[ Príspevkov: 13 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Textové pole s možnosťou interaktívneho editovania textu

Registrovaný: 02.08.09
Prihlásený: 29.12.16
Príspevky: 301
Témy: 81 | 81
Bydlisko: Liptovský H...

Ahojte. Prosím, poraďte. Robím teraz jednému stránku, v ktorej by mala byť možnosť vkladania nových článkov, takže v podstate programujem administračný systém, no a potreboval by som, aby bolo v ňom textové pole, v ktorom by sa dal priamo editovať text. Na príklad, stlačilo by sa tlačidlo B a rovno by sa v textovom poli zadávaný text zobrazoval tučný a na pozadí by script generoval HTML kód. Nechcem vypracovanie hotového nápadu, len poradiť, v akej technológii by som to mal asi programovať, či na to použiť Java applety, naučiť sa ASP, či sa to dá spraviť nejakým spôsobom vo flashi, aj keď ten moc neuznávam, alebo ako. Niečo, v čom by sa to robilo jednoducho. V Kombinácii HTML, CSS, PHP, MySQL, JavaScript ma nič nenapadá.

Zatiaľ tam programujem podobný systém, aký má Wikipedia, len to bude ovládať človek, ktorý počítač využíva len natoľko, nakoľko musí, tak by som chcel spraviť niečo jednoduchšie.

Díky.

P. S. fičím na Linuxe.


_________________
Keď niekoho baví snowboard, povie sa, že je snowboardista. Keď niekoho bavia autá, povie sa mu, že je motorista. Keď niekoho baví tvorenie hudby, povie sa mu, že je hudobník. Keď niekoho baví programovanie a IT, povie sa mu, že je závislák.
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Textové pole s možnosťou interaktívneho editovania textu

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno

Pohladaj nieco o HTML atribute contenteditable, v kombinacii s JS metodou execCommand().
Mozes pouzit rovno hotove editory, napr. CKEditor.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Textové pole s možnosťou interaktívneho editovania textu

Registrovaný: 20.10.08
Prihlásený: 18.01.14
Príspevky: 2626
Témy: 31 | 31
Bydlisko: Bratislava

A preco nepouzit hotove riesenia? Z tych najznamejsich asi TinyMCE.

Inak sa to riesi editovatelnym "divom" (na ktory pises) cez javascript samozrejme..


_________________
Desktop: iMac 21" CPU: i5 2.7GHz RAM: 4 GB DDR3 1333MHz GPU: AMD Radeon HD 6770M 512MB RAM HDD: 1TB 7200 rpm OS: Mac OS X Lion Desktop: CPU: AMD Phenom II x4 BE 955 3.2@3.6GHz 1.35@1.30V CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 880GM-UD2H RAM: 2x2 GB Kingston 1333MHz GPU: MSI HD 6850 Cyclone 1GB PSU: Seasonic S12II-620 620W HDD: Seagate Barracuda 7200.12 1TB Case: CoolerMaster Elite 333 LCD: 22" LG flatron W2261VP Keyboard: Microsoft Comfort Curve 2000 Mouse: Microsoft Wireless Mobile Mouse 4000 OS: Windows 8 Notebook: Macbook Pro 13" CPU: i5 2.4GHz RAM: 4 GB DDR3 1333MHz GPU: Intel HD Graphics 3000 384MB RAM HDD: 500GB 5400 rpm OS: Mac OS X Lion Tablet: iPad 2 64GB 3G Phone: HTC Desire S Phone: iPhone 8GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava

Nieco taketo? jHtmlArea. K tomu si stiahnes jQuery kniznicu a mas to bez programovania...


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Textové pole s možnosťou interaktívneho editovania textu

Registrovaný: 02.08.09
Prihlásený: 29.12.16
Príspevky: 301
Témy: 81 | 81
Bydlisko: Liptovský H...

Áno, presne toto. :-) Aj keď ja si najradšej všetko programujem sám, ale tento krát sa ponáhľam.


_________________
Keď niekoho baví snowboard, povie sa, že je snowboardista. Keď niekoho bavia autá, povie sa mu, že je motorista. Keď niekoho baví tvorenie hudby, povie sa mu, že je hudobník. Keď niekoho baví programovanie a IT, povie sa mu, že je závislák.
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Textové pole s možnosťou interaktívneho editovania textu

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 29 | 29
Bydlisko: Bratislava

Jedna poznámka bokom - prečo by si sa chcel učiť ASP? Je to rovnaké ako PHP a hlavne je to mŕtvy jazyk.
Ak sa ponáhľaš, tak použi TinyMCE alebo CKeditor. Ak sa neponáhľaš, aj tak použi jeden z tých editorov, je nezmysel robiť niečo sám - trvalo by ti to neskutočne dlho a nemal by si vychytané všetky muchy.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Textové pole s možnosťou interaktívneho editovania textu

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA

Tiež si radšej programujem všetko sám, ale tu som spravil výnimku. Použil som tinyMCE. Od vtedy naňho nadávam a štve ma, že som si to nenaprogramoval sám. Ale ako rýchle riešenie to je dobré. No keby som mal čas tak to spravím radšej podľa svojho a presne na mieru.


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Textové pole s možnosťou interaktívneho editovania textu

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 29 | 29
Bydlisko: Bratislava

Flety - môžem vedieť, prečo nadávaš na TinyMCE? Naozaj ma zaujíma, čo ťa na ňom štve. Ja som si tam aj dorábal pár vecí, v práci ho tiež používame (a upravujeme) a určite ma nikdy nenaštval tak, ako by to urobil vlastný (škaredý) kód :)


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Textové pole s možnosťou interaktívneho editovania textu

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24

mňa štval TinyMCE, keď som si doň robil plugin - ktorý sa mi nepodarilo dorobiť :lol: ale za vinu to dávam sebe, lebo v JS som total lama...

Tak pomimo sa naň chcem opýtať, je to licencia LGPL, ale ja som z toho magor. v skratke, môžem ho zdarma používať na ziskovej stránke? (edit textu usermi)


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Textové pole s možnosťou interaktívneho editovania textu

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA

shaggy, mal som problémy najmä s jazykom a aj teraz mi nejde dobre kódovanie. Ale najviac ma štve, že ten kód je riešený trocha divne. V HTML tam nie je nič, všetko sa vypisuje cez JS, alebo aspoň tak mi to pripadalo a celkovo mi ten kód pripadá riešený ako z '97eho. Viem si predstaviť oveľa lepšie riešenie celého editora. Teda aspoň pre moju situáciu a hlavne mám problém ak potrebujem niečo pridať pri inicializácií tak to občas nejde musím to vyriešiť nejako inak, tiež je problém pri AJAXe.


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Textové pole s možnosťou interaktívneho editovania textu

Registrovaný: 02.08.09
Prihlásený: 29.12.16
Príspevky: 301
Témy: 81 | 81
Bydlisko: Liptovský H...

No dobre. Uznávam, že na teraz by programovanie vlastného editora bolo aj keď nie nezvládnuteľné, ale určite tučné sústo. Tak som si stiahol CKEditor a adresár s ním mám v koreňovom adresári stránky
Kód:
http://localhost/stranka/ckeditor/

Neviem ale, ako mám dostať editor do stránky. Nie celú tú sample stránku, ktorá obsahuje ten editor, ale len editor samotný, čiže pole na zadávanie textu a tlačidlá.


_________________
Keď niekoho baví snowboard, povie sa, že je snowboardista. Keď niekoho bavia autá, povie sa mu, že je motorista. Keď niekoho baví tvorenie hudby, povie sa mu, že je hudobník. Keď niekoho baví programovanie a IT, povie sa mu, že je závislák.
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Textové pole s možnosťou interaktívneho editovania textu

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 29 | 29
Bydlisko: Bratislava

programmer - pozri si ten ukážkový dokument, čo je k tomu, alebo dokumentáciu na ich webe. Je to tam veľmi pekne popísané.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Textové pole s možnosťou interaktívneho editovania textu

Registrovaný: 02.08.09
Prihlásený: 29.12.16
Príspevky: 301
Témy: 81 | 81
Bydlisko: Liptovský H...

Tak už to mám, díky všetkým za rady. Ale návod som našiel inde.
http://www.elated.com/articles/adding-w ... your-site/
Nech už sa spravilo ako sa spravilo, ale konečne mám o problém menej :-)
Díky


_________________
Keď niekoho baví snowboard, povie sa, že je snowboardista. Keď niekoho bavia autá, povie sa mu, že je motorista. Keď niekoho baví tvorenie hudby, povie sa mu, že je hudobník. Keď niekoho baví programovanie a IT, povie sa mu, že je závislák.
 [ Príspevkov: 13 ] 


Textové pole s možnosťou interaktívneho editovania textu



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

textove pole

v JavaScript, VBScript, Ajax

5

378

20.06.2009 15:38

Snacker

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Textové pole

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

217

13.09.2012 15:16

janosihelsky

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

textove pole

v Redakčné systémy

4

550

04.01.2011 12:22

prohibit

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

textové pole vo flashi

v Ostatné

1

600

31.01.2007 7:17

suchy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pole, rozdelenie textu..

v PHP, ASP

8

432

30.01.2009 16:56

newboy1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vstupné pole pre zadávanie textu článkov v CMS

v Redakčné systémy

6

285

18.12.2011 21:39

blazej44800

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmena textu a zanechani pozice v textu

v PHP, ASP

4

348

01.08.2009 21:26

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

textove odkazy

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

388

24.05.2007 15:36

8andrej8

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Javascript a textové súbory

v JavaScript, VBScript, Ajax

8

595

06.01.2008 20:02

sento

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Program na textové efekty

v Video programy

0

74

30.11.2012 12:10

jozo135

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

textove alebo graficke menu?

v Webdesign

9

651

08.01.2009 18:55

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

router s moznostou zamknutia WAN

v Siete

7

134

21.04.2016 11:28

michalesku

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ADSL2+ Modem s možnosťou vypnutia WiFi®

v Siete

7

195

24.01.2013 23:13

molnart

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Performance PC s moznostou nizkej spotreby - HTPC

v PC zostavy

4

125

15.04.2014 15:41

danielson84

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Doména zadarmo s možnosťou editácie DNS záznamov

v Domény

1

293

20.05.2013 17:20

Black Scorpion

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

JS Popup okno s možnosťou pridávania do košíka

v JavaScript, VBScript, Ajax

3

204

23.06.2010 19:00

petanorech



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF