[ Príspevkov: 8 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
NapísalOffline : 21.06.2010 18:45 | scitanie poli

Ahojte prosim pomozte mi, mozno banalita ale nejak neviem scitat polia :-) neviem preco ale nechce mi to ist.

Kód:
$mysql_dotaz = MySQL_Query("SELECT * FROM atd..");
while ($r = MySQL_Fetch_array($mysql_dotaz)) {
$suma[] = $r['suma'] * $r['mnozstvo'];
}
//ako to zratat tie polia ???
//napadlo ma
    for($i=0;$i<$pocet_pt;$i++){
    $polozka = $suma[$i];
    }

echo "$polozka"; //avsak vypise len poslednnu


DAKUJEM


Offline

Správca fóra
Správca fóra
scitanie poli

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 21.06.2010 21:26 | scitanie poli

Kód:
array_sum($suma)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 21.06.2010 21:30 | scitanie poli

Kód:
$mysql_dotaz = MySQL_Query("SELECT * FROM atd..");
while ($r = MySQL_Fetch_array($mysql_dotaz)) {
$suma[] = $r['suma'] * $r['mnozstvo'];
}

echo array_sum($suma);


Pise mi to chybu


Offline

Správca fóra
Správca fóra
scitanie poli

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 21.06.2010 21:36 | scitanie poli

uz by si sa mohol naucit, ze nikto tu na fore zrejme nie je vestec, takze by nezaskodilo, keby si tu chybu aj napisal... + uved vypis print_r($suma)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 21.06.2010 21:40 | scitanie poli

Prepac, dam si pozor ... ono to ide.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 21.06.2010 21:43 | scitanie poli

ide o scitavanie poli alebo potrebujes scitat vysledok = vysledok + (suma*mnozstvo) ?
lebo potom by si to mohol riesit na urovni sql
Kód:
$mysql_dotaz = MySQL_Query("SELECT sum(suma*mnozstvo) as sumar FROM atd..");

ak ide o polia tak mas bug pri pocitani , skus
Kód:
  for($i=0;$i<$pocet_pt;$i++){
    $polozka = $polozka+$suma[$i];
    }

PHP neovladam ale mam dojem ze $suma je pole takze zapis by mal byt
Kód:
echo array_sum($suma[]);


Offline

Správca fóra
Správca fóra
scitanie poli

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 21.06.2010 21:50 | scitanie poli

array_sum berie ako argument pole, takze tam staci uviest $suma... sql sum() je vsak v tomto pripade najlepsie riesenie, ak sa ziskane data nepouzivaju aj na ine ucely...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 21.06.2010 22:01 | scitanie poli

Dakujem obom, uz mi je to jasne ...


 [ Príspevkov: 8 ] 


scitanie poli



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Sčítanie

v JavaScript, VBScript, Ajax

6

193

26.05.2012 12:52

zerominerSK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

sčítanie

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

140

12.09.2014 15:43

matwej

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Excel 2007 - scitanie farebnych buniek

v Ostatné programy

1

1982

04.07.2012 14:00

marian_r

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zlucenie poli

v PHP, ASP

4

295

31.01.2008 23:01

qacer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Funkcia "scitanie" s ukazovatelom

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

6

524

18.02.2011 7:55

reDo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ukladanie volitelnych poli

v Databázy

0

195

26.04.2012 23:04

Jojko001

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spojenie dvoch polí

v PHP, ASP

4

565

28.07.2007 12:26

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyhladavanie v poli

v PHP, ASP

4

353

18.01.2011 22:41

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

strata hodnoty v poli

v PHP, ASP

6

252

17.06.2010 8:38

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

neznáma chyba v poli

v PHP, ASP

7

268

14.05.2010 15:09

1daemon1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Usporiadanie prvkov v poli

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

187

13.04.2017 12:21

neutroN

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hľadanie hodnoty v poli

v PHP, ASP

5

337

01.09.2010 14:30

zaciatocnik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

posuvanie prvkov v poli

v PHP, ASP

2

340

07.07.2009 12:23

tomast7

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Windows 7 na RAID poli

v Pevné disky a radiče

3

275

07.06.2010 15:06

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Presun poli na obrazovke uzivatela

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

0

97

01.12.2016 21:45

mona777

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Novacik na poli webdesignu (layout preview)

v Webdesign

8

360

16.04.2008 20:29

walther



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF