[ Príspevkov: 25 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.12.06
Prihlásený: 01.03.13
Príspevky: 239
Témy: 20 | 20
Bydlisko: Krásno n/Ky...
NapísalOffline : 13.01.2007 0:49 | session

Snazim sa rozbehat session na localhoste ale mam mensi problem.

Prvy skript
Kód:
[b]<? session_start(); ?>[/b]
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.1//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml11/DTD/xhtml11.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<title>Login page</title>
</head>

<body>

<?
    include "conection.inc";
    $query = "SELECT login,password FROM tabulka WHERE login LIKE '".$_POST['login']."' AND password LIKE MD5('".$_POST['password']."')";
    $result = mysql_query($query, $link);
   
    $count = mysql_num_rows($result);
    $data = mysql_fetch_array($result);
   
    if ($count != 1) {
      echo 'Nieste registrovany alebo ste zadali zle udaje!';
      echo '<form action="login.php" method="post">
      username:
      <input type="text" name="login" size="15" />
      <br />
      password:
      <input type="password" name="password" size="15" />
      <br />
      <input type="submit" value="LOGIN" />
      <form>';
    } else {
      $logged_in_user = $_POST['login'];
      echo '<h2>Welcome '.$logged_in_user.'</h2>';
      [b]session_register("logged_in_user");[/b]
      echo '<ul>
      <li><a href="">editovat ponuky</a></li>
      <li><a href="">editovat poradnu</a></li>
      <li><a href="add_admin.php">pridat administratora</a></li>';
    }
 }
?>
</body>
</html>


Druhy skript
Kód:
[b]<? session_start(); ?>[/b]
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.1//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml11/DTD/xhtml11.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<title>Untitled Document</title>
</head>

<body>
<?
[color=red]if (!$logged_in_user) {
   echo 'Nieste prihlaseny! Access Denied';
   exit;[/color]
}
   include "conection.inc";
   $query = "SELECT login FROM tabluka";
   $result = mysql_query($query, $link);
   
   $count = mysql_num_rows($result);

   echo '<h3>Aktualny pocet registrovanych moderatorov: '.$count.' </h3>';
   
   while ($data = mysql_fetch_array($result)) {
      echo '<h5>|'.$data['login'].'|</h5>';
   }
      
   echo '<h2>Pridat moderatora</h2>';
   echo '<form action="registration.php" method="post">
    username:
    <input type="text" name="login" size="15" />
    <br />
    password:
    <input type="password" name="password" size="15" />
    <br />
   email:
   <input type="text" name="email" size="40" />
   <br />
    <input type="submit" value="Pridat" />
   <form>';
?>
</body>
</html>


pri prechode na dalsiu stranku mi zobrazuje to cervene..cize ta premenna v podstate neexistuje...Neviem presne co by som mal mat nastavene v php.ini

Moje session nastavenia
session

skusal som to na freehostingu(ic.cz) tam to facha...na platenom mi to nefacha co je problem...existuje daka alternativa?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.06.06
Prihlásený: 09.09.08
Príspevky: 345
Témy: 26 | 26
NapísalOffline : 13.01.2007 2:16 | session

Nepoužívaj <? ale <?php, môžu byť vypnuté skrátené tagy. Takisto dávaj pozor nja rozlišovanie malý a velkých písmen(value="LOGIN" ,$_POST['login'] )


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
session

Registrovaný: 07.03.06
Prihlásený: 23.01.11
Príspevky: 408
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Prešov / Pr...
NapísalOffline : 13.01.2007 4:16 | session

+ v tom druhom skripte máš toto:
Kód:
if (!$logged_in_user) {
   echo 'Nieste prihlaseny! Access Denied';
   exit;
}


Nikde som nevidel premennú $logged_in_user iniciovať. Pochopil som správne že to má byť session? Ak tak takto:
Kód:
if (!$SESSION['logged_in_user']) {
   echo 'Nieste prihlaseny! Access Denied';
   exit;
}


btw: pomenovávaš vkladané súbory, koncovkou .inc - odporúčam prečítať tento článok: http://php.vrana.cz/koncovka-spolecnych-php-souboru.php


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.06.06
Prihlásený: 09.09.08
Príspevky: 345
Témy: 26 | 26
NapísalOffline : 13.01.2007 4:31 | session

V prvom scripte má predsa

Kód:
 $logged_in_user = $_POST['login'];


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
session

Registrovaný: 07.03.06
Prihlásený: 23.01.11
Príspevky: 408
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Prešov / Pr...
NapísalOffline : 13.01.2007 11:19 | session

To je síce pekné, že to má v prvom skripte, ale nič to nemení na tom že sa mu to do druhého ďalej neprenesie... Má tam potom registráciu session
Kód:
session_register("logged_in_user");
, tak preto predpokladám, že toto má byť session...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.12.06
Prihlásený: 01.03.13
Príspevky: 239
Témy: 20 | 20
Bydlisko: Krásno n/Ky...
Napísal autor témyOffline : 13.01.2007 11:55 | session

Leachim píše:
Nepoužívaj <? ale <?php, môžu byť vypnuté skrátené tagy. Takisto dávaj pozor nja rozlišovanie malý a velkých písmen(value="LOGIN" ,$_POST['login'] )


s tym value="LOGIN"..to je
<input type="submit" value="LOGIN" />

$_POST['login'] je na toto
<input type="text" name="login" size="15" />


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.12.06
Prihlásený: 01.03.13
Príspevky: 239
Témy: 20 | 20
Bydlisko: Krásno n/Ky...
Napísal autor témyOffline : 13.01.2007 12:10 | session

mylan píše:
To je síce pekné, že to má v prvom skripte, ale nič to nemení na tom že sa mu to do druhého ďalej neprenesie... Má tam potom registráciu session
Kód:
session_register("logged_in_user");
, tak preto predpokladám, že toto má byť session...


mno ved prave to mi ma zabezpecit pouzivanenie tej premennej aj v ostatnych skriptoch, nie? lenze v dalsich ju nejde vyvolat ani ako $logged_in_user a ani ako $_SESSION["logged_in_user"]

inak na platenom hostingu nerozbeham dokonca ani session :shoot:
Kód:
Warning: session_start() [function.session-start]: open(/web/stranka/tmp/sess_8931da599809b9ed692b41ad796575df, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /opt/web/stranka/session/login.php on line 1

Warning: session_:shstart() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /opt/web/stranka/session/login.php:1) in /opt/web/stranka/session/login.php on line 1

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /opt/web/stranka/session/login.php:1) in /opt/web/stranka/session/login.php on line 1


Offline

Užívateľ
Užívateľ
session

Registrovaný: 30.03.06
Prihlásený: 23.05.08
Príspevky: 213
Témy: 16 | 16
Bydlisko: Žilina
NapísalOffline : 13.01.2007 23:54 | session

pred session_start() nesmie byt ziadny vystup...cize ani [b]...aj ked neviem co to ma vlasne robit...btw nemiesaj html s php...hrozne sa to cita


_________________
Oh god, we're going to die!
Yes, . . . except . . . no! Wait a minute! What's this?
What? Where?
No, that's nothing, we are going to die.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
session

Registrovaný: 18.12.06
Prihlásený: 26.10.16
Príspevky: 332
Témy: 46 | 46
Bydlisko: Nitra
NapísalOffline : 14.01.2007 0:10 | session

ani medzera


_________________
MacBook Pro Retina 15", Mid 2012 (i7 2,3Ghz, 8GB DDR3, GeForce GT 650M) + LCD 30" IPS HP ZR30w

MOTD : "Na živote milujem rozmanitosť. Každý deň ma naserie niekto iný."
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.12.06
Prihlásený: 01.03.13
Príspevky: 239
Témy: 20 | 20
Bydlisko: Krásno n/Ky...
Napísal autor témyOffline : 14.01.2007 10:28 | session

Alyx_Vance píše:
pred session_start() nesmie byt ziadny vystup...cize ani [b]...aj ked neviem co to ma vlasne robit...btw nemiesaj html s php...hrozne sa to cita

:D
[B] je znacka z fora..som scel aby to bolo boldom ale vnutri [code] to zjavne nefunguje... :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
session

Registrovaný: 30.03.06
Prihlásený: 23.05.08
Príspevky: 213
Témy: 16 | 16
Bydlisko: Žilina
NapísalOffline : 14.01.2007 11:44 | session

:lol: tak sorry to mi nedoslo...ale headers already sent je klasicka chyba ked je na stranke uz nejaky vystup...ale preco dava to permision denied teda nevim...
skus na tom platenom iba napisat <?php session_start(); ?> co to spravi


_________________
Oh god, we're going to die!
Yes, . . . except . . . no! Wait a minute! What's this?
What? Where?
No, that's nothing, we are going to die.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.12.06
Prihlásený: 01.03.13
Príspevky: 239
Témy: 20 | 20
Bydlisko: Krásno n/Ky...
Napísal autor témyOffline : 14.01.2007 12:00 | session

Alyx_Vance píše:
:lol: tak sorry to mi nedoslo...ale headers already sent je klasicka chyba ked je na stranke uz nejaky vystup...ale preco dava to permision denied teda nevim...
skus na tom platenom iba napisat <?php session_start(); ?> co to spravi



skript
Kód:
<?php session_start(); ?>

pise
Kód:
Warning: session_start() [function.session-start]: open(/web/stranka/tmp/sess_8a6dd0f11ced5c65659b912e49281561, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /opt/web/stranka/stranka/session/registration.php on line 1

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /opt/web/stranka/stranka/session/registration.php:1) in /opt/web/stranka/stranka/session/registration.php on line 1

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /opt/web/stranka/stranka/session/registration.php:1) in /opt/web/stranka/stranka/session/registration.php on line 1

Warning: Unknown(): open(/web/stranka/tmp/sess_8a6dd0f11ced5c65659b912e49281561, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in Unknown on line 0

Warning: Unknown(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/web/stranka/tmp) in Unknown on line 0


Offline

Užívateľ
Užívateľ
session

Registrovaný: 30.03.06
Prihlásený: 23.05.08
Príspevky: 213
Témy: 16 | 16
Bydlisko: Žilina
NapísalOffline : 14.01.2007 12:05 | session

loool no je to jasne:D ten plateny bezi na windowse :-D
hm no tak sa spytaj admina, nieco je tam zle nastavene


_________________
Oh god, we're going to die!
Yes, . . . except . . . no! Wait a minute! What's this?
What? Where?
No, that's nothing, we are going to die.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.06.06
Prihlásený: 09.09.08
Príspevky: 345
Témy: 26 | 26
NapísalOffline : 14.01.2007 15:10 | session

Nebeží na windowse :roll: Keby bežal na windowse, tak píše C:/.... alebo proste aj s diskom. Len Unix systémy majú priame označenia jednotiek.... BTW. Ak ten script includuješ do iného, tak session_start(); musí byť úplne na začiatku v tom hlavnom. Pred zobrazením v prehliadači pred ním nesmie byť žiaden znak. Ani medzera, ani html kód... nič


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.12.06
Prihlásený: 01.03.13
Príspevky: 239
Témy: 20 | 20
Bydlisko: Krásno n/Ky...
Napísal autor témyOffline : 14.01.2007 15:19 | session

Leachim píše:
Nebeží na windowse :roll: Keby bežal na windowse, tak píše C:/.... alebo proste aj s diskom. Len Unix systémy majú priame označenia jednotiek.... BTW. Ak ten script includuješ do iného, tak session_start(); musí byť úplne na začiatku v tom hlavnom. Pred zobrazením v prehliadači pred ním nesmie byť žiaden znak. Ani medzera, ani html kód... nič


neinkludujem nikde nic je to priamo v skripte hned hore v 1. riadku...kua :whine:


Offline

Užívateľ
Užívateľ
session

Registrovaný: 30.03.06
Prihlásený: 23.05.08
Príspevky: 213
Témy: 16 | 16
Bydlisko: Žilina
NapísalOffline : 14.01.2007 15:52 | session

Leachim píše:
Nebeží na windowse :roll: Keby bežal na windowse, tak píše C:/.... alebo proste aj s diskom. Len Unix systémy majú priame označenia jednotiek....


v tom php.ini ma session.save_path C:\PROGRA~\...


_________________
Oh god, we're going to die!
Yes, . . . except . . . no! Wait a minute! What's this?
What? Where?
No, that's nothing, we are going to die.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.06.06
Prihlásený: 09.09.08
Príspevky: 345
Témy: 26 | 26
NapísalOffline : 14.01.2007 15:59 | session

hh, ale webka vyzerá byť na unix systéme.. :lol: divný host.. :D


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
session

Registrovaný: 24.09.06
Prihlásený: 29.05.15
Príspevky: 1431
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 14.01.2007 16:02 | session

proste nema read/write prava do toho adresara "/web/stranka/tmp" alebo ten adresar vobec neexistuje


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.12.06
Prihlásený: 01.03.13
Príspevky: 239
Témy: 20 | 20
Bydlisko: Krásno n/Ky...
Napísal autor témyOffline : 14.01.2007 17:10 | session

Alyx_Vance píše:
v tom php.ini ma session.save_path C:\PROGRA~\...


kks uz je to zamotane...ten php.ini je moj..z localhostu...tie warningy su ale z normal profi hostu


Offline

Užívateľ
Užívateľ
session

Registrovaný: 30.03.06
Prihlásený: 23.05.08
Príspevky: 213
Témy: 16 | 16
Bydlisko: Žilina
NapísalOffline : 14.01.2007 17:18 | session

tak posli nastavenie php.ini z toho plateneho...


_________________
Oh god, we're going to die!
Yes, . . . except . . . no! Wait a minute! What's this?
What? Where?
No, that's nothing, we are going to die.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.12.06
Prihlásený: 01.03.13
Príspevky: 239
Témy: 20 | 20
Bydlisko: Krásno n/Ky...
Napísal autor témyOffline : 19.01.2007 12:37 | session

Alyx_Vance píše:
tak posli nastavenie php.ini z toho plateneho...


http://knoweurope.eu/info.php


Offline

Užívateľ
Užívateľ
session

Registrovaný: 30.03.06
Prihlásený: 23.05.08
Príspevky: 213
Témy: 16 | 16
Bydlisko: Žilina
NapísalOffline : 19.01.2007 15:30 | session

mas v home folder priecinok tmp?(/web/knoweurope.eu/tmp)
ak nie tak skus vytvorit...


_________________
Oh god, we're going to die!
Yes, . . . except . . . no! Wait a minute! What's this?
What? Where?
No, that's nothing, we are going to die.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.12.06
Prihlásený: 01.03.13
Príspevky: 239
Témy: 20 | 20
Bydlisko: Krásno n/Ky...
Napísal autor témyOffline : 19.01.2007 16:07 | session

Alyx_Vance píše:
mas v home folder priecinok tmp?(/web/knoweurope.eu/tmp)
ak nie tak skus vytvorit...


to som skusal a neuklada sa do neho nic...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
session

Registrovaný: 30.03.06
Prihlásený: 23.05.08
Príspevky: 213
Témy: 16 | 16
Bydlisko: Žilina
NapísalOffline : 19.01.2007 16:14 | session

a ake mas ku nemu nastavene pristupove prava?
skus sa pozret na faq toho webhostingu,mozno sa to tam uz riesilo...ak nie tak napis adminovi,lebo ja som tom configu nenasla nic cudneho...
btw...register globals on? :shock: radsej to vypni...


_________________
Oh god, we're going to die!
Yes, . . . except . . . no! Wait a minute! What's this?
What? Where?
No, that's nothing, we are going to die.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.12.06
Prihlásený: 01.03.13
Príspevky: 239
Témy: 20 | 20
Bydlisko: Krásno n/Ky...
Napísal autor témyOffline : 19.01.2007 18:27 | session

Alyx_Vance píše:
a ake mas ku nemu nastavene pristupove prava?
skus sa pozret na faq toho webhostingu,mozno sa to tam uz riesilo...ak nie tak napis adminovi,lebo ja som tom configu nenasla nic cudneho...
btw...register globals on? :shock: radsej to vypni...

k..
pristupove prava su
drwxrwxr-x
mno ja tam moc asi nemozem zasahovat a vypinat im nastavenia php.. :D
Idem mu napisat ...


 [ Príspevkov: 25 ] 


session



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

session

v PHP, ASP

1

375

29.06.2009 17:51

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SESSION

v PHP, ASP

1

325

26.03.2009 19:36

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Session

v PHP, ASP

2

314

25.02.2010 14:59

arno

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Session

v PHP, ASP

1

427

29.09.2008 0:28

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

session

v PHP, ASP

1

355

28.12.2008 13:43

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SESSION

v PHP, ASP

7

467

11.10.2007 14:37

xxxmiroxxx

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Session problem

v PHP, ASP

16

818

02.06.2008 14:20

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Session manager...

v PHP, ASP

5

870

13.02.2007 23:15

mondzo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zabezpečenie SESSION

v PHP, ASP

2

337

19.05.2011 16:03

Bokos

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

session warning

v PHP, ASP

1

150

08.02.2012 19:22

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SESSION regexp

v Webhosting a servery

9

574

08.11.2008 16:27

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Session - prihlasenie

v PHP, ASP

17

997

14.07.2008 10:47

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nekonecna session

v Ostatné

2

428

13.10.2009 13:31

myxall

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomenovanie session

v PHP, ASP

2

85

04.10.2014 21:32

majky358

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

session save

v PHP, ASP

10

371

06.08.2009 13:38

antivir

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

UDP Session

v Siete

8

264

16.01.2011 16:54

majky358



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF