[ Príspevkov: 11 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.08
Prihlásený: 17.07.08
Príspevky: 3
Témy: 1 | 1
NapísalOffline : 17.07.2008 15:59 | ukladanie súboru v IE

Zdravím,
mám script, ktorý ponúkne obsah súbora na stiahnutie -príkaz:

header('Cache-Control: must-revalidate, post-check=0, pre-check=0');
header("Expires: 0");
header('Content-disposition: attachment; filename="'. $filedata[NAME][0]. '"');
header("Content-Type: ". $filedata[TYPE][0]);


Problém mi robí, že napriek tomu že je napr. názov súbora test1.2.3.jpg, v IE mi to ponúkne na stiahnutie súbor test1[1].2.3.jpg - čiže za prvú bodku v názve automatický doplní [1]... vo firefoxe mi to ide korektne.

viete mi niekto poradiť ako tento jav potlačiť?
vopred vďaka...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
ukladanie súboru v IE

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 17.07.2008 16:45 | ukladanie súboru v IE

to co je za nazov, ze je tam tolko bodiek????


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.08
Prihlásený: 17.07.08
Príspevky: 3
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 17.07.2008 16:49 | ukladanie súboru v IE

Blackshadow píše:
to co je za nazov, ze je tam tolko bodiek????


ide o to, že sa takto otvára x doc/pdf a pod. dokumentov, a väčšina z nich má v názve niekoľko bodiek (napr. dátum - zmluvy XY 1.2.2008.pdf)...
jediné, čo ma napadlo je premenovať '.' na ',', ale to nie je dobré riešenie :-(


Offline

Správca fóra
Správca fóra
ukladanie súboru v IE

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 17.07.2008 16:51 | ukladanie súboru v IE

skus ich nahradit pomlckami :)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.08
Prihlásený: 17.07.08
Príspevky: 3
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 17.07.2008 16:56 | ukladanie súboru v IE

stenley píše:
skus ich nahradit pomlckami :)


jasne, keď ich nahradím čímkoľvek iným, tak problém vyriešim... dúfal som ale že niekto sa s tým už stretol a našiel vhodnejšie riešenie - také aby názov mohol zostať pôvodný :roll:


Offline

Užívateľ
Užívateľ
ukladanie súboru v IE

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 17.07.2008 18:25 | ukladanie súboru v IE

prepac, ale aby mal nazov suboru viac ako jednu bodku, co oddeluje nazov od pripony, to je nezmysel podla mna.... este tam daj medzeru do nazvu a tak to daj na net a to len uvidis, co ti vznikne :D


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
ukladanie súboru v IE

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 17.07.2008 18:28 | ukladanie súboru v IE

kurňa, nechcete riešiť niečo iné ako bodky?

nerobí to kvôli tomu, že už máš v zložke taký súbor uložený? Vtedy zvykne prídať takéto prídavky. Nemôžem to odskúšať v IE, pretože (chvalabohu) nemám windows


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
ukladanie súboru v IE

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 17.07.2008 19:25 | ukladanie súboru v IE

Súbor môže mať v názve aj milión bodiek, stále to bude platný súbor (dokonca niekedy súbor nemusí mať žiadnu alebo správnu príponu na to, aby sa s ním dalo pracovať, aj tak sú to len jednotky a nuly).

K problému - nezdá sa mi, že by PHP kód bol schopný dať odlišný výstup rôznym prehliadačom ale keď som to vyskúšal na localhoste, tak som dopadol rovnako - pred prvú bodku prišla jednotka v hranatých zátvorkách. Čo sa týka IE7, ten už tento problém nemá. Takže, buď sa na celý problém vykašleš (aj s [1] je to platný názov súboru), šestkové IE je síce pomaly, ale zato naozaj isto na ústupe, alebo nejak odfiltruješ tie bodky.

Hľadal som aj v Googli, našiel som týpka s rovnakým problémom, rovnako nevyriešeným. http://bytes.com/forum/thread2754.html


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
ukladanie súboru v IE

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 17.07.2008 21:21 | ukladanie súboru v IE

a co tak to zabalit predtym, ako to stiahne? a ten subor zabaleny premenovat...


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 18.07.2008 8:14 | ukladanie súboru v IE

ok mohol by si ukázať kód predtým, lebo nepochopil som čo spôsobuje výskyt [1], predpokladám že to máš v najkom poli (resp že názov súboru rozdeluješ podľa bodiek) a preto by bolo na mieste zistiť počet polí ...


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
ukladanie súboru v IE

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 18.07.2008 10:04 | ukladanie súboru v IE

Tomi, spusti si napríklad toto, v IE 6:
Kód:
<?php
header('Cache-Control: must-revalidate, post-check=0, pre-check=0');
header("Expires: 0");
header('Content-disposition: attachment; filename="test.1.2.3.png"');
header ("Content-type: image/png");
$im = @imagecreatetruecolor(120, 20)
      or die("Cannot Initialize new GD image stream");
$text_color = imagecolorallocate($im, 233, 14, 91);
imagestring($im, 1, 5, 5,  "A Simple Text String", $text_color);
imagepng($im);
imagedestroy($im);
?>

Všetky prehliadače ti vrátia test.1.2.3.png, len IE 6 vráti test[1].1.2.3.png. Nie sú tam žiadne polia, žiadne nečakané premenné, čisto natvrdo údaje...


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
 [ Príspevkov: 11 ] 


ukladanie súboru v IE



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ukladanie formularu do suboru

v Delphi, Visual Basic

2

335

15.04.2010 12:28

coldak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

delphi ukladanie do suboru

v Delphi, Visual Basic

4

389

27.05.2010 16:34

septerr

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ukladanie súboru v iso-8859-1

v HTML, XHTML, XML, CSS

8

341

16.03.2012 19:57

blazej44800

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Firefox - ukladanie kompletnej webstranky do jedneho suboru

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

1102

26.04.2009 11:28

a4000

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

auto ukladanie súboru na 2 miesta súčasne

v Ostatné programy

7

218

24.02.2015 13:08

skanzen

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ukladanie

v Operačné systémy Microsoft

1

186

29.12.2009 11:22

raf

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ukladanie nastavení

v Ostatné programy

0

138

18.12.2010 13:27

mhdsim

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ukladanie textu

v JavaScript, VBScript, Ajax

4

385

27.11.2009 20:35

DjLefo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Rýchle ukladanie obrázkov

v Grafické programy

1

1144

06.12.2009 21:22

erikoo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ukladanie do knižníc

v Operačné systémy Microsoft

1

156

29.11.2009 1:46

mmichalll

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ukladanie hesiel HELP!!!

v Ostatné programy

3

554

29.03.2009 11:35

void

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ukladanie pod seba

v PHP, ASP

5

174

16.08.2016 18:08

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

gmail - ukladanie obrázkov

v Služby a webstránky

3

293

31.05.2009 13:38

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

LG KC550 ukladanie

v Mobilné zariadenia

0

479

11.03.2009 16:52

uniqat

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ukladanie volitelnych poli

v Databázy

0

194

26.04.2012 23:04

Jojko001

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ukladanie dat v opere

v Sieťové a internetové programy

1

287

30.07.2009 11:35

marzo



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF