[ Príspevkov: 10 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
scrollovacia lišta v iFRAME

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 12.06.18
Príspevky: 928
Témy: 262 | 262
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 28.02.2007 11:18 | scrollovacia lišta v iFRAME

Vedel by niekto poradit ako zrusim bocnu /vertikalnu/ scrollovaciu listu v okne iFRAME? Mam tam rozsiahly text, ktory chcem aby zostal scrollovatelny, ale bez tej bocnej listy. Nieco take co by fungovalo aj pre IE aj FF. Tu je priklad z mojej stranky: http://www.hrady.tym.sk/blatnica.html

Mockrat diky!!!


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.12.06
Prihlásený: 01.03.13
Príspevky: 239
Témy: 20 | 20
Bydlisko: Krásno n/Ky...
NapísalOffline : 28.02.2007 11:43 | scrollovacia lišta v iFRAME

mno neviem ci ti to pomoze ale vyhodil by som cely iframe a spravil to pekne cez divy...


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
scrollovacia lišta v iFRAME

Registrovaný: 07.03.06
Prihlásený: 23.01.11
Príspevky: 408
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Prešov / Pr...
NapísalOffline : 28.02.2007 12:17 | scrollovacia lišta v iFRAME

http://www.jakpsatweb.cz/iframe.html


Offline

Čestný člen
Čestný člen
scrollovacia lišta v iFRAME

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5432
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 28.02.2007 13:22 | scrollovacia lišta v iFRAME

Daj preč iFrame, daj to do DIVu a ostane ti tam iba jedna skrolovacia lišta. Nič zložité.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
scrollovacia lišta v iFRAME

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 12.06.18
Príspevky: 928
Témy: 262 | 262
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 28.02.2007 13:26 | scrollovacia lišta v iFRAME

Ja viem, ze iFrame neni to najlepsie riesenie, ale inak som nevedel vyriesit funkciu SUB /odkaz z laveho menu/. Ked sa vsak pozries na hlavnu stranku, tak ta je robena v DIVe. To iFRAME by som tam nechal, len potrebujem poradit s tou listou.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
scrollovacia lišta v iFRAME

Registrovaný: 18.01.06
Prihlásený: 17.06.08
Príspevky: 411
Témy: 84 | 84
Bydlisko: Žilina
NapísalOffline : 02.03.2007 8:26 | scrollovacia lišta v iFRAME

Kód:
<iframe  scrolling="no" ></iframe>


?


_________________
MB LTD MS-7125, Zdroj 380W CPU x86 Family 15 model 47Stepping 2 AMD 3500+2200 @ 2552 MHz (232 MHz FSB), (chladenie +3X Zalman FB 123 (2800 rpm) VGA-nVidia GF 8800HDD Enhanced IDE (ata-7) 157 GB ram 2X 512 MB ddr-sdram 200 @ 230 chipset nVidia nForce4 serial ATA, zvuk-Realtek AC97, GENIUS J-10 (200W)monitor benq senseye fp202w klavesnica Chicony kr0350, myš A4 tech x-710f 1000dpi AP Air live Ovislink Corp. 802.11 G
Offline

Užívateľ
Užívateľ
scrollovacia lišta v iFRAME

Registrovaný: 22.11.05
Prihlásený: 11.03.18
Príspevky: 708
Témy: 20 | 20
Bydlisko: SK-Martin
NapísalOffline : 02.03.2007 11:13 | scrollovacia lišta v iFRAME

neopagan píše:
Ja viem, ze iFrame neni to najlepsie riesenie, ale inak som nevedel vyriesit funkciu SUB /odkaz z laveho menu/. Ked sa vsak pozries na hlavnu stranku, tak ta je robena v DIVe. To iFRAME by som tam nechal, len potrebujem poradit s tou listou.

odkazy z ľavého menu sa dajú riešiť aj pri DIV, už sa to tu na fore aj rozoberalo, takže sa k tomu nebudem vyjadrovať, iba dodám, že iframe som používal len v prípade keď som do stránky vkladal náročnejší projekt, čo by inak bolo ešte zložitejšie, a neodsudzujte iframe len preto, že ste o tom niekde čítali, nemá to opodstatnenie a iframe môžete používať bez obáv a bez akýchkoľvek obmedzení,


keď zakážete scrollovanie či už je to v iframe alebo v div, tak pri rozsiahlom texte scrolovanie nepôjde v niektorých prehliadačoch, jednoznačne rôzne na to reagujú ff a ie, a tie patria medzi najpoužívanejšie

a css je to overflow: auto, keď lišta bude len vtedy ak je obsah danej stránky väčší, druhé nastavenie je overflow: hidden, pri tomto lišta nebude zobrazovaná vôbec, ale ani samotné scrollovanie nepôjde v niektorých prehliadačoch,
jedno z efektných riešení je, že to nastavíš zvlášť pre FF(hidden) a zvlášť pre IE(auto) pričom v IE môžeš nastaviť zafarbenie lišty podľa farby okolia a tým už nebude pôsobiť tak rušivo,

otázka je však, či každý z návštevníkov tvojej stránky (s FF)bude vedieť (či si všimne) že text je rozsiahlejší a treba scrolovať, a ako, napríklad ak nemá myšku s kolečkom tak to musí robiť so šipkami na klávesnici,
takže takáto verzia vždy môže niekoho mýliť, stránky by mali byť prezerateľné pre širokú verejnosť a nie každý má s tým skúsenosti


Offline

Užívateľ
Užívateľ
scrollovacia lišta v iFRAME

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 12.06.18
Príspevky: 928
Témy: 262 | 262
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 02.03.2007 17:12 | scrollovacia lišta v iFRAME

plne s tebou suhlasim. Mne len vadi to, ze su tam 2 scrollovacie listy. Jedna na celej stranke, a ta druha pri texte. A to neukaze dobre. Keby som zmensil vysku iFRAME, tak by v podstate ta hlavna lista zmizla, ale na velkych monitoroch by bola stranka prilis mala. A neviem, ci prerobit na DIV je dobry napad, pretoze ja nechcem aby sa mi jednotlive polozky z menu otvarali kazda zvlast. Mam to ako suvisly text, a po kliknuti na polozku v menu sa nastavi aktualny clanok na vrch obrazovky. Ale pravdepodobne to cele prerobim na samotny text bez menu, ak na nic mudre nepridem. Stacilo by aj keby sa dala prefarbit na cierno ta lista, ale to funguje len v IE...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
scrollovacia lišta v iFRAME

Registrovaný: 22.11.05
Prihlásený: 11.03.18
Príspevky: 708
Témy: 20 | 20
Bydlisko: SK-Martin
NapísalOffline : 06.03.2007 17:31 | scrollovacia lišta v iFRAME

v podstate ak nechceš mať dve scroll lišty, tak to jednoducho daj pre body overflow:hidden a pre iframe daj overflow:auto, alebo použi trik, pre IE to môžeš zafarbiť a pre ostatné môžeš použíť tzv krytie, čiste do vyššej vrstvy (z-index) zadáš nejaký element napríklad DIV s patríčným pozicovaním a rozmermy a farbou pre jeho pozadie, a tým sa ti lišta zakryje, v istých prípadoch sa to dá použiť, to druhé riešenie však nie je ideálne v prípade že máš hornú lištu (spravidla logo, názov, atp.) na plnú šírku (čiže 100%)

a čo sa týka rozmerov okna iframe zohľadnené pre rôzne prehliadače, tu asi jednoznačné riešenie neexistuje, treba brať do úvahy zobrazenie na plné okno alebo len čiastočné, samotné nastavené rozlíšenie obrazovky, pritom rôzne prehliadače majú rôznu plochu zobrazenia a aj to je ešte závislé na používaní ďalších líšt v prehliadači, ktoré toto zobrazované okno ovplyvňujú,


Offline

Užívateľ
Užívateľ
scrollovacia lišta v iFRAME

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 12.06.18
Príspevky: 928
Témy: 262 | 262
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 06.03.2007 18:12 | scrollovacia lišta v iFRAME

diky moc, vidim, ze sa v tom naozaj vyznas. Ja som to vsak uz prerobil uplne jednoduchym sposobom. Snad to bude tak lepsie.


 [ Príspevkov: 10 ] 


scrollovacia lišta v iFRAME



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Lišta

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

893

06.03.2007 18:31

pepek92

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Lista

v Operačné systémy Microsoft

2

366

07.11.2008 17:59

void

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Lišta

v Redakčné systémy

7

766

20.04.2007 12:00

pa4k

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Lista

v Operačné systémy Unix a Linux

1

592

04.11.2007 21:25

POM4R4NC

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Uzamykacia lista

v Smartfóny a tablety

2

138

18.08.2012 16:11

Ominous

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Systémová lišta

v Operačné systémy Microsoft

2

318

22.11.2008 13:17

SilverSurfer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Dolna lista

v Operačné systémy Microsoft

0

269

13.07.2012 19:11

lpokm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

staticka lista

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

396

30.11.2009 11:51

HUBO

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

HTML-Lava Lista

v HTML, XHTML, XML, CSS

6

284

03.11.2009 17:46

dEVIANT

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

excel - rolovacia lišta

v Ostatné programy

1

1045

14.09.2008 20:51

stopa27

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SEO odkazova lista ?

v Internetový marketing, SEO, reklama

1

395

09.03.2011 7:14

voo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

lista v linuxe

v Ostatné programy

2

407

27.09.2008 19:47

zmija31

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

rolovacia lista pri ramoch

v HTML, XHTML, XML, CSS

8

502

09.06.2009 1:02

domino

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ziadne ikony ani lista

v Operačné systémy Microsoft

1

245

18.01.2009 14:50

f4r0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Windows 7 - spodná lišta

v Operačné systémy Microsoft

1

387

21.04.2013 14:50

WeXo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Windows XP profesional hl.lista

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Operačné systémy Microsoft

30

2060

18.11.2009 18:27

SevaN



© 2005 - 2018 PCforum, edited by JanoF