie je o nic zlozitejsie :) teda ak by ti tento system nevyhovoval tak napis, rad pomozem


_________________
"Ženy jsou jako domény. Ty nejlepší jsou zabrané, ale pořád můžete získat nějaké z exotických zemí."
 [ Príspevkov: 12 ] 


upload + mail



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

outlook odošle mail ale mail nikdy nepríde...

v Ostatné programy

0

269

17.11.2011 20:52

Jamesnr

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mail

v Ostatné

7

379

03.07.2010 14:41

Forty-

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mail()

v PHP, ASP

2

183

27.07.2012 8:32

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mail

v PHP, ASP

0

392

06.02.2009 9:46

say

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Upload

v PHP, ASP

1

404

01.07.2008 20:30

Numline1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Upload

v Ostatné programy

4

693

27.01.2007 13:58

quatermain

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

upload

v PHP, ASP

7

491

30.04.2009 21:02

Draex

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

upload

v PHP, ASP

4

93

07.03.2013 15:39

Pablo Montero

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

upload

v Bezpečnosť a firewally

6

290

13.07.2011 14:56

fifo102

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

upload

v PHP, ASP

17

1178

20.08.2008 18:34

Pablo Montero

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mail() diakritika

v PHP, ASP

14

1795

11.02.2007 21:08

kmsa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

hromadny mail

v Sieťové a internetové programy

2

324

04.02.2011 1:42

KatjushaMan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mail Server

v PHP, ASP

6

481

08.12.2007 21:34

twistik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

E-mail

v Sieťové a internetové programy

5

487

16.03.2008 13:39

TricK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mail formulár

v PHP, ASP

10

663

15.12.2008 19:40

dadmtb

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mail server

v Sieťové a internetové programy

2

248

06.06.2008 20:00

BBUlet



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF