Ahojte, prišiel čas vymeniť môj počítač asi po 6 rokoch, časom sa na počítači menilo kopec komponentov, keďže niektoré odchádzali.
Teraz by malo byť v ňom:
grafika:Asus HD 6770Direct Cu
Doska: Asus M5A78L
Procesor: AMD, FX-Seria X4 4100 Procesor BOX, soc. AM3+
RAM:8GB DDR3 1066
HD: 500gb
SSD: 128gb (nové)
zdroj: 500W Enermax Naxn (nové)
Problém je ten, že mi už všetko seká, nepomohla ani reinštalizácia Windowsu (resp. pomohla, ale po pár týždňoch to bolo zase v starých koľajoch). Seká mi úplne všetko, procesor je v určitých momentoch úplne zaťažený, taktiež aj hardisk a RAMky, už len obyčajné premenovanie priečinku robí problém.
Počítač by mal byť určený primárne na pracovanie, čiže Adobe Photoshop CS6, Lightroom, Zerene Stacker, Zoner...
Taktiež potrebujem aby sa na grafiku dali pripojiť 3 monitory, či už HDMI, VGA alebo DVI porty sú mi jedno, to si porieším cez redukcie.
Ideálne by bolo, aby som tam mohol zapojiť aj starý harddisk a SSD disk, keďže mám v ňom obrovskú databázu fotiek a informácií, ktoré by bolo veľmi zlé stratiť, taktiež ani zdroj by sa podľa mňa nemusel meniť. Ale keďže sa tomu vôbec nerozumiem, nechám to na vás. Poskladám si to sám, od malička ľúbim Lego, tak dúfam, že toto nebude ťažšie

Ďalšou požiadavkou je aby skrinka mala na boku okienko (síce neviem na čo, ale páči sa mi to) a hlavne aby bola nejako odhlučnená, keďže mám aj chvíle, keď upravujem fotky aj do neskorých hodín a už má ten vrtuľník z terajšieho procesora moc nebaví...
Čiže výmena by sa aspoň podľa mňa mala týkať všetkého okrem zdroja, možno si ponechám aj hardisk, ale skôr asi nie

Nechám to na Vás, ak mi to pomôže tých 100eur za
HDD ma nepoloží.
Veľmi pekne Vám ďakujem za pomoc
PS: suma je orientačná, vôbec neviem, koľko teraz takéto veci stoja, ale chcem aby mi to vydržalo aspoň ďalších 5 rokov