[ Príspevkov: 12 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 15.01.09
Prihlásený: 22.03.10
Príspevky: 24
Témy: 5 | 5

chcel by som poprosit, neviem si rady, a vobec netusim co je zle, este kedysi daaaaaaaavno som si vytvoril PHP stranku a som sa rozhodol ju oprasit, lenze si uz pametam tak 20% zo scriptovania jak som vedel pred x rokmi a aj vtedy som toho moc nevedel :-D, mno a ted som si stiahol s DVDcka tu stranku a pokusam sa ju rozbehnut s mensim faceliftom, no ani netusim ako mam rozbehnut nasledujuci script a co je vnom zle, mohol by mi tu prosim niekto poradit, lebo ja vtom chybu nejako neviem nejst
Kód:
<?
 echo("<table width='500' cellspacing='5' cellpadding='0' align='center'>\n");
 $handle=opendir("ponuka");
 while (false!==($file = readdir($handle)))
 {
  if ($file != "." && $file != ".." && $file != "images")
  {
   // $file - meno suboru, $artikel - obsah suboru
   $artikel=file("ponuka/".$file);
   
   for ($i=0; $i<count($artikel); $i++)
   {
    $artikel[$i]=rtrim($artikel[$i]);
   }
   
   echo("<tr>\n");
   echo("<td align='left' valign='top' width='160'>");
   echo("<img src='ponuka/images/$artikel[1].jpg' alt='' border='0' width='160' class='thumbnail'>");
   echo("</td>\n");
   echo("<td align='left' valign='top'>");
   echo("<span class='itemcap'>$artikel[0]</span><br>\n");
   echo($artikel[2]);
   echo(" [<a href='showbid.php?id=$file' class='viac'>bližšie informácie</a>]<br><br>\n");
   echo("<b>Cena:</b> $artikel[3]<br>\n");
   echo("</td>\n</tr>\n");
   echo("<tr><td height='20'></td><td></td></tr>");   // oddelovac
   
  }
 }
 closedir($handle);
 echo("</table>\n");
?>


prepacte ze otravujem ale uz mam s toho hlavu jak melon, malo bby to vytiahnut text s TXT suboru v adresari "ponuka" a ktomu pridelit obrazky umiestnene v "ponuka/images"

este raz dakujem za akukolvek pomoc


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96

no minimálne to že musia byť dve == pri podmienke teda

Kód:
$file !== "." && $file !== ".." && $file !== "images")


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 15.01.09
Prihlásený: 22.03.10
Príspevky: 24
Témy: 5 | 5
Napísal autor témyOffline : 26.02.2009 21:30 | [VYRIESENE] stary script (asi :( ) ako ma vyzerat v php5?

tak tato uprava to nerozchodila :(


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96

teraz skús:
z tohto:
while (false!==($file = readdir($handle)))

urobiť toto:

while ($file = readdir($handle))

a nakoniec ma zaujíma či máš urobený adresár "ponuka"


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 15.01.09
Prihlásený: 22.03.10
Príspevky: 24
Témy: 5 | 5
Napísal autor témyOffline : 26.02.2009 21:39 | [VYRIESENE] stary script (asi :( ) ako ma vyzerat v php5?

adresar ponuka je a aj su vnom subori spravne (pred 3-4rokmi to fungovalo, koplet cele som si to ftpcka skopcil na dvd a ted mi to nejde, typujem problem s prechodom na php5 ale netusim aky)

pre istotu dam celi script, ci vnom nieje niekde chyba

Kód:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<html>
<head>
 <meta http-equiv=Content-Type content="text/html; charset=windows-1250">

<style type="text/css">
 @import url("style.css");
</style>
</head>

<body leftmargin="0" topmargin="0" marginwidth="0" marginheight="0">
 <br>
 <span class="sekcianadpis">Aktuálna ponuka</span><br>
 <hr class="news">
<?
 echo("<table width='500' cellspacing='5' cellpadding='0' align='center'>\n");
 $handle=opendir("ponuka");
 while ($file = readdir($handle))
 {
  if ($file !== "." && $file !== ".." && $file !== "images")
  {
   // $file - meno suboru, $artikel - obsah suboru
   $artikel=file("ponuka/".$file);
   
   for ($i=0; $i<count($artikel); $i++)
   {
    $artikel[$i]=rtrim($artikel[$i]);
   }
   
   echo("<tr>\n");
   echo("<td align='left' valign='top' width='160'>");
   echo("<img src='ponuka/images/$artikel[1].jpg' alt='' border='0' width='160' class='thumbnail'>");
   echo("</td>\n");
   echo("<td align='left' valign='top'>");
   echo("<span class='itemcap'>$artikel[0]</span><br>\n");
   echo($artikel[2]);
   echo(" [<a href='showbid.php?id=$file' class='viac'>bližšie informácie</a>]<br><br>\n");
   echo("<b>Cena:</b> $artikel[3]<br>\n");
   echo("</td>\n</tr>\n");
   echo("<tr><td height='20'></td><td></td></tr>");   // oddelovac
   
  }
 }
 closedir($handle);
 echo("</table>\n");
?>
</body>
</html>


Offline

Správca fóra
Správca fóra
[VYRIESENE] stary script (asi :( ) ako ma vyzerat v php5?

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32

nenapisal si, ze v com je konkretne problem, "nejde to" je fakt super popis... skript ako taky som nekukal, ale kedze hovoris, ze pred par rokmi to slo, tak problem bude mozno v tom, ze pouzivas <? (short_tags) - kedysi to bolo default zapnute, ale po novom tomu tak uz nie je... skus pouzit <?php a mozno to pomoze...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 15.01.09
Prihlásený: 22.03.10
Príspevky: 24
Témy: 5 | 5
Napísal autor témyOffline : 26.02.2009 21:53 | [VYRIESENE] stary script (asi :( ) ako ma vyzerat v php5?

mno akurat som asi omylom prisiel na to ze mi to asi len nefungovalo na virtualnom serveri (pre neviem aky dvovod) pretoze teraz sa mi to rozbehlo ale ked som to skusal znova tak to znova vypisuje len script miesto toho aby ho rozbehlo, hodim to v pondelok na ftp a uvidim

ale dakujem aj tak za pomoc, este teda neviem vcm je chyba, ale dufam len ze v tom virtual serveri


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96

stenley píše:
nenapisal si, ze v com je konkretne problem, "nejde to" je fakt super popis... skript ako taky som nekukal, ale kedze hovoris, ze pred par rokmi to slo, tak problem bude mozno v tom, ze pouzivas <? (short_tags) - kedysi to bolo default zapnute, ale po novom tomu tak uz nie je... skus pouzit <?php a mozno to pomoze...


to ma ani nenapadlo ... aspoň sa poučím do budúcna .. dikes stenley :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 15.01.09
Prihlásený: 22.03.10
Príspevky: 24
Témy: 5 | 5
Napísal autor témyOffline : 17.03.2009 17:11 | [VYRIESENE] stary script (asi :( ) ako ma vyzerat v php5?

no ani priamo na serveri to nefunguje :loony:
a vyzera to asi takto:
[VYRIESENE] stary script (asi :( ) ako ma vyzerat v php5?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
[VYRIESENE] stary script (asi :( ) ako ma vyzerat v php5?

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA

aký máš hosting?


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Správca fóra
Správca fóra
[VYRIESENE] stary script (asi :( ) ako ma vyzerat v php5?

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32

pricina je na 100% vo vypnutom short_tags! pouzivaj <?php namiesto <?


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 15.01.09
Prihlásený: 22.03.10
Príspevky: 24
Témy: 5 | 5

dakujem pekne, uz to bežíí
fakt to bolo len v tom php, len som ho musel dat este aj na konec scriptu :-D som bol trochu unahleny a nepozorny


 [ Príspevkov: 12 ] 


[VYRIESENE] stary script (asi :( ) ako ma vyzerat v php5?



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] Kurzy NBS -script (help)

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

52

4359

24.03.2009 19:36

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako mal vyzerat Fallout3

v Počítačové hry

10

566

07.05.2007 23:11

Poki

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako má vyzerať podpis ?

v Krčma

14

1167

02.04.2011 15:39

OmeGa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako bude vyzerať nové sídlo Apple?

v Novinky

28

1227

15.10.2013 18:27

brmbo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Stretavka , navrh ako by mohol vyzerat nadpis!

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Vzdelanie, štúdium, škola

47

2034

06.06.2008 20:01

don jebot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Asi som už starý

v Kôš

2

83

06.09.2016 14:36

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

stary modem asi odchadza takze novy (Microcom AD 2622)

v Siete

0

254

17.07.2008 10:04

Didaktik_Si

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako sa vola tento mod? //vyriesene - Separate Announcements.

v Redakčné systémy

1

316

08.01.2007 18:22

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako najviac skrátit script

v JavaScript, VBScript, Ajax

5

361

06.07.2009 11:34

Wicky

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako sa vola tento script

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

277

07.02.2010 13:37

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako stíšiť starý desktop?

v Ostatné

2

399

09.06.2009 12:05

mikis7

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

stary laptop ako monitor

v Ostatné

2

120

05.07.2016 15:41

Sapper

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Stary router ako wifi repeater

v Siete

1

216

10.08.2014 15:56

kllr007

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

novy procak pracuje ako stary

v AMD - Advanced Micro Devices

24

1370

31.03.2007 16:42

Devil_SK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako vyuzit stary pasivny chladic??

v Modifikácie, návody a projekty

15

3264

24.02.2010 21:26

pcmagor

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

script na upload fotiek ako ma facebook

v JavaScript, VBScript, Ajax

3

532

31.10.2009 3:02

lama2d



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF