Router do rodinneho domuZdravim, potreboval by som poradit s kupou dsl wifi routra. Momentalne mam router od telekomu ktory je ale velmi slaby co sa wifi signalu tyka. Dom ma rozlohu nad 200m2 a 2 poschodia + prizemie pricom router by sa nachadzal na 2 poschodi. Da sa za nejaku rozumnu cenu ( cca do 150-200eur) kupit router co by zvladol pokryt taku plochu? Pripadne, vedeli by ste navrhnut ine riesenie? Dakujem . Modem DSL ,máš aký ? opakovace signalu(take zariadenia do zastrcky) by boli tiez moznost. I ked neviem nakolko je ten router slaby, aky ma vek a podobne. Je to nejaký dlink od telekomu a aj s použitím extendera to nepokrylo celý dom a má už minimálne 2 roky Nejaký ,to je D-Link DSL-2641R. Ano dakujem este by ma zaujimalo ci je mozne na routri obmedzit rychlost pripojenych zariadeni tj. ze by niektore zariadenia mohli stahovat len povedzme 250kb/s zatial co ostatne zariadenia by mali rychlost neobmedzenup.s. ospravedlnujem sa za debilne otazky ale nevyznam sa do toho Router nechaj aký máš. Potrebuješ zvýšiť dosah wifi a na to je najlepšie dokúpiť access point - top sú Ubiquiti UniFi LR verzie (long range) - každý na jedno poschodie. Každý access point umiestníš do stredu poschodia. Ak by si mal rozlohu cca 200m2 na 3 poschodia, tak by ti stačila aj verzia bez LR, alebo 2x access pointy. Ubiquiti má nejakú aplikáciu, kde si nakresliš pôdorys poschodí a orientačne ti to ukáže pokrytie domu.Nevýhodou je, že od routru musíš potiahnúť ethernetový kábel k mieste inštalácie access pointu (odporúča sa mať tento typ na strope, kvôli vyžarovacej charakteristike antény) ...
Router do rodinneho domu |