[ Príspevkov: 21 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 31.07.07
Prihlásený: 16.12.17
Príspevky: 317
Témy: 82 | 82
Bydlisko: Humenné
NapísalOffline : 05.03.2011 17:54 | Text a jeho vyber z db

Zaujimalo by aký spôsobom by sa dalo naprogramovať, že by som mal na stránke text a ak by nejaké slovo alebo slovné spojenie nachadzalo v databaze aby bol na neho. Vedel by mi niekto povedať ako by sa to dalo naprogramovať ? Postup, prípadne akú funkciu nato použiť :)


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Text a jeho vyber z db

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 05.03.2011 17:55 | Text a jeho vyber z db

však tak, ako si si to teraz napísal... spracuješ text, porovnáš s databázou a podľa toho upravíš text, aby sa vypísal ako ho chceš


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 31.07.07
Prihlásený: 16.12.17
Príspevky: 317
Témy: 82 | 82
Bydlisko: Humenné
Napísal autor témyOffline : 05.03.2011 18:02 | Text a jeho vyber z db

walther píše:
však tak, ako si si to teraz napísal... spracuješ text, porovnáš s databázou a podľa toho upravíš text, aby sa vypísal ako ho chceš

No ale to spracovanie neviem ako :D lebo porovnať ho s databazou nie je problém, ale tak ked mam nejaký dlhý text a iba určité slová sú v db tak ako to urobím vôbec neviem


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Text a jeho vyber z db

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 05.03.2011 18:20 | Text a jeho vyber z db

čo tak pozrieť dokumentáciu php ohľadom práce s textom? :) tých "funkcií" treba použiť viac. v dokumentácii si už musíš ty pozrieť, čo vlastne potrebuješ a ako si to predstavuješ


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 31.07.07
Prihlásený: 16.12.17
Príspevky: 317
Témy: 82 | 82
Bydlisko: Humenné
Napísal autor témyOffline : 05.03.2011 18:52 | Text a jeho vyber z db

walther píše:
čo tak pozrieť dokumentáciu php ohľadom práce s textom? :) tých "funkcií" treba použiť viac. v dokumentácii si už musíš ty pozrieť, čo vlastne potrebuješ a ako si to predstavuješ

Ako v pohode by som to vedel urobiť ak by tam bolo iba jedno slovo ale ked tam bude nejaký dlhý text a z toho celé textu ako to rozdeliť alebo ako urobiť no pokúsim sa ale neviem, či sa mi to podarí.

// pridané po 3 minútach od posledného príspevku

No skúsil som toto iba tak a funguje pekné vypiše ten text meno a priezvisko v odkaze to lenže pri väčšom texte kde budú medzery, pomlčky a iné znaky to je zložitejšie.

echo(str_replace("Meno a priezvisko","<a href=odkaz.php>Meno a priezvisko</a>","Meno a priezvisko"));


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Text a jeho vyber z db

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 05.03.2011 18:55 | Text a jeho vyber z db

samozrejme, tam treba pracovať s poliami, premennými atď...

Citácia:
kde budú medzery, pomlčky a iné znaky to je zložitejšie.

pochopiteľne :)


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 31.07.07
Prihlásený: 16.12.17
Príspevky: 317
Témy: 82 | 82
Bydlisko: Humenné
Napísal autor témyOffline : 05.03.2011 19:04 | Text a jeho vyber z db

Tak som sa trochu posunul len teraz to vypisuje dosť hlupo lebo to vypisuje po 100-krát
Kód:
<?php

if($_POST["send"]){
   $connect = mysql_connect("localhost","root","heslo");
   $db = mysql_select_db("databaza");
   $sql=mysql_query("SELECT * FROM herci") or die(mysql_error());
   while($row=mysql_fetch_array($sql)){
   echo(str_replace("$row[meno]","<a href=info.php?id=$row[id]>$row[meno]</a>","$_POST[text]"));
   }
}

?>
<form action="pokus.php" method="post">
<input type="text" name="text" value="">
<input type="submit" name="send" value="send">
</form>

// pridané po 50 sekundách od posledného príspevku

Ale tak trochu to už funguje len to ešte nie je ono :D

// Kod patri do code! Ďuri


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Text a jeho vyber z db

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 05.03.2011 19:08 | Text a jeho vyber z db

ešte párkrát sa posnažíš a možno trafíš ;) akurát kód patrí do CODE


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 31.07.07
Prihlásený: 16.12.17
Príspevky: 317
Témy: 82 | 82
Bydlisko: Humenné
Napísal autor témyOffline : 06.03.2011 16:12 | Text a jeho vyber z db

walther píše:
ešte párkrát sa posnažíš a možno trafíš ;) akurát kód patrí do CODE

Nejde mi to teraz opraviť :D Ono mi to už funguje len mi to veľakrát vypisuje :D Som si ani nemyslel, že to bude také ľahké keď sa trochu posnažím :D Len už urobiť to aby to nevypisovalo 100-krát rozmýšľam, že to skúsim cez for len som zvedavý či to pôjde lebo neviem akú tam dam podmienku :roll:

// pridané po 10 minútach od posledného príspevku

Ono je to dosť zložité :( lebo skript vypíše to čo užívateľ zadal v $_POST[text] a potom vypisuje ten text čo zadal uživateľ vo formulári toľkokrát koľko je stlpcov v danej tabuľke

// pridané po 1 minúte od posledného príspevku

napríklad som zadal meno a priezvisko tak mi 100-krát vypiše meno a priezvisko a na to ide kde je v tabuľke zadane meno a priezvisko mi hodí odkaz a ja potrebujem aby mi to vypisalo len 1-krát fakt mi pomôžte ako nato :D

// pridané po 3 minútach od posledného príspevku

Došiel som nato prečo mi to tak vypisuje lebo to echo je v cyklu lenže neviem ako to inak urobiť :(

// pridané po 14 hodinách 26 minútach od posledného príspevku

Skúšal som už aj takýto zápis a nefunguje to vypiše mi iba to čo bolo zadané v $_POST["text"]
Kód:
<?php

if($_POST["send"]){
   $connect = mysql_connect("localhost","root","heslo");
   $db = mysql_select_db("databaza");
   $sql=mysql_query("SELECT * FROM herci") or die(mysql_error());
   while($row=mysql_fetch_array($sql)){
   $str=str_replace("$row[meno]","<a href=info.php?id=$row[id]>$row[meno]</a>","$_POST[text]");
   }
   echo $str;
}

?>
<form action="pokus.php" method="post">
<input type="text" name="text" value="">
<input type="submit" name="send" value="send">
</form>


// pridané po 6 hodinách 18 minútach od posledného príspevku

Skúsil som to zapisať aj do poľa no výsledok sa ďalej nepohol.
Kód:
$name=$row["name"];
$id=$row["id"];
$arr=array($name);   
$arra=array("<a href=info.php?id=$id>$name</a>"); 
print_r(str_replace("$arr[0]","$arra[0]","$text"));


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Text a jeho vyber z db

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 06.03.2011 16:19 | Text a jeho vyber z db

1.) prečo print_r?
2.) pozri toto http://php.net/manual/en/function.str-replace.php


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 31.07.07
Prihlásený: 16.12.17
Príspevky: 317
Témy: 82 | 82
Bydlisko: Humenné
Napísal autor témyOffline : 06.03.2011 16:29 | Text a jeho vyber z db

walther píše:
1.) prečo print_r?
2.) pozri toto http://php.net/manual/en/function.str-replace.php

No skúsil som tam dať aj echo ale bez rozdielu. Pozrel som si to str_replace, ale nič nové ma nenapadlo čo by som mohol mať zlé alebo ako by to malo byť


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Text a jeho vyber z db

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 06.03.2011 16:44 | Text a jeho vyber z db

daj sem celý nový kód, nielen časť


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 31.07.07
Prihlásený: 16.12.17
Príspevky: 317
Témy: 82 | 82
Bydlisko: Humenné
Napísal autor témyOffline : 06.03.2011 16:51 | Text a jeho vyber z db

walther píše:
daj sem celý nový kód, nielen časť

Kód:
<?php

if($_POST["send"]){
   $connect = mysql_connect("localhost","root","heslo");
   $db = mysql_select_db("db");
   $sql=mysql_query("SELECT * FROM herci") or die(mysql_error());
   $text = $_POST["text"];
   while($row=mysql_fetch_array($sql)){
      $name=$row["name"];
      $id=$row["id"];
      $arr=array($name);
      $arra=array("<a href=info.php?id=$id>$name</a>"); 
      echo(str_replace("$arr[0]","$arra[0]","$text"));
   }

}
?>

Výsledok je taký istý ako stále vypiše všetko po 100-krát a tam kde je to meno také aké je v db tak da na neho odkaz a naopak, keď som dal echo za ten cyklus tak mi to vypiše iba jeden krát ale bez odkazu


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Text a jeho vyber z db

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 06.03.2011 17:08 | Text a jeho vyber z db

panenka, ty si vôbec nečítal čo som ti písal...

neechuj to v cykle, ale použi na otestovanie funkčnosti dve polia - prvé kde budú výsledky z DB a druhé, kde budú ekvivalenty, za čo to nahradiť. a to použi pri funkcii str_replace, ale už MIMO cyklu. v tom linku čo som ti dal to máš presne ukázané, dúfal som, že si to spojíš dokopy...


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 31.07.07
Prihlásený: 16.12.17
Príspevky: 317
Témy: 82 | 82
Bydlisko: Humenné
Napísal autor témyOffline : 06.03.2011 17:22 | Text a jeho vyber z db

walther píše:
panenka, ty si vôbec nečítal čo som ti písal...

neechuj to v cykle, ale použi na otestovanie funkčnosti dve polia - prvé kde budú výsledky z DB a druhé, kde budú ekvivalenty, za čo to nahradiť. a to použi pri funkcii str_replace, ale už MIMO cyklu. v tom linku čo som ti dal to máš presne ukázané, dúfal som, že si to spojíš dokopy...

Ale veď tam sú dva polia :D $arr=array($name); $arra=array("<a href=info.php?id=$id>$name</a>"); Prvé pole sú výsledky z db :roll: a druhé je to čím sa to ma nahradiť a potom je tam str_replace funkcia a ked to dam mimo toho cyklu tak mi to iba raz obyčajne vypiše :oops:


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Text a jeho vyber z db

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 06.03.2011 17:25 | Text a jeho vyber z db

dva polia.... ah..
tie polia máš najskôr naplniť tými hodnotami, lebo inak to nemá zmysel. to napĺňanie rob v cykle, spracovanie textu už mimo cyklu. vieš si predstaviť, čo by to robilo keby si mal dlhokánsky text a v datábaze 10 000 údajov?


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Text a jeho vyber z db

Registrovaný: 20.10.08
Prihlásený: 18.01.14
Príspevky: 2626
Témy: 31 | 31
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 06.03.2011 17:35 | Text a jeho vyber z db

v prvom rade sa treba naucit ako funguju polia v PHP, lebo v cykle while pri kazdej iteracii prepisujes pole novou hodnotou..

Ak chces v cykle naplnat pole musis to robit takto:

Kód:
while( podmienka )
{
 pole[] = 'nieco'; //hranate zatvorky si vsimni
}


_________________
Desktop: iMac 21" CPU: i5 2.7GHz RAM: 4 GB DDR3 1333MHz GPU: AMD Radeon HD 6770M 512MB RAM HDD: 1TB 7200 rpm OS: Mac OS X Lion Desktop: CPU: AMD Phenom II x4 BE 955 3.2@3.6GHz 1.35@1.30V CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 880GM-UD2H RAM: 2x2 GB Kingston 1333MHz GPU: MSI HD 6850 Cyclone 1GB PSU: Seasonic S12II-620 620W HDD: Seagate Barracuda 7200.12 1TB Case: CoolerMaster Elite 333 LCD: 22" LG flatron W2261VP Keyboard: Microsoft Comfort Curve 2000 Mouse: Microsoft Wireless Mobile Mouse 4000 OS: Windows 8 Notebook: Macbook Pro 13" CPU: i5 2.4GHz RAM: 4 GB DDR3 1333MHz GPU: Intel HD Graphics 3000 384MB RAM HDD: 500GB 5400 rpm OS: Mac OS X Lion Tablet: iPad 2 64GB 3G Phone: HTC Desire S Phone: iPhone 8GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 31.07.07
Prihlásený: 16.12.17
Príspevky: 317
Témy: 82 | 82
Bydlisko: Humenné
Napísal autor témyOffline : 06.03.2011 17:37 | Text a jeho vyber z db

walther píše:
dva polia.... ah..
tie polia máš najskôr naplniť tými hodnotami, lebo inak to nemá zmysel. to napĺňanie rob v cykle, spracovanie textu už mimo cyklu. vieš si predstaviť, čo by to robilo keby si mal dlhokánsky text a v datábaze 10 000 údajov?

hej napísalo by mi 10 000 krát :D od včera večera sa s tým seriem a nijak raz nefunguje myslíš naplniť údaje takýmto spôsobom array($row["id"],$row["name"]); ? Ak áno tak ti môžem povedať, že som to skúšal a nefunguje to :? iba žeby som zase urobil niekde chybu.

Kód:
$arr=array($row["id"],$row["name"]);
$arra=array("<a href=info.php?id=$id>$name</a>");
}
$str = str_replace($arr[1],"$arra[0]","$text");
echo $str;


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Text a jeho vyber z db

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 06.03.2011 17:56 | Text a jeho vyber z db

kukni si čo ti napísal tommy :)

a potom:
Kód:
$str = str_replace($arr,$arra,"$text");


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 31.07.07
Prihlásený: 16.12.17
Príspevky: 317
Témy: 82 | 82
Bydlisko: Humenné
Napísal autor témyOffline : 07.03.2011 15:50 | Text a jeho vyber z db

Aj tak mi to nefunguje neviem, či som to urobil zlé no mám to takto:
Kód:
$arr[$id]= "$id";      
$arr[$name]= "$name";

Neviem, či som totálne blbý, alebo to mám dobre a aj tak to nefunguje

// pridané po 20 hodinách 43 minútach od posledného príspevku

aspoň mi napište, či som to dobre napísal :D :oops:


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 31.07.07
Prihlásený: 16.12.17
Príspevky: 317
Témy: 82 | 82
Bydlisko: Humenné
Napísal autor témyOffline : 17.03.2011 10:50 | Text a jeho vyber z db

Ja sa s tým ešte doteraz seriem :D teraz som urobil taký kód ale aj tak to nefunguje

Kód:
<?php
$connect = mysql_connect("localhost","root","heslo");
$db = mysql_select_db("db");

$sql=mysql_query("SELECT id,meno FROM herci") or die(mysql_error());
while($row=mysql_fetch_array($sql)){
$id = $row["id"];
$name = $row["meno"];
$vyrazy = array($id => array($name));
}

$pole = array();
$sql=mysql_query("SELECT obsadenie FROM filmy WHERE id=1") or die(mysql_error());
$row=mysql_fetch_array($sql);
$search = $row["obsadenie"];

foreach($vyrazy as $key => $item) {
foreach($item as $value) {
if(stripos($value,$search)!==false) {
$pole[] = '<a href="info.php?id='.$key.'">'.$value.'</a><br>';
}
}
}

if(!empty($pole)) {
echo '<p>Pocet vysledkov: '.count($pole).'</p>';
foreach($pole as $item) {
echo $item;
}
} else {
echo 'Neboli najdene ziadne zhody!';
}
?>


// pridané po 17 hodinách 10 minútach od posledného príspevku

Trochu som sa pohol, ale nefunguje mi to stále ako chcem :D vypisalo všetko z tabuľky herci a pri tom hercovi, čo je v databaze mi dalo odkaz

Kód:
<?php
$connect = mysql_connect("localhost","root","heslo");
$db = mysql_select_db("db");

$sql=mysql_query("SELECT id,meno FROM herci") or die(mysql_error());
$vyrazy = array();
while($row=mysql_fetch_array($sql)){
$vyrazy[$row["id"]] = $row["meno"];
}
}

$pole = array();
$sql=mysql_query("SELECT obsadenie FROM filmy WHERE id=1") or die(mysql_error());
$row=mysql_fetch_array($sql);
$search = $row["obsadenie"];

foreach($vyrazy as $key => $item) {
if(stripos($item,$search)!==false) {
$pole[] = '<a href="info.php?id='.$key.'">'.$item.'</a><br>';
}
}

if(!empty($pole)) {
echo '<p>Pocet vysledkov: '.count($pole).'</p>';
foreach($pole as $item) {
echo $item;
}
} else {
echo 'Neboli najdene ziadne zhody!';
}
?>


 [ Príspevkov: 21 ] 


Text a jeho vyber z db



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

GTS250 jeho chladenie.

v Chladiče a všetky druhy chladenia

14

154

29.06.2013 10:31

brmbo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

msconfig - jeho vypnutie

v Operačné systémy Microsoft

7

594

11.01.2008 18:38

dsljohn

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Výber netbooku (výber z 2-och)

v Notebooky a netbooky

11

372

21.07.2014 11:38

nescafe

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zdroj a jeho spotreba ??

v PC skrinky a zdroje

5

1226

03.04.2008 17:59

slajfo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

HAMACHI a jeho ovladanie

v Sieťové a internetové programy

4

651

11.06.2006 21:26

gen1us

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

excel a jeho funkcie

v Databázy

3

187

30.03.2016 8:51

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

excel a jeho funkcie

v Kôš

1

45

24.08.2016 10:16

michalesku

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Luks a jeho ožranie.

v Krčma

5

461

21.02.2010 23:14

Luks

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php a jeho nastavenie

v PHP, ASP

4

447

24.04.2007 20:22

mokus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Lenovo a jeho upgrade

v Notebooky a netbooky

4

225

11.08.2010 23:19

Martinicoss

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MSI a jeho CoreCell

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v AMD čipové sady

35

3607

17.08.2006 9:33

p55p

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

input a jeho historia

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

237

31.08.2010 23:19

sedlák

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

aDSL a jeho zdieľanie

v Siete

8

173

19.10.2012 19:17

Enriko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zoznam a jeho smerník

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

1

136

02.11.2012 8:19

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zdroj a jeho vykon?

v PC skrinky a zdroje

3

619

07.10.2006 10:24

Spirit

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Windows 7 a jeho update

v Operačné systémy Microsoft

1

230

20.09.2011 16:57

majky358



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF