[ Príspevkov: 5 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
taky dajaky box

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
NapísalOffline : 19.10.2008 17:51 | taky dajaky box

zoberme to tak ze mame premenne:

$hrac1
$defense
$attack
$status
$health

avšak je to uložené v tabulke users...kde je nick, password, ip a id usera samozrejme. po prihlaseni mu vypise jeho hraca teda tie premenne vyssie uvedene. ale ja riesim to aby si mohol odlozit toho hráča do boxu...teda tak ze sa zachovaju jeho hodnoty s tych vyssie uvedenych premennych. a potom sa bude zas dat vytiahnut...ale ja neviem ako na to proste. rozmyslal som ze by som si spravil tabulku hraci s id a tak ale ked uz pri registracii zapisujem do tych premennych ktore su ulozene v tabulke users:( neviem proste ako na to. aby si mohol toho hraca vybrat ale zas tam vlozit...napr takto by to islo s dvoma. a potom podmienka ze ak mame iba jedneho pri sebe nemozme ho davat do boxu lebo by sme nemali nic a proti tomu sa chcem chranit.

asi zmatene ale fakt neviem ako na to:(


Offline

Užívateľ
Užívateľ
taky dajaky box

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 20.10.2008 12:17 | taky dajaky box

Absolútne som nepochopil o čo ti ide. Veď si to ukladaj do tej spomínanej tabuľky a ošetruj to pomocou jednoduchých php podmienok a výbor z databázy.


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
taky dajaky box

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 20.10.2008 14:02 | taky dajaky box

tiez som nepochopil... vysvetli lepsie.. a co ak som chapal dobre, tak si vytvor dalsiu tabulku a tam do ukladaj..

a definuj "box"


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
taky dajaky box

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
Napísal autor témyOffline : 20.10.2008 17:08 | taky dajaky box

Ok mate pravdu zle som to vysvetlil. Teda este ale uplne polopate...

mam tabulku Users ktora vyzera asi nejak takto:

Kód:
Table users:

id (int)
Hrac  Varchar(200)
Hracimg Varchar(200)
Defense  Varchar(200)
AttackPower Varchar(200)
Status Varchar(200)
Health Varchar(200)
NowHealth Varchar(200)
Hrac2  Varchar(200)
Hracimg2 Varchar(200)
Defense2  Varchar(200)
AttackPower2 Varchar(200)
Status2 Varchar(200)
Health2 Varchar(200)
NowHealth2 Varchar(200)


Hodnoty sú v tabulke napísane dva krát preto lebo napr. môže mať user u seba iba 2 bojovníkov alebo jak to nazvať.

No a kde je problem?

pri registracii do tych premennych zapisujem predom definované informácie, podla toho čo si user vyberie zo selectu...môže to vyzerať takto:

Kód:
if($_POST['yourpok'] == "Hrac"){      //ak zo selectu vybral bojovnika1
$hrac = "fabrizio"; //priklad nazvu :D
$defense = "22";
$attackpower = "30";
$Status = "Normal";
$Health = "33";
$NowHealth = "33";

a pre bojovnika2:

if($_POST['yourpok'] == "Hrac2"){      //ak zo selectu vybral bojovnika2
$hrac = "Garcio"; //priklad nazvu :D
$defense = "25";
$attackpower = "20";
$Status = "Normal";
$Health = "34";
$NowHealth = "34";


Pýtate sa možno načo su premenné Health a NowHealth ako na dva krát. to preto lebo Nowhealth zaistuje informaciu o sucasnom stave zdravia. A Health o celkovom, kolko má teda zobrazuje sa to takto:

echo $_SESSION['NowHealth']"/"$_SESSION['Health'];

Lomítko je tam na to aby ukazovalo ze teraz máte napr 27 zivota s vašeho celkového života ktorý najviac mozete mat 27/50

To som len tak zbežne popísal čo a jak, ale nebojte sa verný čitatelia už sa dostávám k rozuzleniu tohto zmeteného neefektívneho príbehu.

Takže BOX je úložisko, každý hrač ma svoj. Môže do neho vložiť bojovníka v prípade ze jeho team je už plný, pričom jeho team môže mať tak 6 miest. A zase ho pochopiteľne vybrať, s tým že sa zachovajú pôvodné štatistiky jak ho tam vložil...teda tie premenné čo som už spomínal. Ale ja riešim to že vlastne do tej mojej Users tabulky začínam tlačiť pomaly všetko...čo je bohužial chyba preto sa vám zdá že je to akési celé zmatené.

A prečo to robím? no spočiatku som plánoval spraviť ešte jednu tabulku...tabulku "bojovnici" trebars. ale zase som nevedel ako to celé potom vyriešiť...celý základ teda zatiaľ registrácia kde sa odohráva to čo tu spomínam, prihlásenie a index kde môže user nahliadnuť do profilu svojho ktorý mu všetko ukáže....

lenže u tej tabulky bojovnici som nevedel ako postupovat konkretne...
Chcel som asi niečo takéto:

Kód:
id (int11) auto increement, primary key
Fabrizio (Varchar 200)
Garcio (Varchar 200)
...


ale potom by som musel prerobiť celý systém registrácie ktorý funguje na tom ako píšem vyššie, nie s priamimi menami ale len s premennými neurčitými...teda ked napr. v hre ziskam noveho bojovnika jednoducho mu do databaze do premennej Bojovnik5 trebars zapíšem jeho meno a príslušné hodnoty s ktorými ho získal že. ale začalo sa to komplikovať u toho boxu ktorý je žial nevyhnutný..

napadlo ma pri registrácii ukladat s bojovnikmi aj specialnu premennu ktora ak je 0 tak je v boxe, ak 1 tak je v teame. Tiež sa to musí kontrolovať ak je team plný tak to ide do boxu...ak je box plný tak ma hráč smolu :D

box môže byť stavaný na 50bojovnikov priklad.
Ale u tej tabulky bojovnici neviem to ako to prepojiť s tabulkou users. lebo id bojovnika sa musí stožnovat s id trenéra keby som to chcel riešiť pomocou tej tabulky bojovnikov tak by som musel nejak vymysliet ako to spraviť...neni mi jasné jak ked mam dve na seba nijako nenaviazené tabulky by to fungovalo...proste neviem si ten system predstavit tak prosím aby mi to niekto vysvetlil.

spočiatku som myslel že by som do boxu dal asi 100 riadkov o mene, a statistikach co su tie premenne status, defense atd ku každému zvlášť, v prípade toho že by boli prázdne tak nikoho nemá proste.
a potom by som keby si niekto chcel s teamu niekoho vložiť do boxu by som obsah jednej s tých 6 premenných čo su bojovnici v teame ktorych ma hrac u seba pretransformoval do tých v boxe. a pri vytiahnuti zas transformoval spat....ale toto by bolo zas dost komplikovane. jedine cim to riesit ma napadol cyklus Foreach


tak je to síce dlhsie, ale ked ma nechape inak sa to neda....pravdaze to nie je vasa vina vina je u mna ze som to zle vysvetlil. ale ak to chcete podrobne musite nejaku tu 5 stranovu knizku zniest :lol:


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 20.10.2008 17:26 | taky dajaky box

pána beka :D
keď tú hru dokočíš pošli link :D
z tohoto opisu vznokol "bordel" lebo hráč dvaja bojovníci ... zdravie ... tréner .. box .. team :D :D

podľa mňa máš zlú štruktúru databázy ... určite by som to robil inak :D
napr .. mal by som tabulku napr. users kde by boli informácie o uživateľovi (a bola by tam polôžka ID), následne by som mal tabulku napr. fighters kde by boli polôžky ID_user, ID_status
podla toho by som vedel ktorému hráčovi patria, a status by mohol vyjadrovať team alebo box alebo ja neviem čo :D ... keby som to chcel pochopiť musel by som preštudovať priebeh hry od základu :D


 [ Príspevkov: 5 ] 


taky dajaky box



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

I/P: Icy Box IB-390StUS-B externý box pre HDD

v Predám

1

101

26.04.2017 22:34

zachariasko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

AMD PHENOM II X6 1055T BOX vs X4 970 BOX BE

v Procesory

4

491

17.11.2010 14:36

killer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Taky chatik

v Redakčné systémy

6

975

09.01.2008 23:51

SonnY

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

box na CD ROM Box

v Ostatné zariadenia

6

1207

28.11.2006 19:28

lo_lo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Internet ako taký

v Články

0

905

19.10.2007 22:22

Qpkqkma

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Iba Taky navrh...

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Správy pre vedenie fóra

53

4337

18.04.2008 15:07

Numline1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Taky zvláštny vetrak ... ?

v Chladiče a všetky druhy chladenia

16

1218

31.03.2007 23:33

sumo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Taký... normálny mobil

v Mobilné zariadenia

17

415

06.01.2012 7:25

Mego

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mám taký malý problém

v Sieťové a internetové programy

2

567

21.01.2006 8:23

mokus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Existuje ešte taký program...?

v Ostatné programy

6

461

06.01.2011 22:41

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

kolko by stal taky web?

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Ostatné

47

2369

17.12.2007 6:43

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Žeby bol NOD32 taký zlý???

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2, 3, 4 ]

v Antivíry a antispywary

100

5528

16.08.2009 13:23

ac.milan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Myš stále svítí+usb periferie taky

v Externé zariadenia

6

590

05.01.2008 20:22

patqo_he

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

taky rychla pomoc.......... externa DVD-ROM.

v Optické zariadenia

2

328

09.11.2010 20:49

satanik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mám taky špecifický problém s PC

v Ostatné

13

420

03.07.2008 3:29

Roberbo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako je možné spraviť taký web

v Ostatné

4

156

24.08.2014 21:18

davider137



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF