SSD nejde mi ho nacitatZdravim Vás, chce by som poradit a snad aj vyriesit probelm Mam NTB Asus G750 Series a dokupil som don SSD disk Crucial MX500 1TB. no len mi ho nenacitalo a ani mi ho nezobrazuje v sprave zariadeni ako keby som ho ani fyzicky nemal v ntb. co mam dalej urobit aby som ho spojazdnil ? skus ho v inom pc. ak nepojde ani tam, je vadny, reklamuj.v opacnom pripade je to bud zle zapojene (napr. zle dotlacene), alebo ina zrada.v biose ntb ho tiez nevidis? a ako ho dostanem do BIOSu lebo stlacanim f8 to nejde.... mam win 10 A F2 ? https://www.4winkey.com/computer-help/asus-boot-menu-keu-to-boot-asus-by-uefi-bios-in-windows-8-8-1-10.html No ta F2 nedje stlačam.... drzim nic ?? nechapem podla toho zoznami mam stlačat F2 a stale nič... Skús klasicky delete aj keď F2 by malo fungovať.Skús ESC.Ak je povolené v biose vyskočí ponuka.Tam pozri,či sa disk zobrazí. Vyhľadaj si:Google - windows 10 enable boot menuGoogle - windows 10 enable enter bios no to delete pomohlo dostal som sa do BIOSU a tam som nasiel ze PORT 0: HDD PORT 2: CDDVD PORT 4: HDDčiže SSD disk tam nikde nebol :/ čo teraz ? PORT 0: HDDPORT 4: HDDSSD sa v biose hlási ako HDD (aspoň u mňa isto)Pozri aj do Sptrávcu diskov, aj do Správcu zariadení - tam si daj zobraziť skryté Je to ako druhý disk a pripojil si ho ako?NTB má prípravu pre druhý disk? no dal som zobrazit skryte a naslo tam nieco ale pre mna necitatelne no ked som klikol na Spravu diskov tak sa mi zobrazilo toto:Disk musí byt inicializovany, aby bolo možne spravovať službou Spravca logickych diskov:vyberte disky:(Fajka v stvorčeku) Disku 0Pre vybrate disky použit typ oblasti:MBR(Hlavný zavadzaci záznam)GPT(Tabuľka oblasti GUID) Táto možnost je momentalne zvolenáPoznámk: Predchadzajuce verzie systému Windows nerozpoznaju typ oblasti GPT.Čo to znamemní čo mam vybrat ? Kľudne MBR. Radšej MBR. ked uz tak aky je medzi tym rozdiel co to vlastne znamenaju tie možnosti ? Google - GPT MBRSoorry no také veci sa dajú nájsť a nie čakať, že niekto niečo podá na zlatej tácke jasnačka a inac mno vybral som si tu možnost ktoru ste mi odporucili a teraz mi niako stale nacitava je to normalne lbo asi už 15 min sa toci myska dokola a nič... Zruš to ,ak treba reštartuj NTB a pozri si potom Správu diskov. som po restarte stale ten SSD disk nevidim v Tomto počitači.ked som v sprave diskov tak vidim:Disk 0 931,51GB Online a hned vedla cierny pas a že nevyhradeneDisk 1 698,62GB online a hned vedla toho modry pas a žev poriadku (to by mal byt moj HDD disk od vyroby)ale stale ten moj SSD nevdim.. Ten nevyhradenéSkús vytvoriť nový oddiel dalsi uspešni kročik vsetko je modre ciže to je dobre a uz aj na tom disku 0 co je asi SSD piše že je v poriadku (primarna oblast), ale stale ho nevidim v tomto počitači. Zrejme nemá priradené písmeno. ako myslis meno? nechapem myslel som že ked mu priradim pesmeno D tak to bude ok..// Spojený príspevok 12.05 ...
SSD nejde mi ho nacitat |