[ Príspevkov: 21 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Rovnake podstranky, len iny obsah textu

Registrovaný: 09.04.08
Prihlásený: 08.12.17
Príspevky: 451
Témy: 67 | 67
Bydlisko: Kosice
NapísalOffline : 28.11.2010 12:27 | Rovnake podstranky, len iny obsah textu

Zdravim,
vo tvorbe www som uplny zaciatocnik, takze moja otazka sa pre vacsinu z vas bude zdat banalna.
Ide o to, ze potrebujem vytvorit stranku, ktora bude mat vela podstranok. Tie budu v podstate rovnake, akurat sa bude menit urcite textove pole a zopar obrazkov.
Samozrejme, ze to robim cez css, ale rozmyslam nad tym, ze ak budem chciet v buducnosti zmenit nieco na stranke, tak prepisovat zdrojovy kod pre 50 stranok sa mi nebude chciet...
Takze sa chcem opytat, ci sa da vlozit do stranky nejakym sposobom externy txt subor, alebo resp mala podstranka.
Dik


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Rovnake podstranky, len iny obsah textu

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30

cez html jedine pomocou framov ale to ti určite neodporúčam, takže nauč sa aspoň dačo z php a nebudeš mať problém :) Čo potrebuješ vedieť je len ako získať premennú z URL, ako ju spracovať (kvôli bezpečnosti) a ako zobraziť požadovanú stránku. Riešilo sa to už aj na tomto fóre viackrát, tak skús pohľadať. Nie je to nič ťažké a je to 1000x lepšie riešenie ako framy.


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Rovnake podstranky, len iny obsah textu

Registrovaný: 03.04.08
Prihlásený: 14.09.16
Príspevky: 4707
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Trnava

ten externy txt subor >
http://www.google.sk/search?client=oper ... 8&oe=utf-8


_________________
Hmmm .... Hrošíček ... [Homer]
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Rovnake podstranky, len iny obsah textu

Registrovaný: 09.04.08
Prihlásený: 08.12.17
Príspevky: 451
Témy: 67 | 67
Bydlisko: Kosice
Napísal autor témyOffline : 28.11.2010 12:35 | Rovnake podstranky, len iny obsah textu

no cez framy som to robit nechcel, to je jasne...takze php...no dobre...potesili ste ma :D ;)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Rovnake podstranky, len iny obsah textu

Registrovaný: 09.04.08
Prihlásený: 08.12.17
Príspevky: 451
Témy: 67 | 67
Bydlisko: Kosice
Napísal autor témyOffline : 29.11.2010 14:46 | Rovnake podstranky, len iny obsah textu

no skusam to include file cez php a sediviem. vie mi niekto povedat, preco sa mi index stranka nezobrazi s pozadovanym textom z menu.php?
index.php obsahuje:
Kód:
<html>
<body>

<?php include ("menu.php");?>

</body>
</html>


menu.php obsahuje
Kód:
<html>
<body>
bla bla
</body>
</html>


stranka index.php sa mi zobrazuje prazdna :?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Rovnake podstranky, len iny obsah textu

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30

to, čo chceš includovať, nesmie obsahovať HTML a podobné značky (samotné html značky áno, ale nie <html>, <body>...), ale len to, čo chceš doslova vložiť do includujúcej stránky, čiže...

adresárová štruktúra:
Citácia:
img
____obrazok.jpg
css
____style.css
stranky
____menu.php
____stranka1.php
index.php


obsah súboru index.php
Kód:
<html>
   <head></head>
   <body>
       <?php include "stranky/menu.php"; ?>
   </body>
</html>


obsah súboru stranka1.php
Kód:
<ul id="mojeMenu">
    <li><a href="index.php?stranka=stranka2">Odkaz 1</a></li>
    <li><a href="index.php?stranka=stranka3">Odkaz 2</a></li>
</ul>


ak to takto urobíš, tak pri prezeraní zdrojového kódu v browseri nájdeš toto:
Kód:
<html>
   <head></head>
   <body>
       <ul id="mojeMenu">
        <li><a href="index.php?stranka=stranka2">Odkaz 1</a></li>
        <li><a href="index.php?stranka=stranka3">Odkaz 2</a></li>
       </ul>
   </body>
</html>


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Rovnake podstranky, len iny obsah textu

Registrovaný: 09.04.08
Prihlásený: 08.12.17
Príspevky: 451
Témy: 67 | 67
Bydlisko: Kosice
Napísal autor témyOffline : 29.11.2010 15:15 | Rovnake podstranky, len iny obsah textu

no v index sa odvolavas na menu.php a potom pises o obsahu "stranka1.php" to je asi chyba, ci nie?
moj zapis z index.php:
Kód:
<html>
   <head></head>
   <body>
       <?php include "stranky/stranka1.php"; ?>
   </body>
</html>

zapis zo stranka1.php (ktora je v podadresari stranky)
Kód:
<ul id="mojeMenu">
    <li><a href="index.php?stranka=stranka2">Odkaz 1</a></li>
    <li><a href="index.php?stranka=stranka3">Odkaz 2</a></li>
</ul>

index.php sa zobrazuje ako prazdna stranka, zdrojovy kod:
Kód:
<html>
   <head></head>
   <body>
       <?php include "stranky/stranka1.php"; ?>
   </body>
</html>


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Rovnake podstranky, len iny obsah textu

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30

hej, pôvodne som to písal ako stranka1.php, potom ma napadlo že si chcel vlastne menu tak som ti to chcel zjednodušiť a ako pozerám, zabudol som opraviť :) pointu si dúfam pochytil aj tak

počuj, taký detail ako ti na to tak pozerám... na akom serveri to skúšaš?


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Rovnake podstranky, len iny obsah textu

Registrovaný: 09.04.08
Prihlásený: 08.12.17
Príspevky: 451
Témy: 67 | 67
Bydlisko: Kosice
Napísal autor témyOffline : 29.11.2010 15:31 | Rovnake podstranky, len iny obsah textu

skusam to len u seba v pc....ziadny server :?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Rovnake podstranky, len iny obsah textu

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30

ok, takže sa vráť späť pri učení sa.... :)
php je server-side jazyk, tj. MUSÍŠ mať nejaký server, pretože php beží na strane servera a ak to otvoríš len tak v prehliadači, php ti proste nebude fungovať
ak nemáš nejaký freehosting s php, stiahni si nejaký server na vývoj (napr XAMPP) a spúšťaj to cez to


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Rovnake podstranky, len iny obsah textu

Registrovaný: 09.04.08
Prihlásený: 08.12.17
Príspevky: 451
Témy: 67 | 67
Bydlisko: Kosice
Napísal autor témyOffline : 29.11.2010 15:38 | Rovnake podstranky, len iny obsah textu

no...nakoniec sme na to prisli (hlavne ty) :D php sa mi moc ucit nechce, som hladal na googli priamo veci na include file.
mam free hosting na php5.sk, tam to supnem.
diki moc ;)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Rovnake podstranky, len iny obsah textu

Registrovaný: 14.11.10
Prihlásený: 22.09.17
Príspevky: 129
Témy: 27 | 27

walther píše:
to, čo chceš includovať, nesmie obsahovať HTML a podobné značky (samotné html značky áno, ale nie <html>, <body>...), ale len to, čo chceš doslova vložiť do includujúcej stránky

prosim ta, preco v includovanom subore nemozu byt tagy <html>, <body>? ja to tak mam spravene a stranky mi funguju, zdrojak po otvoreni stranky ma spravnu strukturu, validator nehlasi ziadnu chybu.

menu.php:
Kód:
<html>
    <head>
    </head>
    <body>
         <a href="stranka1.php">odkaz1</a>
         <a href="stranka2.php">odkaz2</a>


stranka1.php:
Kód:
<?  include("menu.php"); ?>
     </body>
</html>


stranka2.php:
Kód:
<?  include("menu.php"); ?>
     </body>
</html>


zdrojak po otvoreni stranky v prehliadaci:
Kód:
<html>
    <head>
    </head>
    <body>
         <a href="stranka1.php">odkaz1</a>
         <a href="stranka2.php">odkaz2</a>
     </body>
</html>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Rovnake podstranky, len iny obsah textu

Registrovaný: 03.04.08
Prihlásený: 14.09.16
Príspevky: 4707
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Trnava

venom2 ze by pretoto ? :
kirik píše:

index.php obsahuje:
Kód:
<html>
<body>

<?php include ("menu.php");?>

</body>
</html>


menu.php obsahuje
Kód:
<html>
<body>
bla bla
</body>
</html>



_________________
Hmmm .... Hrošíček ... [Homer]
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Rovnake podstranky, len iny obsah textu

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30

venom2, prečo to riešiš takto? pokiaľ sa ti nepáčia predsa adresy v tvare "index.php?p=...", kde je problém použiť prívetivejšie url cez htaccess? to by si mal urobiť tak či tak a takto len zbytočne duplikuješ kód. všimni si čo sa ti vkuse opakuje... a miesto toho, aby si urobil jednu základnú šablónu (index.php s menu, hlavičkou, základnou štruktúrou) neustále replikuješ niečo čo imho v súbore menu.php nemá čo robiť.


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Rovnake podstranky, len iny obsah textu

Registrovaný: 14.11.10
Prihlásený: 22.09.17
Príspevky: 129
Témy: 27 | 27
NapísalOffline : 30.11.2010 20:08 | Rovnake podstranky, len iny obsah textu

don jebot píše:
venom2 ze by pretoto ?
noo cize ak by zo suboru index.php vymazal <html> a <body> a z menu.php vymazal </html> a </body> tak by to bolo dobre nie? :)


walther píše:
venom2, prečo to riešiš takto? pokiaľ sa ti nepáčia predsa adresy v tvare "index.php?p=...", ..................


toto bolo zrejme smerovane na kirika ;)


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Rovnake podstranky, len iny obsah textu

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30

nie venom2, to bolo na teba, pretože to, čo dosiahneš týmto spôsobom includovania (do podstránok samotných includovať menu a hlavičku), je že sa môžeš odkazovať na súbory priamo a nemusíš mať v adrese index.php?p=..... Ak používaš tento spôsob SPOLU s adresami v tvare index.php?..., tak som potom z teba už vážne mimo a zodpovedne sa pýtam - PREČO to tak robíš? Osobne sa mi to vzpiera akejkoľvek programovacej logike. Opakuješ vkuse kód dokola, pričom by ti stačilo ten kód napísať len raz a includovať len to, čo naozaj treba.

Citácia:
noo cize ak by zo suboru index.php vymazal <html> a <body> a z menu.php vymazal </html> a </body> tak by to bolo dobre nie?

sice nelogické, ale áno, fungovalo by to... s jedným detailom - na konci diskusie sme prišli na to, že kirik to skúšal bez použitia serveru, čiže by mu nepomohla ani svätená voda a aj tak by to nefungovalo


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 30.11.2010 21:57 | Rovnake podstranky, len iny obsah textu

kirik píše:
no skusam to include file cez php a sediviem. vie mi niekto povedat, preco sa mi index stranka nezobrazi s pozadovanym textom z menu.php?
index.php obsahuje:
Kód:
<html>
<body>

<?php include ("menu.php");?>

</body>
</html>


menu.php obsahuje
Kód:
<html>
<body>
bla bla
</body>
</html>


stranka index.php sa mi zobrazuje prazdna :?

a co tak miesto php vyuzit xslt ?
toto uloz na lokal ako test.xml
Kód:
<?xml version="1.0"?>
<?xml-stylesheet type="text/xsl" href="/test.xsl"?>
<html>
  <head> 
   <div style="border: 3px coral solid;">
      <b>wwwwwwwwwww</b>
      <h1>ttttttttt</h1>
   </div>
  </head>
  <body> 
   <div style="border: 3px green solid;">
      <b>uuuuuuuuuuuu</b>
      <h1>mmmmmmmmmmmm</h1>
   </div>
  </body>
</html>


toto si uloz do toho isteho adresara ako test.xsl
Kód:
<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?>
<xsl:stylesheet version="1.0"
xmlns:xsl="http://www.w3.org/1999/XSL/Transform">
<xsl:template match="/">
<html>
<body>

  <p>head part</p>
  <xsl:copy-of select="//head/node()" />

  <p>body part</p>
  <xsl:copy-of select="//body/node()" />

</body>
</html>
</xsl:template>

</xsl:stylesheet>


napr cez IE si otvor test.xml, opera to standardne nezvlada. pri realnej prevadzke to samozrejme mozes riesit cez mod_xslt na strane servera.
prilis xslt neovladam no skusil som to a funguje.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Rovnake podstranky, len iny obsah textu

Registrovaný: 14.11.10
Prihlásený: 22.09.17
Príspevky: 129
Témy: 27 | 27

walther, s php som zaciatocnik, zatial sa to stale len ucim a moje skusenosti s php su na urovni novorodenca, preto mozem narabat iba s tym co najdem na nete alebo co mi poradia vo fore. Na nete som sa docital, ze include sluzi na vlozenie obsahu suboru do ineho suboru / stranky a ze sa pouziva najma tam kde sa urcita cast kodu opakuje (napr menu, navigacia) aby sa setril zdrojak. A takisto som nasiel aj tento priklad: http://www.tizag.com/phpT/include.php a teraz na rychlo aj tu dole http://lamp.fornax.sk/jazyky/php/funkcie/. Kedze ta prva stranka vyzera (aspon podla mna) doveryhodne a ze ju napisala aj osoba, ktora sa do toho aspon trochu vyzna a nie nejaky pubertak co za utorkovu noc narychlo nieco zbuchal stylom ctrl+c ctrl+v lebo v stredu potreboval referat, tak si myslim ze sa takto pouziva bezne a teda som to pouzil aj u seba.

Nehovorim ze to je 100% tuty fruty, ale funguje mi to. Ale urcite sa rad poucim, a ked tvrdis ze to je zle alebo z hladiska bezpecnosti nevhodne riesenie, rad prijmem kazdu radu :).

walther píše:
................pričom by ti stačilo ten kód napísať len raz a includovať len to, čo naozaj treba.


nechapem co sa mi snazis povedat. Ved to menu.php mam napisane len raz a includujem to do ostatnych stranok, a to co includujem tak mi je treba :). Ber do uvahy ze stale vychadzam z toho prikladu, ktoreho som tu dal link.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Rovnake podstranky, len iny obsah textu

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30

nevravím, že je tvoje riešenie nefunguje, sám si si skúsil a vieš že by som klamal. To čo tvrdím je to, že to nepovažujem práve za najšťastnejšie riešenie a podľa mňa pre to nemáš skutočný dôvod aby si to tak robil. Pozri si príklad čo som ukázal kirikovi a porovnaj si to s tým, čo robíš ty.

Podstatný rozdiel je v tom, že v mojom príklade je jeden súbor, ktorý slúži ako šablóna (pre vysvetlenie to rozpíšem nech je to lepšie vidno)
Kód:
<html>
   <head>
       <title>...</title>
       <meta....></meta>
       <script....></script>
   </head>
   <body>
        <div id="hlavny">
              <div id="header">
                    <h1>Krasny hlavny titulok</h1>
              </div>
              <div id="lavy">
                  <ul id="menu">
                        <li><a href="index.php?p=daco">odkaz1</a></lil>
                        <li><a href="index.php?p=daco2">odkaz2</a></lil>
                        <li><a href="index.php?p=daco3">odkaz3</a></lil>
                  </ul>
              </div>
              <div id="obsah_stranky">
                   <?php
                         $premenna = bezpecnostna_funkcia($_POST["p"]);
                         include $premenna;
                   ?>
              </div>
              <div id="footer">
                   <span>Vyrobene v roku 2008</span>
              </div>   
        </div>
    </body>
</html>


Z tohto vidno, že všetky podstatné veci sa dejú v jednom súbore - index.php. Vidno, že tam máš nielen hlavičku a menu, ale kompletné rozvrhnutie stránky (header, menu, vymedzenie miesta pre obsah, footer).
Keď pri takomto postupe includuješ podstránku, stačí ti includnuť naozaj len samotný obsah, ktorý patrí do <div id="obsah_podstranky"></div> - vkladáš doslova obsah podstránky podľa požiadaviek návštevníka stránky.

To, čo robíš ty, je to, že máš každú stránku rozdelenú akoby na dve časti ktoré musíš stále spájať - vrchnú časť (hlavičku, menu...) + spodnú časť (samotný obsah a povedzme footer). Ak nie hneď, nevyhnuteľne prídeš na viacero obmedzení:
- ak chceš pridať alebo zmeniť spodnú časť stránky, musíš zmeniť VŠETKY podstránky (napr ak chceš pridať footer)
- horšie na udržiavanie a upravovanie kódu - čo keď budeš chcieť zmeniť layout (rozvrhnutie) celej stránky? Na to potrebuješ upraviť aj vrchnú časť, aj spodnú, inými slovami, budeš musieť pracne editovať všetky podstránky.
- väčšia neprehľadnosť - nevidíš hneď celú štruktúru webstránky, na to potrebuješ mať otvorené aspoň dva súbory
a podobne...

Miesto toho, aby si includoval povedzme len:
Kód:
        Tradadada dada moj obsah podstranky.

includuješ rovno:
Kód:
      <?php include "menu.php"; ?>
      <div id="obsah_stranky">
             Tradadada dada moj obsah podstranky.
      </div>
      <div id="footer">
             <span>Vyrobene v roku 2008</span>
      </div>
   </body>
</html>


Všetko okrem "Tradadada dada moj obsah podstranky." musíš opakovať pre každú podstránku zvlášť. Možno máš teraz nejakú malú, ale keď ti začnú pribúdať podstránky, začneš na to nadávať.
Podľa mňa máš nezmyselne rozpoltený kód bez toho, aby si to vedel vyargumentovať že "prečo" a len si tým do budúcnosti budeš pridávať roboty ktorej sa dalo predísť plánovaním dopredu.

Objasnil som ti už dostatočne svoje výhrady? Ak nie, kľudne sa pýtaj...


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Rovnake podstranky, len iny obsah textu

Registrovaný: 14.11.10
Prihlásený: 22.09.17
Príspevky: 129
Témy: 27 | 27
NapísalOffline : 04.12.2010 14:12 | Rovnake podstranky, len iny obsah textu

walther dakujem ti velmi pekne za ochotu :), spisal si to tak dobre ze nebol problem pochopit to a ked na to tak pozeram tak naozaj to je jednoduchsie, prehladnejsie a celkovo ovela lepsie. Len pre uplnost tu hodim zdrojak :)

stranka1.php ; stranka2.php ; stranka3.php:
Kód:
<? obsah (pod)stranky ?>


menu.php:
Kód:
<html>
    <head>.......</head>
    <body>
        <div id="prvy_odkaz">
            <a href="menu.php?p=odk1">odkaz1</a>
        </div>
        <div id="druhy_odkaz">
            <a href="menu.php?p=odk2">odkaz2</a>
        </div>
        <div id="treti_odkaz">
            <a href="menu.php?p=odk3">odkaz3</a>
        </div>
        <div id="obsah">
            <?
                $stranka=$_GET['p'];
                if ($stranka=="odk1" or $stranka=="odk2" or $stranka=="odk3")
                {
                    include ("$stranka".".php");
                }
                else die ("nesprávna URL");
            ?>
        </div>
    </body>
</html>


s bezbecnostnymi funkciami zatial nemam absolutne ziadne skusenosti, ale napadlo ma taketo riesenie, ak nie je dostacujuce vedel by si mi prosim ta dat nejaku napovedu ? :)

EDIT: teraz ma napadlo este take cosi: aby potencionalny hacker nevidel nazov stranky/suboru v URL pouzijem toto:

Kód:
            <a href="menu.php?p=1">odkaz1</a>
            <a href="menu.php?p=2">odkaz2</a>
            <a href="menu.php?p=3">odkaz3</a>
        <div id="obsah">
            <?
                $stranka=$_GET['p'];
                if ($stranka=="1")  { include ("stranka1.php"); }
                elseif ($stranka=="2") { include ("stranka2.php"); }
                elseif ($stranka=="3") { include ("stranka3.php"); }
                else die ("nesprávna URL");
            ?>
        </div>


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Rovnake podstranky, len iny obsah textu

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30

čo sa týka bezpečnosti, skús popozerať toto fórum, sekcia php, najčastejšie používané skripty myslím... sú tam zaujímavé veci čo by ti mohli pomôcť

no a čo sa týka url, ideálne by bolo použiť asi url rewriting, tam si s tým môžeš potom robiť čo sa ti zachce, budeš mať lepšie SEO výsledky a dosiahneš ešte aj to čo chceš - skryť názvy súborov


_________________
C#, PHP, ...
 [ Príspevkov: 21 ] 


Rovnake podstranky, len iny obsah textu



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mininova.org ponúka už len voľný obsah

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Novinky

45

2476

25.12.2009 11:20

Jeffo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nefungujuce podstranky

v HTML, XHTML, XML, CSS

6

470

09.08.2008 14:47

stefanides

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

WordPress spravne vkladanie linkov na podstranky

v Redakčné systémy

8

176

07.08.2014 10:10

capricorn7

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmena textu a zanechani pozice v textu

v PHP, ASP

4

348

01.08.2009 21:26

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

3 rovnake tablety

v Notebooky a netbooky

29

455

02.10.2012 15:29

maugggly

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pozadie stale rovnake

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

385

04.01.2008 0:34

kmsa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

2 x rovnake pc

v PC skrinky a zdroje

2

121

09.03.2017 16:11

nitronus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Sú tieto HD6770 rovnaké?

v ATI/AMD grafické karty

3

199

29.08.2012 20:42

BOBO415

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Rozdelenie tracku na rovnake velkosti

v Audio programy

1

69

11.02.2014 13:24

ac.milan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ľudia používajú stále rovnaké heslá

v Novinky

18

729

11.02.2010 13:27

Bluedragon12

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Rovnake SEO parametre na dvoch weboch?

v Internetový marketing, SEO, reklama

1

148

22.06.2016 17:03

killer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

cenovo rozdielne NB ale parametre rovnake

v Notebooky a netbooky

7

270

30.08.2011 9:17

screw

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MySQL SELECT IN() a rovnake hodnoty

v Databázy

11

1015

25.08.2009 20:48

bmatias

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

rovnake centrovanie pre opera a firefox

v HTML, XHTML, XML, CSS

7

607

27.09.2009 17:45

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

rozne menu pre rozne podstranky

v PHP, ASP

1

261

22.01.2008 22:08

qacer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Dva takmer rovnake kable, jeden ide druhy nie

v Siete

9

306

28.10.2010 13:47

vprint



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF