[ Príspevkov: 19 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
trieda na prácu s mysql databázov

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
NapísalOffline : 30.01.2009 10:49 | trieda na prácu s mysql databázov

No zatiaľ používam tu z tohto fóra ale chcem sa spytať kde zoženiem nejakú poriadnú?

aby mi to šlo aj v funkciach, a bol by som rád keby mi to počítalo aj quries


Offline

Správca fóra
Správca fóra
trieda na prácu s mysql databázov

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 30.01.2009 11:40 | trieda na prácu s mysql databázov

preco si myslis, ze ju nejde pouzit vo funkciach? na pocitanie dopytov ti staci pridat jeden riadok (plus minus)... dalsie triedy mozes najst napr. na phpclasses.org


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
trieda na prácu s mysql databázov

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 30.01.2009 11:44 | trieda na prácu s mysql databázov

a nepovieš mi ako to použiť bo ja mysql moc neviem ja len základ

pls a mohol by si mi povedať ako pomocou hentoho sraviť mysql_numrows proste počet výsledkou bo som to skúšal a nijak nešlo


Offline

Správca fóra
Správca fóra
trieda na prácu s mysql databázov

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 30.01.2009 13:22 | trieda na prácu s mysql databázov

aha, ty chces zistit pocet vratenych zaznamov, nie pocet dopytov... na to mas funkciu num_rows... pre pouzitie vo funkcii treba pouzit global...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
trieda na prácu s mysql databázov

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 30.01.2009 13:27 | trieda na prácu s mysql databázov

takto,
ja chcem tuto prerobiť na to aby som mohol vypísať kolko queries som vykonal

a druhá vec ako pomocou toho spravím vypísanie počtu zánamov pretože mi to nijak nejde chapeš?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
trieda na prácu s mysql databázov

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 31.01.2009 8:45 | trieda na prácu s mysql databázov

teraz počítam záznamy nejak takto:
Kód:
$sql = mysql_query("SELECT * FROM tabulka WHERE nieco='nieco'");
               $pocet_zaznamov = mysql_num_rows($sql);


a ako to spravím pomocou tej triedy?
Kód:
//pocet vratenych zaznamov
   public function num_rows()
   {
      return @mysql_num_rows($this->result);
   }


a ten počet spravím teda ako?

Pls potrebujem to
ďakujem :)


Offline

Správca fóra
Správca fóra
trieda na prácu s mysql databázov

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 31.01.2009 9:11 | trieda na prácu s mysql databázov

Pomocou tej triedy to spravis napr. takto:
Kód:
$res = $db->prepare("SELECT * FROM tabulka WHERE nieco='nieco'");
$res->execute();
$pocet_zaznamov = $res->num_rows();


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
trieda na prácu s mysql databázov

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 31.01.2009 10:21 | trieda na prácu s mysql databázov

dik a tie queries?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
trieda na prácu s mysql databázov

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 31.01.2009 13:33 | trieda na prácu s mysql databázov

co sa tyka poctu vykonanych dopytov, tak si definujes nejaku premennu, podobne ako je tam $counter a budes ju inkrementovat vzdy, ked sa uspesne vykona nejaky sql prikaz...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
trieda na prácu s mysql databázov

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 31.01.2009 13:42 | trieda na prácu s mysql databázov

nechápem ako to mám spraviť?

zrejme to treba vložiť sem niekde
Kód:
public function execute()
   {
      $binds = array();
     
      $arrBinds = func_get_args();
      foreach($arrBinds as $index => $name) {
         $binds[$index+1] = $name;
      }
     
      $this->sql_executed = $this->sql;
   
      foreach($binds as $ph => $pv) {
         $this->sql_executed = str_replace(":$ph", "'".mysql_escape_string($pv)."'", $this->sql_executed);
         $this->sql_executed = str_replace("?$ph", mysql_escape_string($pv), $this->sql_executed);
      }
     
      $this->result = @mysql_query($this->sql_executed, $this->conn);
     
      if(!$this->result) {
         DB::error("Nastala chyba pri vykonávaní sql požiadavky!");
      }
      return $this->result;
   }


skúšal som aj return ($queries+"1"); ale nič


Offline

Správca fóra
Správca fóra
trieda na prácu s mysql databázov

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 31.01.2009 14:20 | trieda na prácu s mysql databázov

najjednoduchsie to spravis tak, ze pri riadok
Kód:
public $counter = 0;

pridas dalsi, ktory bude definovat zaciatocny pocet vykonanych dopytov, cize napr:
Kód:
public $query_counter = 0;

potom vo funkcii execute, ako si spravne uhadol, budes tuto premennu inkrementovat, pred return pridas riadok
Kód:
$this->query_counter++;


v skripte potom pocet uspesne vykonanych dopytov zistis cez $res->query_counter (vychadzajuc z predosleho prikladu)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
trieda na prácu s mysql databázov

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 31.01.2009 14:36 | trieda na prácu s mysql databázov

ok
ale teraz mám ďalší problém
ukazuje mi to len jeden queries a keď v článkoch zistujem počet kometárov tak sa mi zobrazí len prvý článok, robí to odvtedy ako som použil

$res = $db->prepare("SELECT * FROM tabulka WHERE nieco='nieco'");
$res->execute();
$pocet_zaznamov = $res->num_rows();


Offline

Správca fóra
Správca fóra
trieda na prácu s mysql databázov

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 31.01.2009 14:44 | trieda na prácu s mysql databázov

presne ten kod si urcite nepouzil, takze skor ako sem nedas kod, ktory mas v skripte, tak ti neviem pomoct... mas tam vobec cyklus na vypisovanie clankov?


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
trieda na prácu s mysql databázov

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 31.01.2009 14:49 | trieda na prácu s mysql databázov

ok zjednodušene je to takto

Kód:
//priprava dotazu
        $res = $db->prepare("SELECT * FROM clanky WHERE clanok_cat='$kategoria' ORDER BY `clanok_id` DESC LIMIT $offset,$rowsPerPage");
      
        //vykonanie dotazu
        $res->execute();
      
        //spracovavanie vysledkov
        while($clanok_info = $res->fetch_assoc()) {
         ...
         nejaké tie kódy
         ...
         
         // Ak sú povolené kometáre
            if ($clanok_info['clanok_komentare'] == 1)
           {
               $clanokkoments = $clanok_info['clanok_id'];
              $res = $db->prepare("SELECT id FROM komentare WHERE cat='$clanokkoments'");
                $res->execute();
                $kometarov = $res->num_rows();
         }   
         ...
         nejaké tie kódy
         ...
        }
      $db->free_result($res);


Offline

Správca fóra
Správca fóra
trieda na prácu s mysql databázov

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 31.01.2009 14:59 | trieda na prácu s mysql databázov

myslim, ze hlavny problem bude v tom, ze prepisujes obsah premennej $res v tele cyklu...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
trieda na prácu s mysql databázov

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 31.01.2009 15:03 | trieda na prácu s mysql databázov

aha a čo mam spraviť?
označiť ako $res2?
bo tak mi to pôjde ale nebude to počítať tie queries ktoré aj tak nepočíta


Offline

Správca fóra
Správca fóra
trieda na prácu s mysql databázov

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 31.01.2009 15:05 | trieda na prácu s mysql databázov

ved si to sprav vsetko v jednom selecte a mas po probleme... dopyty pocita (pre $res), ved si vykonal len jeden - hlavny select...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
trieda na prácu s mysql databázov

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 01.02.2009 9:32 | trieda na prácu s mysql databázov

nechapem ako jdeden?

bo ja ten počet kometárov načítavom podľa id článku tak ako to dám do jedného?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
trieda na prácu s mysql databázov

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 01.02.2009 9:58 | trieda na prácu s mysql databázov

jeden zo sposobov:
Kód:
SELECT *, (SELECT COUNT(*) FROM komentare WHERE cat=clanok_id) AS pocet FROM clanky WHERE clanok_cat='$kategoria' ORDER BY `clanok_id` DESC LIMIT $offset,$rowsPerPage


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
 [ Príspevkov: 19 ] 


trieda na prácu s mysql databázov



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

hladam pracu (php,mysql,xhtml,css...)

v Ponuka práce

3

856

22.02.2009 20:16

totas

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Visual Basic 6.0 - problem s databázov

v Delphi, Visual Basic

6

815

14.07.2009 19:09

TJ

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

hlaska - neregistrovana trieda

v Antivíry a antispywary

3

1067

08.04.2008 21:59

br4n0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Trieda v Jave

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

3

161

07.02.2014 8:55

m@rtyn

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spolahlivy Phone/Stredna Trieda

v Mobilné zariadenia

6

314

27.11.2016 8:15

Smith Wesson

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

python, trieda, mazanie suborov

v Perl, Python, Ruby, CGI

3

1067

28.05.2010 8:07

coldak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

CSS Vlastna trieda pre anchor

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

197

08.03.2012 18:46

BlackB

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

taka mala vecicka - namiesto bydliska trieda

v Redakčné systémy

4

274

14.12.2006 20:59

xyz

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

trieda phpexcel -> problém s diakritikou

v PHP, ASP

1

100

11.02.2014 9:36

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Trieda komplexné číslo a preťaženie operátorov? Poradte....

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

5

216

19.03.2017 0:12

void

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

24" stredna trieda - TN vs IPS

v Monitory, televízory a projektory

17

2526

19.09.2010 18:43

exot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Preco mi trieda nenacitava atributy v xml?

v Android, iOS, Windows Phone (Mobile)

4

190

29.06.2014 12:42

incredible

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako zistim ci je trieda ako singleton?

v PHP, ASP

3

331

20.07.2011 8:30

Ando

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

hladam pracu

v Ponuka práce

0

905

09.10.2007 1:45

gambring

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ponukam pracu

v Ponuka práce

1

2933

03.05.2007 9:49

kamibau

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hladam pracu

v Ponuka práce

0

1231

13.03.2007 20:09

georgo14



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF