[ Príspevkov: 4 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 28.09.10
Prihlásený: 05.03.11
Príspevky: 10
Témy: 3 | 3
NapísalOffline : 30.09.2010 11:16 | unexpected T_WHILE

Zdravim pomaly sa ucim robit podla knihy web a teraz som sa niekde zasekol neviem kde som spravil chybu a chcel by som poradit.
Film1:
Kód:
<?php
session_start();
$_SESSION['username'] = $_POST['user'];
$_SESSION['userpass'] = $_POST['pass'];
$_SESSION['authuser'] = 0;
// ověřte uživatelské jméno a heslo
if ( ( $_SESSION['username'] == 'Petr' ) and
    ( $_SESSION['userpass'] == '12345' ) )
{
  $_SESSION['authuser'] = 1;
} else {
  echo "Bohužel nemáte dostatečná oprávnění k prohlížení této stránky!";
  exit();
}
?>
<html>
<head>
<title>Najít oblíbený film!</title>
</head>
<body>
<?php include "zahlavi.php"; ?>
<?php
  $oblíbenýfilm = urlencode ( 'Život Briana' );
  echo "<a href='filmoteka.php?oblfilm=$oblíbenýfilm'>";
  echo "Další informace o mém oblíbeném filmu!";
  echo "</a>";
  echo "<br>";
  echo "Nebo vyberte, kolik filmu by ste chceli vidiet:";
  echo "<br>"
?>
<form method="post" action="filmoteka.php">
  <p>Zadejte pocet filmov (maximalne 10 ):
    <input type="text" name="pocet">
    <br>
    Toto policko zaskrtnite, ak chcete zobrazit striedeny soznam:
    <input type="checkbox" name="setrideno">
  </p>
  <input type="submit" name="Submit" value="Odeslat">
</form>
</body>
</html>



filmoteka:

Kód:
<?php
session_start();

// Ověřte. zda je uživatel přihlášen pomoci platného hesla.
if ( $_SESSION['authuser'] != 1 ) {
  echo "Bohužel nemáte dpstatečné oprávnění k prohlížení této stránky!";
  exit();
}
?>

<html>
<head>
<title>Filmový web</title>
</head>
<body>
<?php include "zahlavi.php"; ?>
<?php
$oblfilmy = array( "Život Briana",
                   "Pianista",
                   "Král rybář",
                   "Svatý grál",
                   "Matrix",
                   "Terminátor 2",
                   "Hvězdné války",
                   "Blízká setkáni třetího druhu",
                   "Šestnáct svicnů",
                   "Pán prstenů: Společenstvo prstenu" );
             
if ( isset( $_REQUEST['oblfilm']) ) {
 
  echo "Vítajte na našem webu . ";
  echo "Přihlášený uzivatel: " . $_SESSION[ 'username' ];
  echo "<br>";
  echo "Můj oblíbený film je ";
  echo $_REQUEST[ 'oblfilm' ];
  echo " .<br>";
  $hodnocení = 5;
  echo "Tento film hodnotím známkou: ";
  echo $hodnocení;

} else {
  echo "Mých " . $_POST[ 'pocet' ] . " najoblubenejsich filmov:<br>";
 
  if ( isset( $_REQUEST['setrideno']) ) {
    sort( $oblfilmy );
 }
// Zoznam filmov
$pocetpoloziek = 1
while ( $pocetpoloziek <= $_POST[ "pocet"]) {
  echo $pocetpoloziek;
  echo " . ";
  echo pos( $oblfilmy );
  next( $oblfilmy );
  echo "<br>\n";
  $pocetpoloziek = $pocetpoloziek +1;
}

}

?>
</body>
</html>


nejde mi to a hadze mi to tuto chybu :
Kód:
Parse error: syntax error, unexpected T_WHILE in C:\xampp\apache\test\filmoteka.php on line 49

Prosim poradte kde robim chybu


Offline

Správca fóra
Správca fóra
unexpected T_WHILE

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 30.09.2010 11:24 | unexpected T_WHILE

za $pocetpoloziek = 1 ti chyba bodkociarka


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 28.09.10
Prihlásený: 05.03.11
Príspevky: 10
Témy: 3 | 3
Napísal autor témyOffline : 30.09.2010 11:37 | unexpected T_WHILE

stenley píše:
za $pocetpoloziek = 1 ti chyba bodkociarka

Ďakujem ti veľmi pekne :) prechadzal som to asi 6 krat a nenašiel som tam chybu.
Vážne ti moc ďakujem :) stačí tak málo a nejde to musím si davať pozor :)


Offline

Správca fóra
Správca fóra
unexpected T_WHILE

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 30.09.2010 11:45 | unexpected T_WHILE

pouzivaj editor kontrolujuci syntax a zobrazujuci chyby a nebudes mat podobne problemy


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
 [ Príspevkov: 4 ] 


unexpected T_WHILE



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

return Unexpected token

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

363

25.02.2012 18:45

iop

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Unexpected File Format

v Ostatné

4

503

24.08.2009 12:22

SpeedSteer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP chyba unexpected $end

v PHP, ASP

4

289

10.03.2010 21:47

Shadows_1995

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Unexpected end of file

v PHP, ASP

0

87

12.10.2017 22:59

martinius96

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Uncaught SyntaxError: Unexpected token (

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

215

12.06.2012 19:28

zerominerSK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

CHYBA V PHP-unexpected mysql_query T_STRING

v PHP, ASP

6

168

06.02.2014 18:38

Hegines21

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Problem so scriptom: unexpected '}' v php

v PHP, ASP

2

250

19.10.2010 17:36

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Parse error: syntax error, unexpected '}' in /usr/export/www

v Redakčné systémy

9

325

11.01.2007 18:32

then

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in ..

v PHP, ASP

7

721

08.08.2007 8:03

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Parse error: syntax error, unexpected '"' in

v PHP, ASP

1

312

10.12.2009 15:40

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Parse error: syntax error, unexpected $end

v PHP, ASP

6

584

29.08.2011 22:26

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Parse error: syntax error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_ST

v PHP, ASP

1

362

05.10.2010 12:08

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Parse error: syntax error, unexpected ')'

v PHP, ASP

25

3325

16.05.2009 14:37

pkrajnak



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF