Zdravím chlapi,
Asi po piatich rokoch sa vraciam na PCForum, s tým že budem rád ak tu nájdem pár ľudí ktorí mi pomôžu.
Zháňam slúchadlá ktoré mi poskytnú dobré počúvanie hudby, a tým že som v technických parametroch lajk, tak som zavítal sem.
Začnem od konca. Kúpil som si Beats Studio 3 Wireless s activenoise, s tým že nehľadal som prvotne žiadne audiofilské slúchadlá, a veril som že mi poskytnú to čo chcem. Bohužiaľ, čím som ich počúval viac, tým som bol menej spokojný, a začal hľadať niečo iné. Skončil som momentálne výberom pri Beyerdynamic DT 1990 Pro / Beyerdynamic AMIRON. Skúsim teda napísať v základe nejaké moje požiadavky a veci, aby teda dalo sa poradiť ideálne to čo hľadám (nebránim sa akýmkoľvek neznámym, ale overeným značkám)
Môj zdroj je iphone 12 pro max, nechcem riešiť žiadne DAC, prevodníky, a pod. napriek tomu chcem dosiahnuť čo najlepší zvuk. Používam Spotify Premium, čiže 320 Kbps. Otázka 1: Či dosiahnem bezdrôtovými slúchadlami porovnatelný, ak nie totožný zvuk ako cez kábel, lebo som ochotný obetovať wireless, kedže nejde o slúchadlá na cvičenie atd.
Počúvam všetky žánre, teda podľa nálady mám rád napríklad vážnu hudbu, kde ocením že počujem každý nástroj samostatne, ale taktiež počúvam dajme tomu POP / Dance, kde mám rád výraznejšie basy. - Beats v tomto ma ničí, lebo po počúvaní ani nie 30 minút, tie slúchadlá musím odložiť, nie skrz ergonomiu, alebo "ohučanie", ale som z nich unavený. Otázka 2: Či vieme nahradiť aktívne potlačenie zvuku aj dobrým pasívnym uzatvorením, alebo je naozaj nutné hladať slúchadlá čo posyktujú aj toto.
Hudbu mám rád, ale neprežívam to že musím mať nahrávky vo FLAC, a pod. napriek tomu chcem dosiahnuť keď pripojím telefón, čo najlepší zvuk. Naozaj či to bude AKG, Sennheiser, Beyerdynamic, je mi v podstate jedno, chcem dosiahnuť dobrý hudobný zážitok. A ešte raz hovorím, tie hlbšie / prenikavejšie basy sú v tomto prípade u mna plusom. Ak by boli ešte nejaké otázky pre správny výber, rád zodpoviem, a budem taktiež vďačný za rady od ľudí ktorí su v tom doma... Taktiež samozrejme ak sú napríklad slúchadla za 400-500 eur ktoré mi poskytnú čo potrebujem, a už výrazny rozdiel nie je, tak
Dakujem, pekny vikend