Clovek nemusi sledovat vobec problematiku, ja ju nesledujem a viem ze NMT je zrusene uz niekolko rokov. Mozno este nejaka krajina na svete je kde to pouzivaju, ale silne pochybjem, naco... 0901 je predvolba, neznamena ze je to iny typ siete, mam virtualne cislo ktore ma tiez taku predvolbu a urcite nie som na NMT ani to cislo tam urcite nie je. NMT je stara technologia a uz je davno vsade vypnuta, nikto nema dovod v dnesnej dobe technologii vyuzivat nieco take (mozno maximalne tak severna korea

). Pricom ak si precitas/te tlacovu spravu uradu, tak tuto frekvenciu uz operator pridelenu nema, na nej bolo NMT prevadzkovane, ked ale doslo k zruseniu NMT v roku (vygugli si), tak bola pouzivana na nejaku sluzbu Rychly internet ci take cosi, cize uz vtedy NMT nemohlo byt funkcne, kedze frekvenciu vyuzivali na cosi uplne ine (bavime sa o Slovensku samozrejme, v inych statoch moze byt ta frekvencia pouzivana podobne, alebo ju nikto nevyuziva).
Ako priklad mozem spomenut VKV, to sa uz tiez ak sa nemylim nepouziva na radia, radia uz idu len cez FM resp. ine digitalne technologie. Tak ako skoncilo VKV, tak skoncilo aj NMT, sice trochu nepresny priklad, ale dalo by sa to k tomu porovnat. Ak by to na nieco bolo, tak nepotrebujeme GHz pasma a stale ideme na 450MHz ako tomu bolo pri NMT u nas na Slonvensku (v inych statoch to mohlo byt aj na 900MHz, to bola druha norma)