[ Príspevkov: 10 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.01.09
Prihlásený: 19.11.17
Príspevky: 363
Témy: 178 | 178
Bydlisko: BB
NapísalOffline : 04.11.2009 12:52 | Ukladanie užívateľa cez PHP

Takze mam mysql tabulku:

Kód:
CREATE TABLE `users` (
  `userid` int(3) unsigned NOT NULL auto_increment,
  `name` varchar(50) default NULL,
  `pass` varchar(128) default '0',
  `accessLevel` smallint(5) unsigned default '3',
  `team` varchar(50) default NULL,
  `email` varchar(50) default NULL,
  `profession` varchar(50) default NULL,
  `badlogin` varchar(3) NOT NULL,
  `logindate` varchar(15) NOT NULL,
  `sid` varchar(32) NOT NULL,
  `rp` varchar(32) NOT NULL,
  PRIMARY KEY  (`userid`)
) ENGINE=MyISAM  DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=5 ;


a ako by som cez php mohol vlozit uzivatela (teda ide o jednoduchu registraciu)


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Ukladanie užívateľa cez PHP

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 04.11.2009 13:28 | Ukladanie užívateľa cez PHP

Pouzijes SQL dopyt INSERT INTO.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.01.09
Prihlásený: 19.11.17
Príspevky: 363
Témy: 178 | 178
Bydlisko: BB
Napísal autor témyOffline : 04.11.2009 13:33 | Ukladanie užívateľa cez PHP

skusal som takto ale nejako to nefunguje :(

Kód:
<form action="register.php" method="post">
<table border=0 cellspacing=0 cellpadding=2>
<tr><td>
Uživateľské meno:<td><input type="text" name="nick">
<tr><td>
Heslo:<td><input type="password" name="heslo">
<tr><td>
E-mail:<td><input type="text" name="email">
<tr><td>
<br><br>
<td><input type="submit" value="Registrovať" />
</table>
</form>


Kód:
<?php

$db_spojenie = mysql_connect("localhost","root","76AfdFHEvjY5K3AR");
$db = mysql_select_db("uzivatelia", $db_spojenie);

$meno = $_POST['nick'];
$heslo = $_POST['heslo'];
$heslo_ov = $_POST['heslo_ov'];
$email = $_POST['email'];

if($meno == false || $heslo == false || $heslo_ov == false || $email == false){
echo 'Vaša registrácia je neúspešná, nezadali ste všetky potrebné údaje, skúste to znovu prosím.';
}
else{
if($heslo != $heslo_ov){
echo 'Vaša registrácia je neúspešná.<br>';
echo 'Heslá sa nezhodujú.';
}else{
$db_spojenie = mysql_connect("localhost","root","76AfdFHEvjY5K3AR");
$db = mysql_select_db("uzivatelia", $db_spojenie);
$db_prikaz = mysql_query("INSERT INTO uzivatelia (nick,heslo,email) VALUES ('$meno', '$heslo', '$email')");
echo 'Registrácia prebehla úspešne.';
}   
}

?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.01.09
Prihlásený: 19.11.17
Príspevky: 363
Témy: 178 | 178
Bydlisko: BB
Napísal autor témyOffline : 04.11.2009 13:46 | Ukladanie užívateľa cez PHP

v php mam teraz:

Kód:
if(isset($_POST['submit'])) {
if($_POST['name'] && $_POST['pass'] && $_POST['aL'] && $_POST['email'] && $_POST['team'] && $_POST['profession'] != "") {
$name = $_POST['name'];
$aL = $_POST['aL'];
$email = $_POST['email'];
$team = $_POST['team'];
$profession = $_POST['profession'];
//
$p1 = sha1($_POST['pass']);
$length = strlen($p1);
$pass = substr($p1, 5, $length);
$p_salt = substr($pass1, 0, 5);
//

mysql_connect($nfo_mysql_host,$nfo_mysql_username,$nfo_mysql_password);
@mysql_select_db($nfo_mysql_db) or die( "Unable to select database");
$query = "INSERT INTO users VALUES ('','$name','$pass','$aL','$team','$email','$profession','0','','')";
mysql_query($query);
mysql_close();
}
}


a nič :(


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Ukladanie užívateľa cez PHP

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 04.11.2009 14:33 | Ukladanie užívateľa cez PHP

daj si zobrazit chybu, ktora vznikne pri vykonani tvojho insertu... v inserte uvadzaj aj nazvy stlpcov, do ktorych ides vkladat data, lebo ako pozeram, tak v casti VALUES mas o 1 hodnotu menej ako pocet stlpcov tabulky, aj ked je pravda, ze to nemusi byt chyba, ale pozri sa pre istotu na to...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.01.09
Prihlásený: 19.11.17
Príspevky: 363
Témy: 178 | 178
Bydlisko: BB
Napísal autor témyOffline : 04.11.2009 15:16 | Ukladanie užívateľa cez PHP

Kód:
Notice: Undefined index: name in /home/add.user.php on line 201


line 201:

Kód:
if($_POST['name'] && $_POST['pass'] && $_POST['aL'] && $_POST['email'] && $_POST['team'] && $_POST['profession'] != "")


?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ukladanie užívateľa cez PHP

Registrovaný: 31.05.09
Prihlásený: 02.06.17
Príspevky: 562
Témy: 37 | 37
Bydlisko: BegyBen
NapísalOffline : 04.11.2009 15:37 | Ukladanie užívateľa cez PHP

Tu $_POST['name'] superglobalnu premennu si skontroluj ci ju mas zadefinovanu


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 05.12.08
Prihlásený: 24.06.14
Príspevky: 59
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 04.11.2009 15:48 | Ukladanie užívateľa cez PHP

názvy položiek v odosielacom formulari ti nesedia s položkami, ktoré máš v kóde na spracovanie formulára.

Z formulára odosielaš názvy nick, heslo, email
V tej podmienke si pýtaš názvy name, pass, team atd...

To vyzerá ako keby si skopíroval dva nesúvisiace kódy z rôznych miest. Aby ti to fungovalo musíš si oba kódy zosúladiť napr.
<input name = "name" type = "text">
<input name = "pass"...
<input name = "team"...

atd...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.01.09
Prihlásený: 19.11.17
Príspevky: 363
Témy: 178 | 178
Bydlisko: BB
Napísal autor témyOffline : 04.11.2009 17:35 | Ukladanie užívateľa cez PHP

Snacker píše:
Tu $_POST['name'] superglobalnu premennu si skontroluj ci ju mas zadefinovanu


Kód:
          <div class="ctrlHolder<? echo $error; ?>">
            <label for="name"><em>*</em> Name<span id="msgbox" style="display:none"></span></label>
            <input name="name" id="name" value="<?=$_POST['name']?>" size="35" maxlength="50" type="text" class="textInput" autocomplete="off" />
          </div>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ukladanie užívateľa cez PHP

Registrovaný: 27.11.08
Prihlásený: 08.07.17
Príspevky: 634
Témy: 98 | 98
Bydlisko: Veľký Krtíš...
NapísalOffline : 06.11.2009 10:27 | Ukladanie užívateľa cez PHP

Citácia:
<div class="ctrlHolder<? echo $error; ?>">
<label for="name"><em>*</em> Name<span id="msgbox" style="display:none"></span></label>
<input name="name" id="name" value="<?=$_POST['name']?>" size="35" maxlength="50" type="text" class="textInput" autocomplete="off" />
</div>

to tam patri?

//to je skrateny zapis pre echo (stenley)


 [ Príspevkov: 10 ] 


Ukladanie užívateľa cez PHP



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

IRIS cez PHP

v PHP, ASP

1

103

17.03.2014 12:39

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odoslanie mailu cez PHP

v PHP, ASP

5

775

22.03.2007 20:52

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vytvorenie stranky cez PHP

v PHP, ASP

2

614

27.05.2009 6:54

Mmartin

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zobrazenie obrazku cez PHP.

v PHP, ASP

5

1177

19.07.2006 22:32

ronny

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Všetko cez index.php

v HTML, XHTML, XML, CSS

1

151

06.02.2015 11:56

hatto13

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Generujeme heslá cez PHP

v Články

2

1719

13.03.2008 17:13

Numline1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hromadny email, cez PHP

v PHP, ASP

4

249

09.11.2012 14:54

baumax

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP registracia cez cookies

v PHP, ASP

8

593

04.09.2007 22:23

cr3at0r

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zobrazovanie menu cez PHP

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

494

27.04.2008 10:13

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Stav bankoveho uctu cez PHP

v PHP, ASP

4

446

18.06.2008 22:43

dudo1904

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

spustenie .sh suboru cez php

v PHP, ASP

2

363

19.07.2007 13:19

zero0x

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

RSS na Web cez PHP

v PHP, ASP

3

321

08.06.2008 14:46

pepek92

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Form cez ajax php neodosiela

v PHP, ASP

0

169

05.01.2012 18:39

Pablo Montero

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP image upload cez FTP

v PHP, ASP

2

428

20.03.2009 19:02

snake2

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

odoslanie php premennej cez js

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

226

04.04.2012 20:49

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

spustenie linux scriptu cez php

v PHP, ASP

4

486

20.10.2008 11:50

TommyHot



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF