Unboxing: CoolerMaster Centurion II Black
Ahojte kúpil som si novú bedňu do pc. Rozhodol som sa ju pofotiť a mierne zhodnotiť. Ospravedlňte prosím moje gramatické chyby.
Bedňa: CoolerMaster Centurion II Black
Tak k tejto bedni som sa dostal po dlhom pátraní čo by bolo pre mňa najvhodnejšie.
Najprv som chcel kúpiť CoolerMaster Elite 330. No veľmi ma nepresvedčila či uložením diskov alebo celkovým spracovaním ktoré je u Centurionu II o dosť vydarenejšie. Po zavrhnutí Elite 330 som hľadal niečo lepšie, narazil som na bedňu CoolerMaster Gladiator.
Po zhliadnutí recenzie sa mi hneď zapáčila už to vyzeralo, že ju kúpim ale nakoniec to dobre dopadlo a kúpil som Centurion II.
Dôvodom bol fakt, že sa mi ešte o niečo viac ľúbila a bola z oceľe.
Špecifikácie:
Rozbaľovanie:
Bedňa bola zabalená vo veľkej krabici známej aj z iných bední CoolerMaster.

K bedni dostanete aj " výbavu " tá je zabalená v bielej krabici ktorá bola pichnutá v diskovej šachte. Dostanete prachový filter pod zdroj, kolajničky na rýchlu montáž diskov.
Jednu " prevodku " aby ste mohli namontovať 2.5 " disk ( hodí sa pri SSD). A ešte taký " šuflík " na ževraj rýchlu montáž disku.
Samozrejme šróby a zäzovačky na káble.
Spracovanie:
Po rozbalení som bol našťastie milo prekvapený spracovanie bolo naozaj na ( pre mňa) dobrej úrovni.
Samozrejme sa to nedá porovnať s bedňou za 200 € ale oproti Eurocase je to ako nebo a zem.
Ako z obrázka možno vidieť zdroj je umiestnený dole takže má vlastné nasávanie vzduchu a disky sú otočené o 90 stupňov.
V bedni je dostatok miestna a pekne sa do nej zmestí aj chladič na CPU CoolerMaster Hyper 212+.
O prietok vzduchu sa v bedni stará predný ventilátor ktorý chladí disky, horný ventilátor umiestnený nad chladičom CPU a zadný ventilátor.
POZOR: k bedni nedostanete horný ventilátor.
Bedňa pri " aktívnej " práci DVD mechaniky nerezonuje a disky sú oproti Eurocase/Mercury oveľa menej počutelné.
Jedna z málo vecí ktorá mi na bedni vadí je malý otvor na prepchatie 24 ATX konektora.
A vadí mi ešte fakt, že vnútro bedne nieje nastriekané na čierno ale čo sa dá robiť voláko to prežijem aj tak sa do bedne pravidelne nepozerám

.
Rýchlo upínanie DVD mechaník je dostatočne pevné ale kto má rád istotu " šróbov" môže z druhej strany použiť aj tie.
Na prednom paneli sa nachádza tlačidlo na zapnutie/vypnutie pc, tlačidlo na reštart pc a veľmi príjemne tlačidlo s ktorým je možné vypnúť podsvietenie predného ventilátora.
Ďalej sú tu ešte dve modro podsvietené led diódy jedna indikuje stav diskov a tá drúha zapnutie pc. Dosť silno svietia niekomu by to mohlo vadiť.
Teploty:
Čo sa týka teplôt tak tie sú samozrejme oveľa lepšie ako v prípade mojej starej bedne. Všetko popisujem na nasledujúcom screene.
Záver:
Už sa mi nechce vôbec písať tak len tak stručne. Komu sa táto bedňa páči vizuálne a nevadí mu, že nieje vnútri čierna tak nieje žiaden dôvod prečo sa od tejto bedni držať ďalej.

Večer ešte pridám ako to vyzerá v tme keď to pekne svieti.
Ďakujem každému kto si to tu prečítal