[ Príspevkov: 16 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.06.10
Prihlásený: 09.09.10
Príspevky: 27
Témy: 7 | 7
NapísalOffline : 23.06.2010 10:46 | spracovanie formularu pred odoslaním

zdravim vo spolok,

chcel by som sa opytat ci je mozne nejakym sposobom spracovat udaje z formularu este pred odoslanim.

potreboval by som ciselny udaj ktory zapisem do textboxu zobrat prepocitat a vypisat niekde inde v ramci toho isteho formularu.

je to mozne pomocou php ?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 23.06.2010 11:01 | spracovanie formularu pred odoslaním

PHP funguje na strane servera a nie na strane klienta :) na strane klienta mozes pouzit napr javascript


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.06.10
Prihlásený: 09.09.10
Príspevky: 27
Témy: 7 | 7
Napísal autor témyOffline : 23.06.2010 12:31 | spracovanie formularu pred odoslaním

hej aj som si myslel .. dakujem velmi pekne za odpoved.. :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.06.10
Prihlásený: 09.09.10
Príspevky: 27
Témy: 7 | 7
Napísal autor témyOffline : 23.06.2010 14:48 | spracovanie formularu pred odoslaním

este sa chcem opytat. ako dostanem z obsah javascriptovej premennej do php aby som s nou mohol dalej pracovat.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
spracovanie formularu pred odoslaním

Registrovaný: 16.07.07
Prihlásený: 12.12.17
Príspevky: 1227
Témy: 86 | 86
NapísalOffline : 23.06.2010 14:53 | spracovanie formularu pred odoslaním

to by aj mna celkom zaujimalo :)


_________________
NB: MacBook Pro 13 Retina
Mobil: BlackBerry Classic
Konzola: Xbox One
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 23.06.2010 15:22 | spracovanie formularu pred odoslaním

no zeby tak ze ju submitnes aby si ju odoslal na server ako request ?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.06.09
Prihlásený: 16.06.15
Príspevky: 154
Témy: 19 | 19
Bydlisko: Levice, Slo...
NapísalOffline : 23.06.2010 16:03 | spracovanie formularu pred odoslaním

na to slúži Ajax


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 23.06.2010 16:05 | spracovanie formularu pred odoslaním

ajax je tiez request na server :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.06.09
Prihlásený: 16.06.15
Príspevky: 154
Témy: 19 | 19
Bydlisko: Levice, Slo...
NapísalOffline : 23.06.2010 18:34 | spracovanie formularu pred odoslaním

coldak píše:
ajax je tiez request na server :)


ty to síce môžeš vedieť, ale on nemusí :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.06.10
Prihlásený: 09.09.10
Príspevky: 27
Témy: 7 | 7
Napísal autor témyOffline : 24.06.2010 9:52 | spracovanie formularu pred odoslaním

aha.. :) nooo dakujem za odpovede. len potrebujem spracovavat udaje este pred tym ako ich odoslem .. nevadi pozriem sa na javascript.. :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.06.09
Prihlásený: 16.06.15
Príspevky: 154
Témy: 19 | 19
Bydlisko: Levice, Slo...
NapísalOffline : 24.06.2010 14:04 | spracovanie formularu pred odoslaním

veď práve na to slúži Ajax, ten odošle dáta serveru a dokáže prijať dáta bez toho, aby si musel poslať formulár alebo reloadnuť stránku


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 24.06.2010 14:18 | spracovanie formularu pred odoslaním

nexor , tu ide o validaciu vstupu do formulara , cize formatovanie , povinne polozky a podobne. to snad nechces posielat na server na overovanie :)


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
spracovanie formularu pred odoslaním

Registrovaný: 29.10.07
Prihlásený: 12.06.17
Príspevky: 1408
Témy: 28 | 28
Bydlisko: Bratislava
Vek: 36
NapísalOffline : 25.06.2010 12:50 | spracovanie formularu pred odoslaním

1. Overovanie musi byt urcite aj na strane servera (v php casti), pretoze javascriptovu verifikaciu dokaze kazdy priemerne sikovny navstevnik preskocit. Ano, znamena to ze rovnaka kontrola bude na 2 miestach, ale je to nutnost ak to chcete mat bezpecne (kontrola v php) aj uzivatelsky prijemne (kontrola v javascripte).

2. Samotne overenie zadanych hodnot, resp manipulacia s nimi pred odoslanim sa robi takto
Kód:
<form action="nejaka_akcia.php" onsubmit="return kontrolaVstupov();">

function kontrolaVstupov()
{
  if (document.forms[0].meno != '') return true;

  return false;
}

Vdaka tomuto bude formular odoslany iba ak funkcia kontrolaVstupov vrati true. Prehodenie hodnoty z jedneho pola do druheho uz snad zvladnete.

Je to len jedno z moznych rieseni (take ktore pocita so standarnym buttonom input type=submit)


_________________
PC: OS: Windows 10 (64bit) CPU: INTEL Core i5-4440 GPU: ASUS ATI R9280X RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz MB: MSI B85-G43 Gaming HDD: Seagate 1TB HDD Barracuda SSD: SAMSUNG 120GB HDD 840 EVO CASE: COOLERMASTER N400
Mobil: OS: Android 4.4.2 Model: LG G2 D802 16GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
spracovanie formularu pred odoslaním

Registrovaný: 07.04.07
Prihlásený: 10.08.10
Príspevky: 171
Témy: 42 | 42
Bydlisko: Bratislava

tiez by som mal otazku ohladne formularov, mam form.php kde je vytvoreny formular a send.php ktory formular prekontroluje a pokial su udaje zadane spravne tak odosle mail pokial nie tak vypise varovanie pre uzivatela ze nezadal spravne udaje a poskytne mu link pre navrat na formular ....

ja by som cel ale dosiahnut to aby uzivatel nemusel cely formular nanovo vyplnat ale aby sa tam objavili udaje ktore predtym zadal, ako na to pls ? dik za odpoved


_________________
Ten, kto sa pýta, je hlupákom päť minút; ten kto sa nepýta, zostáva hlupákom navždy.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
spracovanie formularu pred odoslaním

Registrovaný: 16.07.07
Prihlásený: 12.12.17
Príspevky: 1227
Témy: 86 | 86
NapísalOffline : 26.06.2010 14:22 | spracovanie formularu pred odoslaním

http://www.pcforum.sk/uzitocne-a-casto- ... tml#437195

Tam to maš. Alebo vyuzijes cookie, pripadne session. Ale naj je asi tak ako je to pouzite v tej registracii


_________________
NB: MacBook Pro 13 Retina
Mobil: BlackBerry Classic
Konzola: Xbox One
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 26.06.2010 20:41 | spracovanie formularu pred odoslaním

tommy a co ti brani vtom mu miesto linku rovno zobrazit formular s hodnotami ktore ti poslal a oznacit farebne nespravne vyplnene policka ?


 [ Príspevkov: 16 ] 


spracovanie formularu pred odoslaním



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ulozenie formularu pred odoslanim

v PHP, ASP

2

154

23.12.2011 7:54

Han5vk

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SPRACOVANIE FORMULARU

v PHP, ASP

5

712

02.07.2006 21:50

Freelan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Alert pred odoslaním formulára

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

212

17.11.2009 21:51

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

kod pred odoslanim formulara proti spam botom

v PHP, ASP

6

192

13.08.2014 10:49

PepperSK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kontrola textu z obrázka pred odoslaním formulára

v Ostatné

1

338

08.02.2008 14:56

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chyba s odoslanim hromadneho mailu

v Redakčné systémy

3

283

28.02.2007 7:42

Chuck

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s odoslaním EMAIL-u

v PHP, ASP

3

379

25.02.2011 16:44

Bajzik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

skype-problém s odoslaním okamžitých správ

v Sieťové a internetové programy

5

159

16.04.2015 12:00

dinkam

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Stylovanie formularu

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

227

28.07.2010 20:25

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyplňování formulářů

v Grafické programy

5

327

25.02.2011 14:10

Willi1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Tvorba Objednávkového Formuláru

v PHP, ASP

12

769

13.03.2008 8:23

wotan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Viacnásobné odoslanie formuláru

v PHP, ASP

15

575

03.09.2011 21:57

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Minimalizovanie formuláru (Delphi)

v Delphi, Visual Basic

17

427

02.04.2012 17:04

jucho29

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Data z formularu + vysledok

v PHP, ASP

12

315

23.08.2008 0:11

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nacitanie formularu z db

v PHP, ASP

2

290

22.07.2008 21:25

funny102

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ukladanie formularu do suboru

v Delphi, Visual Basic

2

335

15.04.2010 12:28

coldak



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF