Vdaka vsetkym za rady aj ked ziadna nebola priamo k chladeniu ale rozumiem, ze sa chcete uistit predtym, ze je co upgradnut nez zacnete konkretne radit.
Citácia:
Na nejake MSRP sa uz peknych par rokov neda spoliehat a netreba ju ani ocakavat.
Velmi pesimisticke ale fer. Vdaka za radu. MSRP RTX 4080 je 1200$ a cena na Alze zacina na 1300E. To je podla mna rozumna cena oproti 2021/zaciatok 2022, kde cena GPU bola 2x-3x MSRP.
Citácia:
Over si stav pred tym ako zacnes nieco riesit:
Ci je tam vobec standardny zdroj so standardnou kabelazou. Znackove PC maju radi nestandardne zdroje a kabelaz, kedy tam proste normalny zdroj fyzicky nedas, lebo nesedia rozmery ci diery na skrutky. A kabelaz nezapojis, lebo doska ma proprietarne konektory.
Stretol som sa s tym ze doska neakceptovala iny, ako ventilator pouzivany vyrobcom a hlasila 0rpm, alebo vypisovala pri boote chyby ventilatora. Doska tiez nemusi mat doskatok konektorov pre pocet ventilatorov aky si predstavujes.
Vyborna poznamka, vdaka! V manuali je ukazane, ze je mozne vymenit velke spektrum veci. Taktiez som narazil na Youtube kanal, ktory v roznych videach upgraduje HP Omen 25L/30L (napr. ventilatory tu
https://www.youtube.com/watch?v=vnI0SSLjmus). Ked sa pozeram na MB a oci ma neklamu tak to vyzera ako standardny 4PIN header (vacsina je PWM).
Zdroj je standardny. Pisal som v uvodnej sprave, ze to je klasicky ATX zdroj takze dufam, ze to ozaj tak aj je
. Konektory na MB vyzeraju byt ako klasicky 4PIN CPU, 24PIN pre MB, 8PIN GPU.
Citácia:
Citácia:
v pripade upgrade GPU na 4080 bude stacit?
Nieje garantovane ze PC vobec nabootuje. Niekedy byvaju znackove zostavy BIOSom obmedzene na moznosti HW, ake tam vyrobca v ramci modelovej rady strka.
Ak by som upgradoval na lepsiu GPU tak by som samozrejme vyskladal novy komp. Moja otazka, ze ci bude stacit linknuty zdroj (EVGA Supernova) ked ho neskor prenesiem do dalsieho PC ked bude cas vyskladat novu zostavu alebo by som mal ist do vacsej rezervy co sa tyka W. To iste plati aj o chladeniu. Ak teraz upgradujem aspon to chladenie a zdroj tak by som ich rad neskor pouzil v novej zostave ked na to dojde cas.