Skúsenosti externý diskZdravím idem kupovať nový externý disk kapacita 500gb/1TB ktorý by ste odporučili v pomere cena/životnosť?Diks maxtor m3 Pozeral som že niektoré externé majú USB 3.0 ak mám v PC len 2.0 sloty nebude problém? nebude, usb normy su navzajom kompatibilne. akurat rychlosti budes mat nizsie ako pri usb 3.0 Okey, a aká je životnosť tých externých?Napr. keď naraz skopírujem 40-50gb nieje problém s prehrievaním, popr. že by externý zhorel? Este v zivote som sa s tym nestretol.. Pouzivaj a neries.. A aká je cca rýchlosť zápisu na externý cez usb 2.0, cca 40-50gb by asi tak kolko trvalo? Asi tak 30-40mb/s Díky Skor MB/s.. mat v dnesnej dobe stale usb 2.0 s jeho max rychlostou cca 30MB/s... USB 3.0 nema problem dat 100MB/s a viac v pripade dnesnych klasickych platnovych HDD, pripadne cca 400MB/s ked tam mas SSD. Za 10-15eur bezne kupis USB 3.0 kartu do PCIe slotu, nieje dovod sa vliect na pomalom USB 2.0Externy disk je lepsie kupovat separatne - extra HDD a extra krabicku. Vyrobcovia znackovych HDD radi kombinuju USB radic s elektronikou disku. Takze v pripade poruchy radica sa k datam nedostanes bez vymeny elektroniky, co tiez nieje jednoduche, ani lacne. ...
Skúsenosti externý disk |