[ Príspevkov: 3 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 05.09.11
Prihlásený: 05.09.11
Príspevky: 8
Témy: 1 | 1

zdravim,,,...

neviete mi prosim niekto poradit ako dostat spat z escapovaneho znaku normalny do php?
pouzivam na odosielanie formularovych udajov ajax a v javascripte nad znakmi s diakritikou je pouzita funkcia escape cize ajax mi spat vrati napr. š ako "%u0161" a podobne...len v php neviem ako z toho spat dostat š aby som to vlozil do sql update do mysql...

vdaka vopred za akukolkvek pomoc..

j.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0

To tie údaje posielaš v URL? (na dekódovanie použi urldecode, každopádne posielanie cez URL nie je dobrý nápad, pretože nie je nikde špecifikované, v akom kódovaní to má byť)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 05.09.11
Prihlásený: 05.09.11
Príspevky: 8
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 05.09.2011 19:05 | transformovanie escapovanej diakritiky v php

nie posielam to ako POST

// pridané po 4 minútach od posledného príspevku



akcia na click pod buttonom pri formulari je :
submitform (document.getElementById('newtask'),'/pms/modules/pages/update_task.php','content',validatetask); return false;

a funckcia submitform :

function getformvalues (fobj, valfunc){

var str = "";
aok = true;
var val;

//Run through a list of all objects contained within the form.
for(var i = 0; i < fobj.elements.length; i++){
if(valfunc) {
if (aok == true){
val = valfunc (fobj.elements[i].value,fobj.elements[i].name);
if (val == false){
aok = false;
}
}
}
str += fobj.elements[i].name + "=" + escape(fobj.elements[i].value) + "&";
}
//Then return the string values.
return str;
}

function submitform (theform, serverPage, objID, valfunc){
var file = serverPage;
var str = getformvalues(theform,valfunc);
//If the validation is ok.
if (aok == true){
obj = document.getElementById(objID);
processajax (serverPage, obj, "post", str);
}
}

// pridané po 1 minúte od posledného príspevku

a este spracovanie ajaxovej poziadavky :


//xmlhttp.js

//Function to create an XMLHttp Object.
function getxmlhttp (){
//Create a boolean variable to check for a valid microsoft active X instance.
var xmlhttp = false;

//Check if we are using internet explorer.
try {
//If the javascript version is greater than 5.
xmlhttp = new ActiveXObject("Msxml2.XMLHTTP");
} catch (e) {
//If not, then use the older active x object.
try {
//If we are using internet explorer.
xmlhttp = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
} catch (E) {
//Else we must be using a non-internet explorer browser.
xmlhttp = false;
}
}

//If we are using a non-internet explorer browser, create a javascript instance of the object.
if (!xmlhttp && typeof XMLHttpRequest != 'undefined') {
xmlhttp = new XMLHttpRequest();
}

return xmlhttp;
}

//Function to process an XMLHttpRequest.
function processajax (serverPage, obj, getOrPost, str){
//Get an XMLHttpRequest object for use.
xmlhttp = getxmlhttp ();
if (getOrPost == "get"){
xmlhttp.open("GET", serverPage);
xmlhttp.onreadystatechange = function() {
if(xmlhttp.readyState == 1){
obj.innerHTML = 'Loading...';
}


if (xmlhttp.readyState == 4 && xmlhttp.status == 200) {
obj.innerHTML = xmlhttp.responseText;
}
}
xmlhttp.send(null);
} else {
xmlhttp.open("POST", serverPage, true);
xmlhttp.setRequestHeader("Content-Type","application/x-www-form-urlencoded; charset=UTF-8");
xmlhttp.onreadystatechange = function() {
if(xmlhttp.readyState == 1){
obj.innerHTML = 'Loading...';
}

if (xmlhttp.readyState == 4 && xmlhttp.status == 200) {
obj.innerHTML = xmlhttp.responseText;

}

}
xmlhttp.send(str);
}
}


 [ Príspevkov: 3 ] 


transformovanie escapovanej diakritiky v php



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

odstranenie diakritiky

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

1958

13.11.2007 20:21

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

miesto diakritiky stvorceky

v Ostatné

7

532

31.03.2009 20:18

geetee

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

html znaky diakritiky

v HTML, XHTML, XML, CSS

12

2471

26.10.2008 18:45

dadmtb

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chýba časť diakritiky

v Ostatné

15

892

14.08.2008 17:01

neutronmind

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Program na odstránenie diakritiky

v Ostatné programy

9

2182

17.05.2008 21:39

sento

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

°°´´ˇˇ - Chyba pisania diakritiky

v Operačné systémy Microsoft

10

2654

28.03.2009 22:58

fefed

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Query na odstranenie diakritiky

v Databázy

14

2613

08.09.2008 23:18

miob

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Strata diakritiky v SQL

v Databázy

4

162

15.12.2014 15:17

Kraliček

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

výpis diakritiky v termináli

v Ostatné programy

0

55

12.12.2013 21:31

Butchi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc s nacitanim diakritiky

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

406

30.01.2008 13:55

El_locco

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Formulár s podporou diakritiky

v PHP, ASP

7

406

12.07.2009 9:15

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zobrazovanie diakritiky z databazy

v PHP, ASP

3

236

16.09.2012 18:47

DeiForm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nepisanie niektorej diakritiky na klavesnici

v Ostatné

0

622

30.08.2009 10:28

Georgio99

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Makro-odstranenie diakritiky v excely

v Ostatné programy

4

582

24.01.2012 15:13

kati123

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Konverzia do PDF bez straty diakritiky

v Ostatné programy

1

103

04.10.2014 19:10

tatko Tom

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Google Chrome - kontrola pravopisu bez diakritiky

v Sieťové a internetové programy

0

736

19.11.2010 17:17

crom



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF