Zdravím.
Chcel by som sa s vami poradiť ohľadom upgradu môjho PC:
CPU: FX-6300 + fan noctua NH-U12S
MB: M5A97 R2.0
ram: 8GB DDR3 1866
GPU: GTX 970 od evga
zdroj 750W corsair 750CX
Monitor len s full HD 20 palcový
Moja predstava je zhruba taká že chcem vymeniť hlavne CPU za INTEL. No samozrejme musím vymeniť tým pádom aj dosku a pravdepodobne aj ram. Premýšlam nad i5 6600k. No v hľadáčiku obzerám aj 6600 bez K alebo 6700 tiež bez K. K týmto precesorom by som potreboval nejakú základnú dosku no neviem ktorá by bola ideálna to už nechám na vás. Našiel som aj dosky ktoré podporujú ešte staré DDR3 pamete ( ušetril by som nejaké peniaze ) no čítal som tu niečo o tom že sa neodporúčajú k týmto procesorom preto by som asi musel aj tie dokúpiť čo si o tom myslíte? Chcem 16GB pričom frekvencia ma veľmi nezaujíma. Ide mi hlavne o cenu chcel by som sa spolu dostať do tých 500 eur. Nehrám hry moc často ale zato sú hry ktoré si rád zahrám keď vídu nové tituly na trh ako napríklad assasin creed, far cry, battlefield, zaklínač, GTA. Rád hrám na plné detaily a užívam si grafiku
neviem či budem chcieť procesor taktovať lebo som to nikdy neskúšal ale pokiaľ by som zobral 6600k tak asi by som to v budúcnosti skúsil no zatial ku 970 si myslím že to nieje potreba. Grafiku chcem ešte používať minimálne rok a potom budem chcieť nejakú novú spolu aj s novým lepším monitorom. Ešte aby som nezabudol asi budem chcieť aj nejakú novú priestranejšiu skrinku lebo teraz mám
https://www.alza.sk/eurocase-ml-x605-d522801.htm?catid=18849068 a mám to tam všetko hrozne moc natlačené a tým pádom aj zlý prietok vzduchu a zlá manipulácia.
Takže asi toľko moja predstava. Teším sa na každú rozumnú radu.