Som tu 2 dni... A qcomp preto lebo je z KE a majú servis a všetko... A niesu ani drahý, do dosiek sa skoro nevyznám, zdroj je kvalitný a ten chladič mám a nemám žiadne problémy a je veľmi tichý...
@kapusta: tak treba precitat na nete, recenzie, testy, a pod. ano chladic je dobry na chladenie na zakladnych taktoch, je to nahrada za BOX, nie je stavany na taktovanie...
Dakujem vsetkym velmi pekne za rady, davtom ta tvoja zostava sa mi pozdava asi najviac, len este by som priplatil neakych 20e za cpu a dal tam i5 3470 oplati sa to ?
čo sa tyka vykonu nie , neoplati: vykonovy rozdiel medzi nimi je maly... vyhoda je v tom že ten drahši procak ma integrovanu grafiku , takže v pripade že by sa ti pokazila externa karta a potreboval by si ju vyreklamovať , tak dočasne by si mohol fungovať na grafike ktora je v procesore , či ti takato "bezpečnostna poistka" stoji za 20e priplatok si už musiš rozmyslieť sam...
_________________ PC: cpu: ryzen 5700x , mb: ASUS TUF GAMING B550-PLUS WIFI II , cooler: DeepCool AK400 , memory: 2x16gb Kingston FURY renegade black 3600MHz cl16 vga: Asus Dual RTX 2070 SUPER (EVO OC) , psu: EVGA 600 GD , ssd: Crucial P3 Plus 1TB NVMe , case: Fractal Design Focus 2 Black Solid , headphones: Beyerdynamic MMX 100 , Audio-Technica ATH-M20x sound card: Creative Sound BlasterX AE-5 Plus , monitor: MSI Optix G241 , operating system: windows 10 PRO
je to diskutabilne, pretoze mas sice za 20€ viac v CPU intergrovanu grafiku, no zase ju nebudes vôbec pouzivat, iba ak by ti odisla diskretna, tak ako pisal dark_globe
Q9550 je stara architektura na baze Core 2, cize tuto jednoznacne i5 3350P, to ci chces investovat viac za i5 3470 uz necham na teba, na jednej strane vyhoda intergrovanej grafiky, ak ti odide diskretna môzes na PC fungovat docastne na intergrovanej ale ine vyuzitie pre teba ta grafika nema.
Takze radsej teda nieco dosetrim a vezmem tu zostavu co navrhol DAVTOM , nebudem teda priplacat za ten i5 3470 ked uz nic viac neponukne + tu integrovanu grafiku tiez neviuzijem.