Heh, to bolo obrazne. Nemám rád niečo kúpiť, objednať, dať sa nahovoriť, bez preverenia z iného zdroja. Čiže, zruším objednávku na ten chladič, objednám si tú i5 s boxovým chladičom a menší SSD disk na systém a jednu dve hry.
Zložitý výber, ale snáď to už doklepnem.
Edit: K tomu CM, to som už ozaj bol v tom, že toto oproti boxovému žiaden upgrade nebude.
Prosím poradiť, základnú dosku s wifi? Router nemám ďaleko, ale musel by som ťahať kábel cez dvere, to sa mi nechce
// Spojený príspevok Ned 04.01.15 10:23Takže, objednané, ďakujem za pomoc. Nakoniec som sa rozhodol pre platformu Intel, dokúpiť aj SSD disk, čo rozpočet na ,,upgrade" navýšilo na cca 400e. Upgrade v úvodzovkách je preto, lebo som musel pristuúpiť k predaju starého pc a kúpe nového. Popíšem bližšie, možno niekoho bude zaujímať.
CPU: Intel i5 4460 - 164€, procesor nebudem taktovať, radšej krásne tichú a uchladenú skrinku, do budúcna pravdepodobne vymením, ak už bude Haswell zastaralý
MB: Gigabyte H97 D3H - 88€ doska s H97 chipsetom, Ultra Durable, možnosť upgradeu na Broadwell, plusom pre mňa je lepšia zvukovka integrovaná na doske
RAM: 2x4 GB Kit Kingston Hyper X Savage 1600Mhz CL9 -55€, bez komentára, vďaka
f4r0GPU: Sapphire R9 280x Vapor 3GB DDR5 -bazos.sk 150€, chlapík ma trošku natiahol o záruku a príslušenstvo, ale z karty som nadšený, aj keď je zatiaľ v krabici
HDD: Seagate Barracuda 1TB 7200 rpm -48€
SSD: Kingston SSDNow V300 120GB -48€ -z núdze cnosť, dobrá cena, na OS, SW a súbory napevno uložené v PC OK kapacita, snáď poslúži
PSU+Chladič CPU: Evga 600b + Gelid Tranquillo rev.3 - 80€ alza.sk s použitím kupónu -8€
Case: Zalman Z3 Plus - 33€ -zohnať bielu priestrannú skrinku bez plexi bočnice okolo 50€, to je ako za trest
Spolu krásnych : 666€
A prečo som išiel do stavby novej zostavy?
-stará skrinka je jednoducho ganaj, nezmestí sa do nej ani chladič cpu ani gpu. Darmo, nie sme tak bohatí, aby sme si kupovali lacné veci.
-výmena zdroja
-výmena platformy za intel
-ostali by mi na stole RAMky, HDD a DVD mechanika, ktorú mi ani netreba, zvyšok by musel ísť preč, niektoré komponenty by som nepredal ani za mesiace
Ocením Vaše názory aj kritiku, vďaka!