normalne som cakal ze ci sa v tomto obdobi (velka noc) objavi nejaky thread na temu Cirkev, krestanstvo, etc...
to Bruce: vysvetlenie preco Boh dopustil aby zabili jeho syna bol ten, aby ludi vykupil z otroctva hriechu (pekne to bolo poveda pri zaciatku - neviem teraz ktory z Vas to ma na svedomi

) s ktorym sa kazdy clovek rodi (dedicny hriech) a toho sa da zbavit formou krstu. Ako je napisane, bez krstu t.j. s dedicnym hriechom nieje mozne prist do neba.
co sa tyka vecy obohatovania sa cirkvi, hej, treba uznat ze cirkev je v dnesnej dobe naozaj asi najbohatsia organizacia na svete a dotovanie este k tomu zo statu je aj podla mna dost potiahnute za usi, cirkev ma podla mna financnych zdrojov naozaj dost, ale ked na dalsej strane vezmem do uvahy ze kolko penazi minu na charitu a vselijake dobrocinne ucely (africke krajiny) kde sa vazne da investovat a stale je malo, tak nejaka ta pomoc od statu nieje na zahodenie, a v konecnom dosledu to co dostane cirkev od statu, stat predym od danovych poplatnikov co teda aj od TEBA, mas v podsate ake take pricinenie na tych charitativnyc prispevkoch
Takže s toho vyplíva ponaučenie. Aby sme mohli isť do neba, trba sa ožierať.
nie tak celkom, lebo tym ze pijdes uz v podstate hresis...